Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Akossy co wy chcecie od tych plyt??? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/akossy-co-wy-chcecie-od-tych-plyt-7479/)

Pedros 30.04.2002 10:34

Browar rulez, Marlboro rulez...
Śledzie w majonezie (opsss... :) ) rulez...
Pozdrawiam

cz 30.04.2002 12:44

Cytat:

gosciu (30-04-2002 09:23):
Panowie ...dzisiaj sie poswiecilem........zarysowalem Verbatima.....po stronie nadruku........o zgrozooooooo
Nie uwierzycie.......TEZ MI ODPADLA FARBA.!!!! Sprawdzcie sami.
to zalezy jakiego zarysowales, sprawdzilem to na SuperAzo (chropowata gora) i na MetalAzo (Scratch Resistant SUrface) i na SUperAzo (Fast printable Surface)
i nic, zostaje tylko rysa...
jestes pewien Gosciu ze zrobiles to co piszesz?

no chyba ze zarysowywales je szlifierka... :D

&y 30.04.2002 12:50

Cytat:

c0rdat (30-04-2002 09:05):
Jeżeli kierujecie się testami w czasopismach - wiedzcie, że w momencie przeprowadzania testu płytki mogły pochodzić z "CMC Magnetics", w pół roku później od "Riteka" a teraz "Nan-ya". Za każdym razem to zupełnie inne płyty. I o co tu się spierać ? Każdy z nas może pisać o innych płytach.
Pozdro.6
W koncu rozsadna wypowiedz - cOrdat rulez - tez sie pod tym podpisuje...

Co do plytek - czasem kupuje Verbatimy (kolorowe 700 w slimach i pakowane po 25 szt 650 bez nadrukow) po 1.20 :) (wersja OEM z Kanady) - zauwazylem kilka rzeczy:
- z tych bez nadrukow ladnie schodzi gorna warstwa (zwlaszcza gdy sie odrywa naklejony krazek) i cholernie latwo sie rysuja, mimo ze ORYGINALNY Verbatim
- kolorowe slimy czasem potrafia sie skjeic ze soba (kiedy zlozy sie dwa krazki nadrukiem do siebie) - ktos juz wczesniej o tym pisal, ale tez mialem kilka razy taki przypadek
- ogolnie zapis/odczyt is the best
Inne plytki:
- noname ze srebrna gora - rysuja sie od samego lezenia w pudelku i sa nic warte bo koroduja po dluzszym czasie
- platinum - mam kilka sprzed 2 lat i chodza, ale sa tez takie gdzie pojawily sie wzery przy krawedzi plytki, sa takie, ktore pozolkly - platinum jest kilka typow i roznia sie miedzy soba to fakt - jedne sa ok, inne ....
- wypalilem kilka Akossow i nie bylo problemuf chodzily ok,

Mimo wszystko nie sama marka decyduje - zalezy co sie komu trafi (przewaznie skad).
Z Accosami jest jak z Wypalkami LG jeszcze niedawno kazdy psioczyl, ale jak sie pojawily 16x i 32x, zdania co niektorym diametralnie sie zmienily :)

yoshi 30.04.2002 13:22

Wypowiedzi poprzednika: Nagralem kilka Akossow i chodzily czyli juz nie chodza :) ???

cz 30.04.2002 13:38

* dobra, Verbatimy sa OK, tylko z partii z Kanady farba schodzi
* Akossy sa troche gorsze ale i tansze, zwyciezcy w klasie jakosc+cena
* volvo v40 jest jepsze od poloneza, a windows jest latwiejszy od Linuxa
* noname'y rysuja sie w pudelkach, a Crystale Verbatima nie sa verbatima tylko
CMC costam...
* nalezy czytac Komputer Swiat bo sa testy wiarygodne i nie nalezy czytac
Komputer Swiat bo jest stronniczy
* Akossy sa ciezsze niz inne plyty i ciensze
* 'cz' i 'Weron' sa napastliwi, chociaz twierdza, ze nie sa
* glupi sie pisze tak: GŁÓPI
* wiemy gdzie Majonez kupuje plyty
* -Sid-The-Rat= grywa w Q3
* cOrdat RuleZ

podsumowanie dyskusji, aby ulatwic jej kontynuowanie zainteresowanym
(w pierwszej wersji to mial byc koniec (dlatego adnotacja o 4 zmianach), ale jednak nie jest :P )

Pozdrawiam :D :D :D

Zetoxa 30.04.2002 14:11

... na złość CZ, nie kończymy tej dyskusji, (no chyba ,że nas Misiek pogoni za zaśmiecanie środowiska). Akoss'y tylko od CMC Magnetics były coś warte, obecnie wyraźnie siadły.

