Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.11.2003, 09:44   #1
niceboy
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 12.03.2002
niceboy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Multisesja w nero

witam
Po raz pierwszy zdarzyło mi się dograć w nero na płytce drugą sesję na płytce
700 MB (kolega nagrał pierwszą). Płytkę zapełniłem zgodnie z tym paskiem "zajętości płytki" na dole ekranu (chociaż słyszałem że na każdą sesję nero zużywa na coś tam ok 50 MB) ale myślałem że taki superprogram modyfikuje
samodzielnie dostępne pojemności płytki. Niestety, chociaż po zapisie komunikat był OK to weryfikacja wykazała sporo błedów dla plików które zapewne fizycznie się nie zmieściły. Próbowałem potem te pliki odczytywać z płytki ale też były błędy
Czy faktycznie nero NIE MODYFIKUJE dostępnej pojemności w przypadku kilku sesji albo nie mam włączonej którejś opcji(której?)??
No a jeśli nero NIE wykrywa/modyfikuje tej pojemności to ile
faktycznie "traci" się przy każdej nowej sesji? Lubię mieć płytki wykorzytane na maksa...
Pozdr.
niceboy jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.11.2003, 10:22   #2
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... każde otwacie i zamknięcie sesji to 14 MB straty, Neronek napewno pozwoli dograc sesję, jeśli tylko jest miejsce i nie pozwoli oczywiście wykorzystać nadpalania (jak to w multisesji).
Stary 17.11.2003, 10:25   #3
ApproachingEvil
Wyjadacz ;)

Avatar użytkownika ApproachingEvil

Data rejestracji: 09.08.2003
ApproachingEvil zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
chyba twoj problem nie lezy w ustawieniach,a w jakiejs starej wersji nero (radze przejsc na 6.0.0.23) i powinno byc po klopocie
Stary 17.11.2003, 10:41   #4
niceboy
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez Zetoxa
... każde otwacie i zamknięcie sesji to 14 MB straty, Neronek napewno pozwoli dograc sesję, jeśli tylko jest miejsce i nie pozwoli oczywiście wykorzystać nadpalania (jak to w multisesji).
No tak, pozwolił dograć ale zrobił to błędnie - drażni mnie tylko nie wskazywanie rzeczywistej ilości wolnego miejsca... no ale teraz już będę wiedział... Thx
niceboy jest offline  
Stary 17.11.2003, 10:44   #5
niceboy
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez ApproachingEvil
chyba twoj problem nie lezy w ustawieniach,a w jakiejs starej wersji nero (radze przejsc na 6.0.0.23) i powinno byc po klopocie
Może kiedyś... powiedzmy od numerka 6.5.8.34 Thx
niceboy jest offline  
Stary 17.11.2003, 10:49   #6
ApproachingEvil
Wyjadacz ;)

Avatar użytkownika ApproachingEvil

Data rejestracji: 09.08.2003
ApproachingEvil zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez niceboy
drażni mnie tylko nie wskazywanie rzeczywistej ilości wolnego miejsca... no ale teraz już będę wiedział... Thx
no wlasnie, u mnie na 0.23 dziala - wyswietla prawdidlowo miejsce (odejmujac te 15mb) i dogrywa odpowiednia ilosc i dziala
Stary 17.11.2003, 11:27   #7
niceboy
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez ApproachingEvil
no wlasnie, u mnie na 0.23 dziala - wyswietla prawdidlowo miejsce (odejmujac te 15mb) i dogrywa odpowiednia ilosc i dziala
Czyli jednak jakaś wersja działa poprawnie... az trudno uwierzyć... ok, dzięki - może jednak przełamię wrodzony konserwatyzm
niceboy jest offline  
Stary 17.11.2003, 11:31   #8
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
W np info o nosniku podaje prawidlowo dostepne miejsce na plycie, widac tam jasno ile zajmuja juz twoje nagrane dane i ile jeszcze masz do dyspozycji, mozna w ten sposob wyliczyc ile zabieraja dodatkowo kolejne sesje.

Co do tych bledow to raczej podejrzewalbym kiepski nosnik a nie bledne dzialanie nero.
Stary 17.11.2003, 11:52   #9
niceboy
Wyjadacz ;)

Skoro już poruszyłeś ten temat...
Dla mnie program poprawnie działający to progs w którym wszystkie jego opcje działają OK a więc i wskazanie na "pasku" a nie że musze wyszukiwać czegoś alternatywnego w Menu. Zasada jest prosta: albo opcja działa ok albo lepiej jej nie dawać wcale... a co do nośnika to jest to Verbatim Datalife i nie miałem z nim do tej pory żadnych problemów...
niceboy jest offline  
Stary 17.11.2003, 14:25   #10
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez niceboy
Skoro już poruszyłeś ten temat...
Dla mnie program poprawnie działający to progs w którym wszystkie jego opcje działają OK a więc i wskazanie na "pasku" a nie że musze wyszukiwać czegoś alternatywnego w Menu. Zasada jest prosta: albo opcja działa ok albo lepiej jej nie dawać wcale... a co do nośnika to jest to Verbatim Datalife i nie miałem z nim do tej pory żadnych problemów...
No OK, sprawdzilem wlasnie jak to w nero jest bo powyzszego posta pisalem z pamieci. Pasek na dole pokazuje prawidlowo, zajetosc plyty pokazana jest wlacznie z leadin i leadout dotychczasowych sesji, no i pozostale miejsce do wykorzystania rowniez. Wersja nero 6023, na wczesniejszych tez wydaje mi sie ze to dobrze pokazywalo ale glowy nie dam.
Info o nosniku pokazuje dokladnie w MB ile jest wykorzystane i ile zostalo do dyspozycji a pasek tylko zgrubsza, wiec czasami warto tam zajrzec jesli robimy kompilacje na styk a jak wiadomo owerburnu na multisesji nie zrobisz.

Twoje uprawnienia: