![]() |
jak narazie pobilismy topic o Heroes4 - to juz cos, nie wiem czy da sie dociagnac do tych 120 bez zbytniego spamowania bo dyskusja zmienila sie w bardzo kulturalna i rzeczowa wymiane pogladow a nie wrecz pyskowke jak bywalo na poczatku [tu przepraszam zainteresowanych]
zrobilem test na verbatimie [starym - juz 2 lata on ma] - mialem na nim nagrana skladanke rammsteina, ale ze nie byla mi ona potrzebna poswiecilem ja dla nauki [glupio zrobilem bo nie sprawdzilem najpierw ATIP'a] i zarysowalem ja spinaczem biurowym, podgrzalem zapalniczka i potraktowalem benzyna lakowa - zarysowanie pozwala obedrzec farbe, aczkolwiek farba stawia pewien (slaby, ale jednak) opor, wysoka temperatura jest smiertelna dla plyt - farba sie luszczy, plyta wykrzywia i smierdzi, benzyna rozpuscila resztki farby, mozna bylo ja palcem rozmazac po calej powierzchni naturalnie test nie oddaje dzisiejszego stanu rzeczy - ta plyta miala 2+ roku - ale nie moglem sie powstrzymac ah - spirytus ktorym podobno mozna zmywac plyty, robil z ta farba to samo co benzyna - nie polewac plyt bowarem! [zwlaszzca tych starych] jestem pewien ze 6 letni szkrab wspomniany wyzej wymyslil by jeszcze jakies crashtesty dla plyt :) pozdrawiam :) PS ja nie gram w Q3, ja GRAM w Q3 - czasami po 11 godzin nonstop... |
Poniewaz uchodze tu za zwolennika tanich plyt..spytam was Panowie.....jeszcze raz.....Jakie sa u was najnizsze ceny...wspomnianych Akkosow.....tzn..golych....lub w jakiejs innej formie opakowania....
U mnie kosztyja one gole......99groszy....x(24 lub x32) Dodam ze jest to w sklepie.....nie na gieldzie..bez zadnych znizek za ilosc...itd...zwykly detaliczny handel Jak macie Akkosy tansze..to prosze o INFO.... |
Cytat:
|
Cytat:
A kupilem w sklepie w Gdyni. Niektorzy to jednak zdzieraja zeby tak ceny sie roznily. |
... i ladne kilka moich :)
u mnie akkosy w pudelkach (zwyklych) na gieldzie ze znizka 'dla znajomych' (czyli bez marzy) kosztowaly 1.30 - byly to akkosy 16x, potem widzialem je juz tylko w slimach ale poniewaz slimy mnie nie interesuja to o cene nie pytalem [dodam ze takie ceny obowiazywaly 2 tygodnie potem bylo 50gr+] teraz najtansza plytka w normalnym pudelku wynosi mnie 1.80 akkosow z patyka nie kupowalem (chyba ich w ogole nie mieli?...) dla porownania dodam ze za esperanze 700 z patyka place 90gr a za rw HS 650 [bestmedia]- 4 zl gielda warszawska przy Stodole |
Cytat:
Gosciu: Akoss 700 MB CD-R w pudelku slim (przezroczystym, kartka na opis, wszystko zafoliowane), spod zolto-jasnozielony 1,60 PLN |
poczytalem myslac ze sie czegos ciekawego dowiem ale niestety.
