![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.09.2003
![]() |
Nie Moze ZnaleŹĆ Nagrywarki
Co musze zrobić żeby system widział nagrywarkę. W nero i innych programach nie jest rozpoznawana nagrywarka. Co dziwne gdy wrzucę pliki do dysku z nagrywarką to system XP je nagra. Mam ustawione DMA, nero jest najnowsze. Nagrywarka to TEAC W522E.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
a czy nero pochodzi z plyty ktora dostales z nagrywarka? bo jesli nie - i jest to np. wersja piracka to musisz zaaplikowac numer seryjny odpowiedni dla twojej nagrywarki (o ktory naturalnie na tym forum pytac nie wolno) lub numer 'licencji OEM' - o ktory tez nie pytamy
uzyj softu dostarczonego z nagrywarka - na 100% zadziala a to ze XP nagrywa nic nie znaczy - bo XP maja wbudowana opcje nagrywania plyt
![]() |
#3 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
A wgrywałeś jakiś bios do nagrywarki? Podepnij nagrywarkę na kanale Secondary jako Master.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Komputer jest nowy, zaplombowany i nie dostałem żadnej płytki do nagrywarki. Skad wziąc numer seryjny?? Może panowie którzy mi sklądali komputer będą wiedzieli??
|
![]() |
![]() |
#5 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Numer seryjny powinno się kupić od firmy, która dany program wypuściła, ale to mało osób robi
![]() Są "fajne" stronki, które zawierają mnóstwo numerków. ![]() A jakie NERO posiadasz? Nie można TU podawać numerków, bo to jest niezgodne z regulaminem!!!! |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
ok. o numery nie pytam. NIe rozumiem natomist tego ze jezeli kupuje gotowy komputer z nagrywarką to dlaczego mam jeszcze sie martwic o numer seryjny do niej aby dziala. Skoro place to płace za gotowy komputer. No nie?
Powiedzcie czy mam egekwowac o numer od firmy która mi skladała komputer? czy mam sobie poszukać numerki w necie? |
![]() |
![]() |
#7 |
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Spróbuj wyegzekwować numerek od firmy, wkońcu zapłaciłeś za całą nagrywarke w normalnej cenie a nie bez znizek na nią(chyba) więc powinni Ci byli dać płyte z nero.
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zainstalowali ci lewego nero i tyle a nagryware masz OEM (wszyscy tak robia). Zrobisz chalas to wstukaja ci lewy numerek i bedzie chodzic, tak samo jakbys sam to sobie zrobil. Jak najbardziej powinienes isc do nich i urzadzic im awanture, ewentualnie postraszyc, moze uda ci sie dostac plytke z oryginalnym nero ale rownie dobrze moga ci powiedziec ze na fakturze nie masz nero wiec mozesz sobie dodatkowo u nich kupic. Takie to teraz czasy i tacy ludzie.
|
![]() |
![]() |
#9 |
d[-.-]b
Data rejestracji: 12.08.2003
![]() |
pewnie kupiles oem'a, ale jak jest porzadna firma to powinna Ci dac plytke z nero.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
OK. dzięki za wszystko. Jutro do nich zadzwonię i myśle że nie zrobia problemów.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#11 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Re: Nie Moze ZnaleŹĆ Nagrywarki
Cytat:
A zainstalowałeś fixASPI? http://www.cdrinfo.pl/download2kilgo...3751&baza=soft U mnie bez tego nie widać było żadnego napędu pod żadnym programem nagrywającym. |
|
![]() |
![]() |
|
|