![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
MP3>audioCD Wypalanie
Witam!
Mam problem: Nagrywarka Samsung jakiś tam... nie ważne. Pięknie zgrywa mp3 na format audio z tym że jeśli odtwarzam w wieży lub przenośnym sprzęcie. Problem zaczyna się w samochodzie. Mam CD Kenwood, radzi on sobie z płytkami przegrywanymi dość dobrze (audio > audio) ale ma duży problem by nie przeskakiwać odtwarzając płyty zgrane z mp3. Używając płyt Verbatim uzyskuję lepsze efekty niż np TDk ale i tak skacze nie miłośiernie... Moje pytanie: Czy winna jest nagrywarka Samsung? Czy winne są płyty CDR (jakie stosować)? Czy winny jest mój CDsamochodowy? Wiem że można powiedzieć że musze popróbować, ale może ktoś miał podobne doświadczenia ![]() Jak to wyeliminować? Nagrywam z szybkością 1X i nic nie pomaga !!! Błagam pomócie !!! Shimec |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Największym winojajcš w Twoim przypadku jest odtwarzacz CD. Zmieniajšc szybkoc wypalania i nonik możesz mu trochę pomóc ale najprawdopodobniej nie wiele. Po prostu niektóre napędy odtważaczy nie trawiš płytek R i RW.
Pozdrawiam |
![]() |
#3 |
Gość
|
Tak, ale odtwarza bez żadnych problemów płyty przegrane z oryginalnych kompaktów audio :0 tego właśnie nie rozumiem. Tak więc mój Kenood potrafi odtwarzać płyty cdr ale tylko te kopiowane. Problem dotyczy tylko zgrywania z mp3. Czy mimo wszystko cd?
Moze znacie modele odtwarzaczy Cd które najlepiej sobie radzą z tego typu nagraniami. Kumpel ma Sony i jest to samo ![]() pozdro Shimec |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.03.2002
![]() |
ja miałem podobny problem dwa, trzy lata temu. zmieniarka w samochodzie nie chciała mi czytać nagrywanych przez kumpla płyt i to niezależnie czy były nagrywane z mp3 czy z wav(nie pamiętam już na czym nagrywał chyba to była jakaś Yamaha). próbowałem zmieniać nośnik: Basf,Verbatim, no name, nawet kupiłem cdr-audio Philipsa za jakąś astronomiczną-wtedy :-) -kwotę i nic. dopiero Tdk przypasowało zmieniarce i zaczęła wszystko odtwarzać bez problemów(być może inna marka też by działała, ale już dalej nie szukałem).
teraz mam inne auto z "firmowym" radiem z cd (podobno jest to Technics-tak stwierdzili fachowcy po wyciągnięciu i rozebraniu-a czemu jest to istotne - to będzie dalej) dokupiłem do niego jeszcze zmieniarkę na 6 płyt i nie ma znaczenia co i gdzie włożę(nagrywa mi teraz kto inny, na różnych nośnikach i na innym sprzęcie-Teac) - czyta bez problemu te stare i nowe. natomiast-co ciekawe- w domu mam cd Technicsa(z ostatnich dni Pewexu) i ten jest bardzo wybredny. nie ma znaczenia marka nośnika. z tych nagranych płyt nie czyta- powiedzmy na oko ;-) - około 60% , a płyt 80min w 100%. no i jak to wyjaśnić? także wracając do Twojego problemu, to może nośnik też ma znaczenie(chociaż teraz pewnie już niewielkie), ale wg. mnie to raczej "wina" odtwarzacza. pozdro zbyszek |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Powiedz jakimi programami kopiujesz i jakimi nagrywasz mp3>cdda. Wydaje mi się że to kwestia współpracy napędu z programem do nagrywania (jeszcze może być wydajność procesora) - Podaj więcej szczegółów.
|
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.03.2002
![]() |
czołem!
z płyt cd do wav WinDac'em(z defaultową prędkością i zaznaczonymi opcjami: sectorsynchronization i redukcją prędkości przy błędach). potem odsłu***ę i ewentualnie koryguję(dynamika, szumy, obcinanie długiej ciszy na końcu, itp)CoolEditem. z mp3 do wav CoolEditem i potem procedura jak wyżej. próbowałem wcześniej Winampem(bo łatwiej i szybciej), ale wg mnie jakość wychodziła dużo gorsza(wyraźnie słychać różnicę, zwłaszcza przy nagraniach bardziej dynamicznych-tak jakby były przesterowane) bynajmniej nie twierdzę, że jest to "jedynie słuszna linia" ;-) , ale tak się przyzwyczaiłem(nic innego poza tym nie próbowalem) i ten sposób mi wystarcza - na razie, bo kto wie czego jeszcze się dowiem np. od uczestników tego Forum :-) na co zresztą bardzo liczę... :-) ;-) :-) pozdro zbyszek |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Nero i mp3Studio2000 ten drugi rzeczywiści nagrywa trochę lepiej niż nero.
|
![]() |
#8 |
Gość
|
aha i komp. Pentium II 266 MHz z 64 MB RAM. Wiem że są narzekania na P II ale mój spisuje się bez zarzutu.
pozdr Shimec |
![]() |
|
|