zajmuje sie arhiwizowaniem danych od 5 lat (poligrafia reklamowa) na poczatku nagrywalem na plytkach basf ceram-garde (tak jakos mi sie spodobalo) cena byla podobna wszystkich okolo 6 zl basfy troszke drozsze w pewnym momence znikly na moment z rynku zaczolem nagrywac na innych od najtanszych poczawszy przetestowalem praktycznie wszystko co bylo na rynku i co do zapisu i wywalania plytek to roznie bywa czasem trafi sie partia gorsza czasem lepsza jednak co do trfalosci danych to jakos niezawiodlem sie na plytach ktore maja twarda warstwe lakieru nawet robilem testy na trwalosc danych na roznych nosnikach (warunki skrajne typu balkon zima-lato) np.: verbatin - farba splywa, wszystkie w ktorych widac sreberko napewno odleci nawewt jak bedziemy taka plytke szanowac i oszczedzac niewiele to da to poprostu sie utlenia, jesli chodzi o naswietlanie swiatlem dziennym to ewidentnie skraca zywotnosc kazdej plyty jednak te ktore maja twardy lakier na sreberku jakos zadziej ulegaja zniszczeniu. ilekroc probuje jakies inne to na kilkanascie sztuk zawsze sie na jednej conajmniej zawiode. to chyba o czyms swiadczy moze ktos ma podobne odczucia na ten temat ? |
A ja biedny bule za Akossy ze szpindla 1,30 sztuka... :((
|
Hyrra...setny liscik.....choc na liscie pokazew sie jako 99-ty
Panowie i Panie.....rekord juz blisko....... Jak widze Akkosy sa w kraju w roznych cenach..cyzby u mnie w miescie byly najtansze....... Odpowiedz dla "cz".....ten verbatim to byl metal azo...niestety......moze byl jakis zlezaly......ale prawda jest okrutna...chcesz to ci go wysle.....sam zobaczysz..... |
Postanowilem sie wlaczyc i dorzucic cegielke to tego (prawie) najdluzszego postu. Nagrywam na roznych
plytkach, a najwiecej na akossach. Przez rok wypalilem ich okolo 7 setek (mowa o akossach - na poczatku x16, potem x24, atipa nie sprawdzalem, bo po co mi to). Nie pamietam, by mi ktoras z nich padla nie z mojej winy. A i reklamacji nie bylo z tego powodu. |
Gosciu: dzieki, ale obejdzie sie :)
normalnie crash-testy kompaktow tutaj odchodza :) a co z TDK ? te z jasnoniebieskim spodme (zupelnie jak SuperAzo) tez sa niezle... i tak wole Verbatmy, poniewaz maja powierzchnie bez napisow poza tym chropowatosc Verbatimow uniemozliwia skuteczne zmazanie wczsniej naniesionego napisy/opisu. teraz takie mazaki Emtec robi, ze specjalna gumka, a z Verbatimow ani rusz :( |
Cytat:
Akossy luzem są w Katowicach i Gliwicach po 1.10 a w Slimach po 1.60. Verbatimy w Slimie po 1.80 a w zwykłym pudełku 2.20. |
Straaasznie długo się to otwiera, ale niech i ja dorzucę swoje trzy grosze. Testowaliście płytki rysując je itd. Znam bardzo ale to bardzo wielką pedantkę (tylko bez skojarzeń ;-)) Czystość, czystość i jeszcze raz czystość. Swojego czasu przetestowała płytki swojego brata w sposób, który nie polecam. Wpadła na pomysł by wyczyścić zakurzone CD i CDR swojego brata, bo nie mogła ścierpieć tych odrobinek kurzu, a braciszek wyjechał na 2 miesiące hen daleko. Kurz Pamiętała pouczenia by nie zarysować płytek, bo to je uszkadza więc pod strumieniem ciepłej wody wymyła wszystkie i farba na niektórych zaczęła płatami odchodzić, takimi dużymi. Traf chciał, że były to głównie akossy CDR, bo koleś nie był kasiasty. Inne też jakoś dziwnie odparzyły się. Wiecie co się działo #!@%$!!&%!#@! Wrrr...
|
biedny bedzie jej maz...
zadnych brudnych skarpet, zadnych walajacych sie puszek po piwie, zadnego piwa... jiik... aj... a to ze akkosy to szajs to wie kazdy - ale jest to przyzwoity szajs, ktory robi to czwgo sie po nim spodziewasz, jest tani i wogole... |
Tyle tu piszecie o cenach Akossów więc postanowiłem zobaczyc po ile są w moim mieście (Czeladz k. Katowic). Zachodze do sklepu a tu Akossy w zwykłych pudełkach po 1,90 zł (!!) podczas gdy Verbatimy są tam po 1,99 zł !!
Nie mam nic do Akossów, ale mając taka różnice w cenie wole zaufane juz Verbatimy. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:49. |