![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.07.2002
![]() |
przeróbka lg32X na 48X
Otóż to było tak .Od kilku dni prosiłem ludzi o bios z lg 48x.Dzisiaj druzil i vant podesłali mi dwa egzemplarze tego biosu (takie same).Od razu wziąłem się do pracy.Wziąłem programik do flashowania z lg 32x i użyłem go do biosu z lg 48x.Po zakończeniu pracy z biosem zrestartowałem kompa.Iiiiiiiiii mało nie zaliczyłem zgonu na miejscu.Nagrywara mrygała , szufladka się nie wysuwała.Myślę sobie co to było dla harcerza , odpalę mtkflash i po kłopocie.Chyba z 7 razy próbowałem zflashować mtkflashem i cały czas był błąd z zapisem biosu.Pomyślałem to jush koniec!!!!!!Wszedłem jednak na cdrinfo do opisu przeróbki lg32x na 40x i ściągnąłem program odwracjący operację upgradu.Myślałem ,że się nie uda ,ale udało się i moja lg 32x zmartwychwstała.Ja jush wiem ,że lg48 NA Pewno nie równa się lg 32x.Mimo to teraz się zajmę biosem z asusa 48 bo asus używa tego samego chipsetu co lg32x i lg 40x.Zamieściłem ten referat ,aby ostrzec was przed upgradem.Co prawda można odwrócić operację (cudem mi się to udało nadal nie wierzę) ,ale lepiej nie wywoływać wilka z lasu i tego nie próbować
![]() Ostatnio zmieniany przez mati1700 : 28.10.2002 o godz. 21:31 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.11.2001
![]() |
Dobrze wiedziec...
![]() ![]() pozdr i brawa dla odwaznego ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
![]() |
Kto ma asusa 48x12x18?Prosiłbym o zczytanie jego biosu do pliku hex (nalepiej) lub bin programem mtkfalsh.Bezt tego nie będę mógł zacząć prac nad przeróbką lg 32x na susa 48x
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.09.2002
![]() |
WOW tego to jeszcze nie wiedzialem!!! Z LG32 mozna zrobic asusa48?? Mati jak ci sie uda taki upgrade to zapodaj opis tutaj na forum
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.09.2002
![]() |
Hmm wytlumacz mi jedno... Ja sie ciebie delikatnie zapytalem czy jest to mozliwe, a jezeli tak to jak to zrobic ?? A ty zachowales sie jak prostak ublizajac mi. Gdzie ty widzisz tu jakies "przycinanie" jak to sam okresliles !!?? Wiem ze z LG 32 mozna duzo zrobic (sam przerobilem LG32@40), ale o przerobce do modelu Asus CRW-4816A to jeszcze nie slyszalem.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#8 | |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
???
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Wymiatacz
![]() |
Re: ???
Cytat:
![]()
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.11.2001
![]() |
Witam!
Nie wie ktoś może czy da się coś wycisnąć z LG 16x ![]() Pozdrówka! |
![]() |
![]() |
#11 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.11.2001
![]() |
Yahol ma racje -mialem 16x LG - i gdyby nie to ,ze jak zwykle mnie korcilo cos nowego....to bym dalej jej uzywal -a tak to mialem LG 40x ..a teraz 32x (ze srednia predkoscia nagrywania ok 1 min szybciej niz w 16x
![]() pozdr |
![]() |
![]() |
#13 |
Wymiatacz
![]() |
Potrzebuję biosu do asusa 48x w wersji hex (nie bin)!!!!!!!!!!!!!!!
#14 |
Wymiatacz
![]() |
Pragnę poinformować wszystkich iż przóbka lg 32x na Asusa 48x NIE UDAŁA SIĘ.Jest jednak ciekawa rzecz.Windows (XP) wykrył iż mam asusa 48x !!!!!Niestety nic nie można robić z nagrywarką nawet szufladka się nie wysuwa.Jestem prawie pewny ,że gdyby lg pracowało w trybie udma2 a nie pio4 upgrade powiódł by się (W tym wypadku ewidentnie widać ,że jest jakiś brak w urządzeniu ,który uniemożliwa przeróbkę.).Pozostaje powiedzieć trudno i żegnajcie przeróbki słynnego lg 32x.Możecie spróbować przerobić lg 40x na asusa 48x może coś wyjdzie ,ale wątpię.Pozdrowionka i dzięki dla Vanta ,który podsyłał mi biosiki
![]()
#15 | |
Gość
|
Cytat:
Moze Liteona da sie przerobic na asusa. Mati sproboj z biosem od Plextora - to nie jest zaden docinek ani nic poprostu jestem ciekaw czy sie by udalo, ciekawe jakby to wygladalo, ale bylyby jaja, wszyscy co maja plextora by sie dowiedzieli co tak naprawde maja w srodku, nadodatek okrojona wersja (moja wizja :-D). greetz A tak wogole przerabial ktos sony 24/10/40 na cos (nie na mikser) ![]() Juz pozno zamiast pisac glupoty powinienem isc spac. |
|
![]() |
|
|