Weron 30.04.2002 14:28

Cytat:

cz (30-04-2002 13:43):
* glupi sie pisze tak: GŁÓPI
To ci sie udalo.

cz 30.04.2002 14:58

jeszcze trcohe i ten topic bedzie legenda "najdluzszy temat na forum CDRinfo.pl"

"a mialo byc tak pieknie..."

;)

gosciu 30.04.2002 15:16

Cz.......tez mi sie podoba ze lubisz ortografie........
GLUPi.......przez "Ó"...tak to jest mocneeee........
podoba mi sie ta wersja.....choc sam wale bledy jak popadnie......ale mi mo to jestem pod wrazeniem.....

----------------------------------------------------------
to tyle z humoru......
----------------------------------------------------------
Cz.....co do zarysowania........to jednak udalo mi sie zrobic to bez szlifierki lecz dlugopisem....no i udalo mi sie....taka debesciarska plyte uszkodzic......dodam ze wyjalem ja najpierw z pudelka.......mysle ze ty jak rysowales swoje verbatimy..tez je wyjales z pudelek...no bo inaczej to rozumiem ze sa w takim wypadku nie do zarysowania...(a moze wlasnie dlatego sa takie mocne..bo maja mocne pudelka) a wiem ze nie masz szlifierki... :)
-------------------------------------------------------------

Podoba mi sie to forum coraz bardziej...widze ze ludzie lubia sie tu wypowiadac..jest pogodna atmosfera...duzo humoru..ludzie sa weseli..nie obrazaja sie z byle powodu..i nie wyzywaja...to naj wazniejsze....
-----------------------------------------------------------
No i ze wreszcie doszlismy do wnioskow ze wszystkie plyty mozna uszkodzic...tylko trzeba wziasc...wiekszy mlotek...no lub jak radzi "cz" ta testujaca szlifirke...ktorej nie oparly sie nawet legendarne verbatimy...nie mowiac nawet o kanadyjskich.

Zdania sa tylko rozbierzne..czy czytac czy nie Komputer Swiat......

Ale mysle ze mozna by dla tego zrobic nowy Topic...Chetnie pogadam na temat tego Kultowego Czasopisma.....
-----------------------------------------------------------
Amen

gosciu 30.04.2002 15:23

P.S.
Przepraszam....rozbiezny .....pisze sie przez "ż"......
wybaczcie steremu...dawno nie bylem w szkole.... :)

Crypter 30.04.2002 15:26

Hehe... co wy tam wiecie... Easy PC RuleZ

just kidding ofkoz

Weron 30.04.2002 15:37

Co do gazet: ostatnio przejechalem sie na PCWK
Dokladnie chodzilo mi o test kart telewizyjnych-tandeta jakich malo. Glowna kategoria ich oceniania to czy jest dolaczony kabelek czy nie.
Co do plyt: u mnie producentem akossow jest jakis prodisc
Co do najdluzszego postu: o ile sie orientuje to to sklada sie ze 119 odpowiedzi, dotyczy kopiowania psx i mozna go pobic

cz 30.04.2002 16:01

Gosciu: no ok, zgadzam sie, ale jeszcze musisz powiedziec jaki to byl Verbatim, rzeczywiscie farba schodzi szczegolnie z Crystali... z SUperAzo z powierzchnia chropowata w zaden sposob, z SuperAzo tez nie
mozliwe ze z tych zwyklych (starszych MetalAzo) schodzi,

odpowiednie wyczucie ironii tez jest cenne (tobie sie udale doskonale ;) )

Weron: no to pobijmy, byle na temat, to juz 89 post ;)

gosciu 30.04.2002 16:14

Cz.....jestem teraz w pracy..i nie pamietam jaki to byl verbatimek....jak przyjde do domu...tak okolo 22.30..to zaraz ci napisze jaki to byl verbatim.......no chyba ze moj 6-letni syn juz go calkiem zniszczyl....dalem mu go pozniej do dalszych testow...tym razem ogolnie zmeczeniowych...dzieci to potrafia......

Na razie.....tez jestem..za pobiciem tego rekordu......a co to nasz topik gorszy.....

&y 30.04.2002 16:26

Cytat:

yoshi (30-04-2002 13:22):
Wypowiedzi poprzednika: Nagralem kilka Akossow i chodzily czyli juz nie chodza :) ???
:D Chodzily.... i poszly.... w ludzi.... Na pewno chodza do dzis, bo reklamacji nie zglaszano :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:30.