Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.11.2001, 00:52   #1
stranger
Gość

nero bywa do dupy

czy ktos wie dlaczego nero roznie sie zachowuje na roznych kompach?
u mnie np. w wersji 5524pl wszystko niby jest ok ale miesza mi sie cos z systemem i wyskakuje mi blad msgsrv32.dll i musze restartowac kompa natomiast u kumpla ktory wzial odemnie instalke nie da sie nagrac wlasnej cdaudio bo podczas nagrania pasek postepu staje i kupa, a teraz sciagnalem nowa wersje 5554 i nie moge nagrac normalnego iso bo tez po ilus tam procentach wszystko staje.
moze ktos sobie juz z tym poradzil jesli tak to prosze o kontakt

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.11.2001, 08:02   #2
Dread Darecki
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.10.2001
Dread Darecki w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Generalnie zaobserwowałem to samo. na kilku róznych PC i rożnych wypalarkach.... zawsze jednak cos sier srało i jakieś funkcje się wyjordalaly albo system sie wyjordalał... A bajdełej dla mnie NERO / z własnych doswiadczen i koszyka zjordolonych płyt/ to shit i tyle... Wywaliłem go i po ptokach. A instalke oem która dostałem z TEACem opyliłem na giełdzie....
Dread Darecki jest offline  
Stary 19.11.2001, 09:38   #3
pik33
Bywalec

Data rejestracji: 03.10.2001
pik33 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>

Mieszać się może jak za dużo naraz jest nainstalowane.
Ja nie narzekam - mam nero, winoncd i creatora naraz i żaden się nie kaszani... jak już to od tego, że za mocno przekręcam procesor...
----
Przeinstaluj sobie windę... to chyba jedyne sensowne wyjście... - SZKODA ZJARANYCH PŁYT
pik33 jest offline  
Stary 19.11.2001, 09:57   #4
stranger
Gość

tak tak
powiedzcie tylko koledzy jaki inny program mozna porownac z nero a tez go wywale
ps reinstalacja nic nie da jak zainstaluje znowu nero to jest ta sama padaczka,
chociaz na wersji 5524 poza tym ze musze ruszac myszka podczas startu to wszystko jest ok
ps2 niemiecka precyzja "deutschland deutschland uber alles" - posrani frajerzy

Stary 19.11.2001, 11:13   #5
Kuki
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.11.2001
Kuki w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wybacz Stary ale chyba instalka windowsa tylko pomoże (niekoniecznie instaluj W98) polecam 2000 albo XP
Kuki jest offline  
Stary 19.11.2001, 11:29   #6
werblomiot
Gość

To nie musi być wina Nero - ja mam 3 wersje tego programu (jedno 5.0 i 5.5.4.0 oraz upgrade 5.5.5.1) i wszystko działa poprawnie, choć przyznam, że w pierwszych dniach program się zawieszał przy próbach kopiowania "on the fly". Miałem to w dupie, bo mam jeszcze CloneCD i z dziesięć innych programów, które to robią, ale potem z innego powodu formatowałem twardziela i zainstalowałem wszystko od nowa i teraz jest wporzo - wniosek: Nero jest jaki jest, a Windows to ***owy system i tyle.

Stary 19.11.2001, 11:43   #7
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
[quote]stranger (19-11-2001 08:57):
tak tak
powiedzcie tylko koledzy jaki inny program mozna porownac z nero a tez go wywale
kurde nie chce wywolac wojny, to powiem po cichu
WinOnCD mozna porownac z Nero ( i zaraz sie zacznie- a to kodek mp3 gorszy, a to sterowniki z roxio trzeba sciagac,itp)
bgn jest offline  
Stary 19.11.2001, 13:12   #8
dread
Bywalec

Data rejestracji: 04.06.2002
dread w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Porównywalnie - WinOnCD 3.8 nie mam z nim kłopotów. W W2k pojordolone Nero 5.5.5.1 całyczas sie o coś srało /trzy rózne kompy, dwa w firmie jeden w domu/, przeinstalowywanie windy - to samo, generalnie stwierdzam że NERO ch.... sie wspóldzieli zasobami windy z innym CDRowym softem... i najlepsze... okresla NERO max speed wypalenia płytki z danymi z HDD, np na 9,5x sugeruje mi predkośc 8x - no to BUURN.... test przechodzi ok a podczas palenia w pizd.... wyladował. I płytka tez w pizd... Zaznaczam że NERO jest JEDYNYM procesem uruchomionym na PC, nic poza wypalaniem nie robie, nawet antyswirusa wstrzymuje ....WinOnCD nie odstawia mi takich siurpryz.... A do kopiowania płytek 1:1 zapodaje CDRWin no i nieoceniony CloneCD. Ale to co napisałem to TYLKO MOJE prywatne zdanie na temat NERO. Ja sie trzymam od tej ch... zy z daleka....
dread jest offline  
Stary 19.11.2001, 18:09   #9
mineta
Gość

