![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2003
![]() |
Problem z nagrywarką!
Wiatm Wszystkich Grupowiczów!!
Jestem tutaj nowy i od razu startuję do Was z poradą Zostałem unieszczęśliwiony nową nagrywarką LG GCE-8481B. Sama nazwa mówi za siebie, po podłączeniu do kompa wszelkie instalacje przebiegły pomyślnie, niestety przy odczycie płyt (wszystkich) wyskakuje komunikat: ![]() Czy ktoś z Was miał takie porblemy jeżeli tak to proszę o pomoc Pozdrawiam Tomasz |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
może być problem z samą nagrywarką...
jak jest podpięta do ide ? spr. u kogoś innego ? to wykluczy, że jest walnięta może kabelek uszkodzony ? jeżeli masz włączone DMA to włącz i na odwrót ![]() zainstaluj ASPI ostatecznie i drivery do kontrolera płyty gł., jeżeli takowe posiadasz nic więcej nie przychodzi mi do głowy PS. Witam na FoRuM
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.04.2003
![]() |
halo mam ten sam problem ? Jak go rozwiazac ?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Ludzie, nie wyrzekajcie na LG dlatego tylko, że to LG!
|
![]() |
![]() |
#5 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
nie mamy pretensji za to, ze firma nazywa sie LG, rownie dobrze moglaby sie nazywac inaczej, ale niestety - LG znaczy slaba jakosc (jedynie monitory/TV i sprzet AGD sa jako takie - cala reszta sprzetu komputerowego to jedna wielka lipa, a w szczegolnosci napedy) to jest moje zdanie, ale pewnie wielu uzytkownikow forum sie ze mna zgodzi.
#6 |
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Najlepiej sprawdz u kogos innego...
Piszesz - ze reinstall systemu nie pomogl - ja mialek kiedys podobny problem i u mnie wlasnie reinstall rozwiazal sprawe... dziwne ![]() Jak na innym kompie dalej bedzie to samo to oddaj naped na gwarancje!! Popruboj jeszcze tego co napisal +++LeWaP+++
#7 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
więc tak Kochani
![]() Po pierwsze zaczynam żałować, że nie dodałem z 30 zł i nie kupiłem LG 52X24X52X (mam też LG GCE-8481B) bo problemów z tym modelem jest tu wieeele ![]() Co do problemu! Na ten temat i pomoc napisałem chyba z 2 posty (poszukaj jak możesz to znajdziesz tam jest duużo o tym). A tak ogólnie: jak chcesz aby napęd czytał poprawnie to wyłącz mu UDMA, ale to jak wiadomo łączy się z pogorszoną pracą napędu (masakry nie ma, ale zawsze coś). Ja mam włącząną UDMA bo do odczytu używam CD-Roma, a nagrywara służy mi do nagrywania i pod UDMA działa normalnie. Problem leży w całym sprzęcie, jak mi ktoś napisał: to ogólnie:"komputer nie wydala". Ja się z tym problemem pogodziłem i żyje z tym. Być może problem leży jeszcze w czymś innym? ![]() Co do sprzętu LG to jestem za a nawet przeciw ![]() ![]()
![]() nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 21.04.2003 o godz. 21:40 |
![]() |
![]() |
#8 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
(nie zaczynało się to od wersji 5.5.10.20, tylko starszej) |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
A co do Biosu to chyba on nic nie pomoże (pewny nie jestem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Cytat:
Terazj (po sformatowaniu dysku) jadę na wersji 5.5.7.8 (nero od nagrywarki) i sprawdzę czy będzie się takie coś poajwiało. |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Jezeli juz kombinujecie to sprawdzcie rozne CD-Keye do nerona. Jest taki uniwersalny w sieci do all wersji 5.x.x.x i chyba wspiera wszystkie nagrywary. Jade na nim i nie mam zadnych problemow z litkiem z kazda wersja nero.
|
![]() |
![]() |
#12 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Tylko ja używam numer seryjny oryginalny do NERO dołączony wraz z nagrywarką Liteon. Nie sądzę, żeby to miało jakiś związek z cd-key_em.
|
![]() |
![]() |
|
|