![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
ABIT KT7a
Sorry, że odbiegam od forum cdr, ale POMÓŻCIE!!!!
Kupiłem płytę Abit'a KT7a z prockiem Duron'a 950 i przy kopiowaniu pod Win'98 zawiesza mi się system lub restartuje komp. Czy ktoś z Was wie jak temu zaradzić!!! Bardzo proszę o POMOC!!! |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Hmmm... mam w pracy te plytke z duronem 650 i 3 systemy win2k, win98SE i mandrake'a 8.0 i nie zauwazylem najmniejszych problemow... Moze czas dowiedzic serwis i wymienic plyte...
|
![]() |
#3 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
który bios ? , co wgrane ze sterów, jakie ustawienia, itp mam taka płyte to napisz co masz może coś doradzę
pozdro
#4 |
Gość
|
Słuchajcie!
O ile chodzi o sterowniki to nie udało mi się zainstalować ani z płyty oryginalnej, ani tych które ściągnąłem z net'u! - plik nie chce się otworzyć Jakie Wy macie sterowniki? Może byście mi przeslali swoje - może one będą działać! Z góry thnx!!! Tomek |
![]() |
#5 |
Łaskobójca
![]() |
sorki że długie ale mozejCi pomoże bo u mnie tak bryka juz ładny kawałek czasu
![]() załaduj z via 4in1 ver 4.32 TYLKO agp driver a tu masz moje ustawienia biosu : duron 850@1000 fsb133 / tylko tyle bo sie ukruszył jak went zakładałem ![]() kt7a bios zt 256 mb cas2 pc133 sb live 5.1 seagate u5 40 gb dvd lg 12 cdrw samsung sw216 prolink gforce 2mx pełny ![]() smart cobra SOFT MENU III speed error hold - disabled core voltage - 1.65V I/O voltage - 3.5V fast cpu command decode - fast cpu drive strenght - 2 enchance chip performance - enabled force 4-way interleave - enabled enable dram 4k-page mode - enabled dram clock - host clk ADVANCED CHIPSET FEATURES bank 4/5 timing - turbo <- tu mam ram dram bank interleave - 4-way delay dram read latch - auto mo driving strenght - hi sdram cycle lenght - 2 pci master pipeline req - enabled p2c/c2p concurrency - enabled fast r-w turn around - enabled system bios cachable - enabled videa ram cachable - enabled agp aperture size - 64 m <- max to 128m wiecej się nie oplaca agp 4x mode - enabled ale mozna na początek spróbować 2x agp driving control - auto DA fast write supported - not supported <- bo mi sie kaszaniło z agp 4x k7 clk_ctl select - optimal pci dynamic bursting - enabled cpu to pci write buffer - enabled pci master 0 ws write - enabled pci delay transaction - enabled delay transaction - enabled pci master read caching - enabled pci#2 acces #1 retry - enabled agp master 1 ws write - enabled <_ agp master 1 ws read - enabled <_nie zauważyłe mwpływu czy włączone czy nie ale kiedyś właczyłwem i tak zostało BO JEST PODOBNO STABILNIEJ ![]() INTEGRATED PERIPHERALS ide prefetch mode- enabled usb controler - disabled porty com i lpt off ide block mode -enabled sprawdż czy czasem coś się ze soba nie gryzie z urzadzń które masz w kopie np sb live z wszystkim co moze ![]() pozamieniaj pamięci w bankach bo to różnie bywa pozdro napisz czy pomogło
#6 |
Gość
|
cana!!!!!!!
możesz mi przesłać driver do tej płyty który masz?! PLEASE! |
![]() |
#7 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#8 |
Łaskobójca
![]() |
-wiem że ma FW chodzš/ miałem kiedy włšczone ale jetzt gryzie sie z k7 clk_ctl - optimal i nadmiernie
![]() ![]() - w d control mam Da / sprawdzałem inne i na tym jest ok/ i jest optymalnie ![]() - to jest przykład ustawień biosu które 100% stabilnie chodzš i nie daleko im do ideału ![]() ![]() -a co do nvmaxa, to używam rivatuner pozdro
#9 | |
Łaskobójca
![]() |
Cytat:
podzro
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
po pierwsze to płyta abita kt7 to badziew a po drugi nie kiedu tak jest na via że się wiesza i nigdy nie dojdziesz dlaczego prawdopodobnie chodzi o błąd w kontrolerze ata 100, spróbuj odpiac dysk z raida powinno pomóc
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Łaskobójca
![]() |
Cytat:
![]() ah jak jest sb live to może on się gryzie z resztš sprawdzić by sie przydało czy nie ma konfliktu przerwań i wyłaczyć emulacje sb16 bo to często powoduje kłopoty pozdro
![]() |
#12 |
Gość
|
Jezeli masz karte dzwiekowa soundblaster live to ja odlacz!!!
moze sie gryzc z plyta!!!!!!!!!! |
![]() |
#13 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
![]() |
#14 | |
Łaskobójca
![]() |
Cytat:
aha a jak tam u Ciebie z temp na cpu i jak gierki or testy chodzš pozdro
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.08.2001
![]() |
Mnie sie wydaje ze rozwiazaniem tego problemu bedzie zainstalowanie patch`a do mostka polodniowego VIA 686B (ATA100). Uklad ten ma taka przypadlosc ze jesli kopiuje sie wieksze pliki to moze to sie zakonczyc padem kompa a wyzej wymieniony path rozwiazuje ten problem.
P.S znajdziesz go na serwisie in4.pl w dziale download. |
![]() |
![]() |
|
|