![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Nero nie widzi nagrywarki?!Tell my why?
Hej Ludzie ,jest bardzo dziwny porblem do rozwiazania, jest tak dziwny ze az boje sie ze nikt go nie rozwiaze.....opis problemu:
Najnowsze Nero z serii 6.xxxx niewidzi mojej nagrywarki DVD Pioneer A03 (niema jej w zakladce Choose Recorder"), mimo ze ta nagrywarka jest obsluguwana juz od wersji 5.xxxx .,co dziwniejsze ten naped jest rozpoznawany przez system w "Menedzeze urzadzen" i dziala OK,bez problemow odczytuje plytki DVD...Pisalem do kolesi z Ahead-a , ale wyslali mi linka do "Remove Tolls-a" , polecili zainstalowac na nowo - niestety bez rezultatow. Co ciekawe Nero z seri 5.xxxxx widzi naped ,ale z kolei ta te wersje programu maja klopoty z rozpoznaniem nosnikow DVD , ten problem wystepuje tylko na moim kompie (chipset N-Force2+WindowsXP PL)...sprawdzalem na innych XP-kach i dziala to OK ...Fucken Shit...na serio niewiem co to moze byc , system widzi nagrywarke ale juz program nie...CZY KTOS SLYSZAL O TAKIM CZYMS?.....nerwowo powoli wysiadam , bo gdy chce cos zarchiwizowac to musze leciec z nagrywarka do kumpla na innego kompa bo na miom to porazka...Juz nachodza mnie mysli zeby cos pogrzebac w BIOS-ie ale nie tedy chyba droga...aha..oczywiscie kombinowalem tez juz z wszystkimi ASPI - bez rezultatow....Jesli ktos jest z okolic Slaska to moge nawet wziasc sprzeta i podjechac do jakiegos fachowca na "testy" , bo sam juz poskladalem kilkadziesiat kompw , nagralem pare setek CD ,ale ten problem mnie przerasta....czy znajdzie sie taki kto wyczuje bluesa i powie gdzie tkwi error? Pozdrawiam cala grupe.... Soft for All..... PS.Francuzi i Niemcy to cioty....Bush-facet z jajami. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jestem odmiennego zdania! |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
A ja w ogole sie zastanawiam o co chodzi z tymi ciotami
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Masz do dupy sterowniki IDE do nForce2: odinstaluj i zainstaluj oryginalne nVidii 2.45 lub windy.
Temat znany i oklepany: wystarczyło użyć opcji SZUKAJ.
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Epilog...
Chyle czola Panowie z grupy....
Rzeczywiscie, zainstalowanie nowych sterownikow nVidii (ver. 2.45) rozwiązało moje problemy z nagrywarka , teraz dziala perfekto...! Swoja droga pewna nie kompetencja wykazali sie kolesie z Aheda , ponieważ pisałem im o moich problemach (wspomnialem tez o chipsecie nForce2) , ale oni tylko radzili Remove Toolsa i install na nowo ,czyzby nie byli zaznajomieni z problemem nForce2-a?..dziwne , brak wiedzy ,albo olewka potencjalnego klienta! Dzieki tym ktorzy czytaj posty , ale jeszcze raz wielki szacunek dla tych ktorzy odpisuja... Cdrinfo.pl jest the best! |
![]() |
![]() |
#6 | |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
OldBoy
![]() ![]() |
Ja 3.13 wyp.......em jak mi Clony XXL zgłupiał. Udało mi się przywrócić 2.45 bez reinstalki win2ksp4.
#8 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
a po co bylo instalowac SMBus
![]() przeciez to nie jest obowiazkowe ![]()
#9 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Ale co konkretnie masz na myśli?
![]() |
#10 |
![]() |
smbus? a co to? w bo w tych sterach jakos tego nie widze...
![]() |
#11 |
OldBoy
![]() ![]() |
3.13 to:
Audio driver 3.66 (WHQL) Audio utilities 3.66 Ethernet driver 3.63 GART driver 3.34 (WHQL) Memory controller driver 3.38 (WHQL) SMBus driver 3.38 (WHQL) IDE 2.0 NVIDIA driver 3.66 (WHQL) Display driver 52.16 (WHQL) Installer 3.77 2.45 to: Audio driver 3.48 (WHQL) Audio utilities 3.48 Ethernet driver 3.13 (WHQL) GART driver 3.34 (WHQL) Memory controller driver 3.38 (WHQL) SMBus driver 3.38 (WHQL) Installer 3.56 Display drivers 44.03 (WHQL) USB driver Przyczyną naszych nieszczęść jest IDE 2.0 driver: jest to zupełnie nowy, eksperymentalny sterownik. SMBus nie uległ zmianie.
#12 |
OldBoy
![]() ![]() |
SMBus is the System Management Bus defined by Intel® Corporation in 1995. It is used in personal computers and servers for low-speed system management communications.
http://www.smbus.org
#13 |
![]() |
dziwne - ja tego smbus w kompie nie mam... weird...
chyba za duzo bawilem sie tymi sterownikami - cud ze to dziala ![]()
![]() |
#14 | ||
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
![]() tego przydaloby sie nie instalowac ![]() Cytat:
dajemy NIE a zostanie zainstalowany standardowy sterownik IDE ![]()
![]() |
#15 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
A jak zapodałem 3.13 i bryka wszystko bez zarzutu.
Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
|
|