Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.11.2001, 11:41   #1
wojtoo
Gość

troche off topic-dziwne dzwieki w baracuda 4

no wlasnie ,kupilem sobie to cacko(st3600021a) po 2 letnim uzytkowaniu ibm postanowilem sie przesiasc,dysk naprawde b.cichy ale wydobywaja sie z niego czasem dziwne piski,czy to normalne?czy ktos moze mi wytlumaczyc czemu sie tak dzieje?dysk chodzi ok,zadnych problemow z transferem albo rozruchem(maks osiagniety przeze mnie transfer to 43mb/s)czy mam sie przyzwyczaic czy zadniesc do reklamacji?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.11.2001, 13:07   #2
bennyone
Niedzielny Palacz

Data rejestracji: 16.10.2001
bennyone zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nabyles starszy o okolo tydzien model dysku w nowych modelach mlodszych o tydzien nie ma tego pisku firma sigejt stwierdzila ze to nie jest zadna wada dysku jednak mozesz isc i probowac wymienic dysk na niepiszczacy jesli tak bardzo ci to przeszkadza jednbak wiesz pisk czasem sie przydaje bo wiesz ze dysk dziala
bennyone jest offline  
Stary 15.11.2001, 16:23   #3
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
bennyone (15-11-2001 13:07):
nabyles starszy o okolo tydzien model dysku w nowych modelach mlodszych o tydzien nie ma tego pisku firma sigejt stwierdzila ze to nie jest zadna wada dysku jednak mozesz isc i probowac wymienic dysk na niepiszczacy jesli tak bardzo ci to przeszkadza jednbak wiesz pisk czasem sie przydaje bo wiesz ze dysk dziala
mozna też po ciepełku w obudowie . co jak co ale ciepła to jest ona dalej prawie tak jak poprzednie generacje /
cana jest offline  
Stary 15.11.2001, 18:02   #4
bennyone
Niedzielny Palacz

eee nie az tak ciepla w sumie ja mialem awersje do sigejtow ale juz sie pozbylem
inni maja do ibm inni do fujitsu ja mam 3.2 i nie mam do niego nic a pracowal wszedzie,....

tak jak mowielm dzwieki to nei wada wg seagate
bennyone jest offline  
Stary 15.11.2001, 18:56   #5
cana
Łaskobójca

Cytat:
bennyone (15-11-2001 18:02):
eee nie az tak ciepla w sumie ja mialem awersje do sigejtow ale juz sie pozbylem
inni maja do ibm inni do fujitsu ja mam 3.2 i nie mam do niego nic a pracowal wszedzie,....

tak jak mowielm dzwieki to nei wada wg seagate
też miałem obiekcjre przed zaqpem b4 / do bII bo mi razem z hpt370 nie chciała kolaborować bezproblemowo a samsungi tak i grzała się że jajka można było gotować / drobiu jakby się kto pytał / ale 4 jest ok, a że ciut szumi to aqrat u mnie nie słychać,( przez cichy kojący szum wentów się nie przebija /
pozdro
cana jest offline  
Stary 15.11.2001, 19:50   #6
bennyone
Niedzielny Palacz

u mnie nie szumi nie skrzypi za t o wiatraki terkocza bo nie mam zamiaru wydawac na to kasy chyba ze stanie i przestanie chodzic a b4 ladny dysk niby dlugo sie formatuje ale jakos da sie zyc abity tez dobre plyty gorzej z hpt kontrloerami podobno syfiaste ale jak ktos na forum pisal trzeba manuala od tego poczytac....
bennyone jest offline  
Stary 15.11.2001, 21:20   #7
cana
Łaskobójca

abity są cool a hpt też ok / ale ten osobnik b2 jakoś nie lubił hpt i tyle / tylko to kwestyja sterów / pod linuxem zap.. ał aż miło
tak że reasumując:
zębata rybka model 4 to zawodowy dysk / ale sie już jajecznicy nie da smażyć, a to już wada /
pozdro
ps . wystarczy mi już tego nabijania postów a i di domu trzeba by wreszcie wrócić z pracy i pograć w coś /
cana jest offline  
Stary 15.11.2001, 21:26   #8
bennyone
Niedzielny Palacz

ja mam only abita bf6 ata33 i takze jest mi pieknie z ta plyta orgazm w oczach winda 98 (nie SE) bryka az milo bez reinstalki ani wiekszej zwiechy okolo roku
bennyone jest offline  
Stary 16.11.2001, 14:20   #9
ADAMUS
Gość

Cytat:
wojtoo (15-11-2001 11:41):
no wlasnie ,kupilem sobie to cacko(st3600021a) po 2 letnim uzytkowaniu ibm postanowilem sie przesiasc,dysk naprawde b.cichy ale wydobywaja sie z niego czasem dziwne piski,czy to normalne?czy ktos moze mi wytlumaczyc czemu sie tak dzieje?dysk chodzi ok,zadnych problemow z transferem albo rozruchem(maks osiagniety przeze mnie transfer to 43mb/s)czy mam sie przyzwyczaic czy zadniesc do reklamacji?
dzisiaj z ftp.komputronik.pl sciagnalem programik a napisali tak "Programik likwidujący skrzypienie w trakcie spoczynku dysku Seagate Barracuda ATA IV" ale jeszcze go nie testowalem pliczek zalaczam moze ma ktos ochote........

pozdr.

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: