![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
audio-cd - zabezpieczenie
Mam pytanie, chce tak zabezpieczyc AUDIO-CD, by utrudnic komus zycie, jesli chcialby zrzucic z niej sciezki do wav/mp3 lub ogolnie przegrac plytke.
Chodzi mi o to: 1.) Jak spowolnic/uniemozliwic komus zrzucenie sciezek do wav/mp3, ale zrobic to tak by dalo sie to zrobic tylko analogowo (1x) - po prostu utrudnic ![]() 2.) Jak zrobic by plyta po przegraniu, np. Nero lub innym programem, albo zle skonfigurowanym clone cd niby dobrze sie kopiowala a po nagraniu okazala sie byc bezuzyteczna. 3.) Jak zrobic by plyta po przegraniu (ta nowa nagrana) miala np. zaklucenia, trzeszczala, przerywala or sth. Pozdrawiam Z gory dzieki za odpowiedz PS. Jakby ktos sie chcial zapytac jaki mam model nagrywarki to jest to Lite-on (40/12/48). |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Nie to forum kolego.
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Wszyscy tutaj się męczą, żeby złamać zabezpiecznia, a Tobie się zachciało je produkować. Powiem tylko tyle, że istnieją do tego odpowiednie programy.
#5 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Pewmnie tu będzie forum jak skończą przebudowę:
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
mimo wszystko - nawet tego ze jestes w miare wiarygodny - nikt ci tutaj nie pomoze (no - nikt to przesada, ale nikt tego nie zrobi publicznie) bo to nie to forum a rady udzielone tobie moglby wykorzystac jakis maly gnojek z gieldy ktory 'musi' koniecznie komus przysrac tylko ze jako ze jest za maly niski i krzywonogi zeby przylozyc w gebe to zabezpieczy plyte i krzyknie (cicho, za plecami): a masz ty ch...
sorry za te inwencje, ale mam BARDZO zly humor... ![]()
![]() |
#9 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
zwroc sie do Cany. Ma patent na pierscien zrobiony gwozdziem.
Swoja droga skad u ludzi takie zaciecie do utrudniania zycia innym. Przeciaz nie musisz nikomu dawac swoich plytek |
![]() |
![]() |
#10 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
pocieszcie się, jestem w trakcie pisania artykułu o zabezpieczeniu płyt audio cd-r
![]()
#11 |
![]() |
nie publikuj tego - nawet 'dobre' i 'legalne' gazety nie daja takich artykulow a ty bedziesz piratom z gield pomagal?
![]() |
#12 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
sid, przeciez te programy sa ogolnie dostepne, nawet u nas w dziale download... ja po prostu opisze metody zabezpiecznia i odbezpieczania takich plytek audio... a poza tym cdrinfo.pl to site o nagrywaniu plyt, a zabezpieczanie to jedna z 'dzidzin' tego tematu... zobaczymy, na razie zrobilem testy softu na roznych wiezach, playerach itp, no i na kilkunastu napedach... ale na razie - na przestrzeni tygodnia - dwoch, na pewno nikt go nie zobaczy
![]()
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Witam:-)
Tak se was czytam i czytam i... Zastanawiam sie po co robione sa wogole jakiekolwiek zabezpieczenia. Predzej czy pozniej i tak znajdzie sie krak albo sposob na nagranie krazka wraz z zabezpieczeniem. Placi sie firmom "zabezpieczajacym' wielka kase, a i tak na niewiele sie to zdaje. Tylko cena produktu rosnie. Dotyczy to zarowno gier jak i programow uzytkowych. Jakies c-dille, jakies haspy, albo flexy i licencje. Po co to? Co najwyzej trzeba "komus" zaplacic za "specjalna" wersje i mozna miec praktycznie wszystko. Moze zamiast zabezpieczen wystarczy tylko rejestracja, ktora umozliwialaby (tak jak juz czesc z nich) pobranie serwispaka albo (jesli to wazne dla firm piszacych oprogramowanie) orientacje kto i w jakim zakresie dana aplikacje wykorzystuje. Moze dzieki temu cena opragramowania troszke spadnie. I jeszcze jedno. Powinno byc znacznie wiecej wersji trial, tyle ze nie 15 dniowych (bo co mozna powiedziec np o mechanical desktopie 6 w kilka dni, jesli ktos nie mial do czynienia z produktami autodesku) tylko kilku miesziecznych. A co z wersjami np studenckimi? Dlaczego ich tak malo a wogole to wlasciwie nie ma. Office xp dla nauczucieli za 500 pln? To chyba troszke za duzo, biorac pod uwage ze najpierw trza miec kompa a pozniej system zainstalowany a pozniej dopiero uzytki. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
ale...
lama z gieldy nie mysli zeby tego poszukac - tylko wchodzi na nasze forum, rzuca jakas gadke (zabezpieczam SWOJA muzyke, jestem DJ czy cos w tym rodzaju) i czeka az go poprowadzimy za raczke... teraz nawet nie bedzie musial zdawac sie na nasza laske (najczesciej NIElaske) tylko przeczyta... nie robilbym tego - sam na gieldzie nie kupuje bo mam siec i kiedy mnie ochota przyprze do muru to sobie z osla sciagam - choc ostatnio to i tak zaczalem kupowac wysylkowo oryginaly - ale zjawisko kiedy wiecej piratow bedzie zabezpieczonych niz oryginlow jest niepokojace (i ostro paradoksalne)
![]() |
#15 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Cytat:
a co do piotrka to powiem tylko tyle: ja znam sie tylko na kopiowaniu zabezpieczen a nie ich produkowaniu ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|