![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Organista za 2300
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Organista za 2300
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#18 | |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Cytat:
ale to moje przyzwyczajenia - pakietowke probowalem oswoic, poznac - dla mnie okazala sie reliktem zamierzchlej epoki
![]() |
![]() |
#19 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Sid - zgadza sie ze pakietowka to troche przestarzale ale mi nieraz uratowala tylek - przypuscmy ze wszystko trzymasz na hdd (w tym wazne dokumenty czy projekty) i nagle ten twardy pada - filmy i muze da sie w jakims rozsadnym czasie wyssac z netu ale wlasnych prac jusz nie - dlatego trzymam je na CDRW dla wygody sformatowanej w D-CD/INCD - po kilku padach partycji/dysku docenisz takie rozwiazanie
|
![]() |
![]() |
#20 |
![]() |
hehe - pewnei cie zaskocze
ale w tej chwili mam 2*80gb seagate + 40gb seagate usb2 i do tego 20 plyt cdrw (TYLKO do backupu) i szukuje sie dvdr kopie mam co najmniej w 2 miejscach - i jakos nie korzystam z pakietowki - bo to troche bez sensu keidy masz do backupowaia 3gb tygodniowo... ![]() ps. dysk twardy nigdy mi nie padl - na oczy nie widzialem bad sectora... i obym nie zobaczyl - a dyski traktuje czasem bardzo brutalnie (jedna z tych 80 wisi sobie na keblach juz 3 miesiace)...
![]() |
#21 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
przy takiej skali jaka opisujesz - pakietowka rzeczywiscie traci caly sens, u mnie to sa narazie pojedyncze pliki po kilka kb wiec nawet jeszcze swojej cd z dokumentami nie zapchalem
|
![]() |
![]() |
#22 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.12.2002
![]() |
Re: Ankieta INCD CZY DIRECTCD
Cytat:
Ale ostatnio DCD stał się "upierdliwy" - od wersji powyżej 5.1 zawsze gdy ma masz nagrywarkę z Mount Rainier to ci sformatuje CDRW właśnie w tym UDFie hardwerowym - w InCD można wybrać, czy ma to być UDF hardwarowy czy sofwarowy, co ma znaczenie gdy używasz kilka nagrywarek i część z nich nie obsługuje tego nowego standardu... Po za tym płyta sformatowana pod UDFem sofwerowym ma po prostu większą pojemność, co też jest nie do pogardzenia ...8)
![]() |
#23 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
#24 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
#25 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
A tak mam dużą "dyskietkę" o pojemności 500-570MB i jestem z tego powodu raczej zadowolony ![]()
![]() |
#26 |
![]() |
nie traci sie kilkunastu mb - tylko najwyzej kilkaset kilo... i to ejst piekne
ja do takiej drobnicy - ponizej 100mb uzywam netu a wiecej na rw... albo nawet na cdr - i tak spora ich czesc to backup i po jakims czasei ejst bezuzyteczna
![]() |
#27 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Ad.2. Każdy orze jak może... ![]() ![]() Dlatego też twierdzę, że coś co dla jednego jest idealne, dla kogoś innego może być nie do przyjęcia i vice versa (że się w tym miejscu pochwalę moją znajomością łaciny ![]()
![]() |
#28 |
![]() |
zrobilem tescik - nowa kompilacja nero, zacznij multisesje
kiedy wwalilem tam 8mb (katalog z winampem) to overhead file byl ~800kb keidy wpakowalem 2.5k zbiorow (jakas drobnica) na w sumie 600mb - overhead byl 900kb hmm... i faktycznie po nagraniu rozmiar wolny na plycie podawany przez nero sie zgadzal... czyli jednak nie zre to tyle miejsca
![]() |
#29 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Fakt, że dawno już nie nagrywałem multisesji - zwykle albo pakuję od razu płytę CDR po sam dach, albo używam CDRW-UDF. Taki ze mnie centuś - nie lubię marnować miejsca, chyba, że nie ma innego wyjścia... Może faktycznie ostatnio coś się z multisesją zmnieniło, będę musiał to sprawdzić. Nie zmienia to faktu, że dla mnie UDF jest po prostu wygodniejszy - traktuje się tu nagrywarkę jak każde inne urządzenie i nie muszę specjalnie odpalać zewnętrznych programów aby coś dograć, albo SKASOWAĆ (da się na przykład coś takiego zrobić w multisesji, bez kasowania całej płyty ![]() No dobra, ale to jest akademickie gadanie o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy... Nikt tu raczej nikogo nie przekona ... O gustach się nie dyskutuje - je się po prosu ma (lub nie) ![]()
![]() |
#30 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.04.2002
![]() |
Oba są OK!8)
Na kompie domowym: 1 system: Win98 oraz DCD , Alcohol120 , CloneCD 4.xx 2 system: 2kPro oraz InCD , Alcohol120 ,CloneCD 3.xx Zero konfliktów i problemów. Prosta wymiana plików ( na CDRW) pomiędzy kompem słuzbowym , a domowym. Ocena ogólna 3+. Pozdrawiam ![]()
|
|