to panowie proponuje wam zmienic blaszaki,podobno slyszalem ze na starszych kompach nero sie padaczy,bo np.ja ikilka tysiecy jeszce nie ma zadnych problemow z tym porgramem wiec prosze was o nie szczekanie tak glosno na niego tylko porzadek ze sprzetem zrobic!!!!!!!!!!!!!!

Stary 19.11.2001, 19:32   #10
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A ja w obronie nero.
Uwazam, ze nero jest jednym z najlepszych programow do nagrywania nie mam z nim zadnych problemow.
Gdy kupilem nagrywarke testowalem rozne programy i nero znakomicie mi sie sprawdzil.
Nie pamietam juz kiedy spiepszyla mi sie jakas plyta.
Pewnie macie namieszane w systemach i myslicie, ze to przez ten program.Byc moze nero jednak nie wspolpracuje dobrze z pewnymi nagrywarkami.
Weron jest offline  
Stary 19.11.2001, 19:39   #11
stranger
Gość

wiesz nie to ze sie chwale ale celeron 633 na bx'owej plycie + 512 Ramu + Geforce na DDrach to chyba nie najgorszy sprzet na dzisiejsze czasy co do zmiany systemu to chetnie skocze na XP ale poczekam jak bedzie po polsku a jeszcze nie mam a 2000 no coz instalowalem fajny jest ale nie chodzi mi na nim Clony ten programik do wykrywania zabezpieczen, moze znacie cos innego?

Stary 19.11.2001, 19:47   #12
stranger
Gość

panie Weron nie twierdze ze nero to kompletne dno bo nawet polubilem go bardzo, jednak na roznych kompach zachowuje sie roznie a tak nie powinno byc, zainstalowalem system bez softu do CDRW i wszystko jest ok wiec to napewno wina nero, szkoda bo to fajny program ale musze go zmienic na inny
a co do systemu windows to oczywiste ze raczej wysiada przy linuxie ale posiada bogatszy wybor oprogramowania i niestety jeszcze dlugo bedzie dominowal na rynku
pozdrawiam wszystkich ktorzy chcieli pomoc
thx all

Stary 19.11.2001, 22:11   #13
stranger
Gość

no ok powiedzcie tylko skad moge sciagnac jakas porzadna wersje WinOnCD?

Stary 19.11.2001, 23:21   #14
Master Killer
Gość

panowie to nie wina nero. mam w pokoju 3 kompy. moj z win me, serwer na win 2000 i kompa do pracy (Mac'a). w 2-ch pierwszych sa nagrywarki (LG) i nero,winoncd i jeszcze kilka (kazdy ma u mnie inne specyficzne zastosowanie) i nie zdarzylo mnie sie od ponad 2 lat aby cokolwiek sie zawiesilo podczas nagrywania. jesli sa problemy to tylko z powodu zlej konfiguracji systemu. bledy w .dll'ach to tylko Twoja wina bo jak instaluje od groma sharawarow to tak jest. ja nie moge powidziec zlego slowa o NERO (czapki z glow panowie to naprawde genialny program).
Owocnej pracy panowie =) M@ster K!ller

Stary 20.11.2001, 01:29   #15
berserk
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.01.2001
berserk zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
stranger (19-11-2001 18:39):
wiesz nie to ze sie chwale ale celeron 633 na bx'owej plycie + 512 Ramu + Geforce na DDrach to chyba nie najgorszy sprzet na dzisiejsze czasy co do zmiany systemu to chetnie skocze na XP ale poczekam jak bedzie po polsku a jeszcze nie mam a 2000 no coz instalowalem fajny jest ale nie chodzi mi na nim Clony ten programik do wykrywania zabezpieczen, moze znacie cos innego?
clony chodzi pod 2k bez problemow, tylko zainstaluj aspi, co do nerona tez smiga bez problemow, jak i wszystkie inne programy.
jak ktos nie ma pojecia o w2k to niech go nie instaluje tylko pozostanie przy sypiacych sie 9x i me.

pozdrawiam
berserk jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: