![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.06.2004
![]() |
![]() ![]() ![]() Nie wiem jak Wy ale ja nic nie kupie z napisem LG. Pierwszą i ostatnią rzeczą jaką kupiłem i już po 4 miesiącach nawaliło to właśnie to o to combo co w temacie. Nagryfarke bardzo mało używałem, może z 50 płyt nagrałem. Tydzieńtemu coś się zaczeło sypać.... Problem polega na tym.. eh jak by to napisać....yyyyyyyy... może w punktach: 1. Na początku podczas nagrywania normalnych cd cały czas wywalało błędy zapisu tak po 50% bądź podczas zamykania płyty się nero wieszało i także pokazywało jakiś error. Poradziłem sobie z tym zmieniając miejsce na taśmie na prajmara (HDD na osobnej taśmie i nagrywarka też na osobnej sama) i problem częściowo zamikł, tzn teraz nie staje w połowie tylko na podczas leadin, lead out 2. Nagrywanie CD-RW to jest praktycznie nie możliwe, cały czas błędy zapisu 3. Kasowanie nagranego erwu to już totalna klapa: wsadzam płytę daję wukasuj(wszystko tak jak należy) kasuje.... przez 10 minut wysuwa płytę, patrze na spód i widzę iż nadal widoczne są nagrane sciezki ![]() 4. Jeśli już zacznie kasować to płyta wygląda jakby skasowany obszar zamiast być tak ja należy (tzn czysta płyta) wygla takjakby ktoś zatoczył palcem po płycie idealny okrąg i widoczn sąszerokie rowki lini papilarnych(ale mam skojarzenia ![]() 5. Takiej płyty za chiny nie da się ponownie skasować, komp sie zawiesza(trzeba zejść dwa piętra niżej i wsadzić do liteona( mocno sśie ale kasuje)) to już chyba wszystko. bardziej obrazowo nie umiem opisać. Mam płytę asusa na nforcie 2 a7n8x deluxe, instalowałem najnowszy bios tu i tu(do nagrywarki i płyty) instalowałem najnowsze stery do nforca2, instalowałem ponownie nagrywarke i nadal du** ![]() qurcze co może być? jeśli się wnerwię to jutro zamieszcze jak wygląda roztrzaskana na betonie ta oto wygrywarka. Moja wypowiedz może okazać siętroche chaotyczna ale wlasnie mam odinstalowanie wszystkie stery i to okienko jest na cały ekran....... Chyba będę musiał sięudać do serwisu tak? Jest jakiś w Opolu? ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|