![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.08.2002
![]() |
![]()
Płyta sformatowana programem InCD w formacie UDF umożliwia wykorzystanie jej tak, jak dyskietki "przeciągnij i upuść". Niestety, odczyt danych możliwy jest tylko w nagrywarce. Po sformatowaniu tej płyty programem DirectCD nie ma już takiej możliwości, ale działa opcja widnowsowa opcja "wyślij do ..". DirectCD dokłada do płyty 3 pliki, które widoczne są w zwykłych CDROMach w komputerach, a po instalacji widać zawartość płyty. Niestety ponowne formatowanie programem InCD nie przywraca możliwości stosowania "przeciągnij i upuść".
Pytanko: jaki jest sposób na czytanie płyt nagranych InCD poza nagrywarką? ------------------ 03.09.02 r. Chciałbym dodać, że płyty sformatowanej DirectCD nie można już używać w komputerze z InCD metodą "przeciągnij i upuść" - ta płyta dla InCD nie jest już RW, chociaż można używać Nero do jej kasowania i zapisu (nie pomaga formatowanie w InCD). A może jest jakiś sposób, którego nie znam, może robię coś źle?. Mam to nieszczęście, że używam komputerów z ww. programami. Ostatnio zmieniany przez jumanji8 : 03.09.2002 o godz. 09:30 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Cos ci sie chyba nie zgadza! W DirectCD mozna nagrywac plki metoda przeciagania, wytnij (Kopiuj)-wklej, kasuj etc. Plyty sa odczytywane przez wszystkie(?) napedy. W sumie zero problemow. Co do InCD to nie uzywam go, bo DCD jest lepszy.
|
![]() |
#3 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
musisz zainstalować na tym innym komputerze programik InCDReader Ahead'a, lub UDFReader od Roxio, będzie wtedy widział zawartość płyty.
#4 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
odp
:o
Cze jeżeli na płycie są 3 pliki to wszystko jest w OK Te pliki służą do instalacji sterowników od odczytu UDF i jak jeżeli zainstalujesz klikając na plik exe to po restarcie bedziesz miał mozliwość odtwarzania płyty w tym napedzie. u mnie to zadziałało powodzonka
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.08.2002
![]() |
Cytat:
Nadal twierdzę, że nie można stosować "przeciągania" plików. Dla pewności ponownie zainstalowałem DirectCD, sformatowałem płytkę... i nic. Kopiować można wyłącznie poprzez: wyślij do.. "DirectCD-Laufwerk". |
|
![]() |
![]() |
#7 |
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
odp
:o
Cze Przez DCD mozna kpiować metodą kopiuj i wklej , nie wiem dlaczego to u Ciebie nie chce działać Powodzonka
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
![]() |
![]() |
|
|