![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Ah.. i jeszcze jedno. Wez moze ta nagrywarke i pojdz do jakiegos kolegi, albo i lepiej dwoch - nastepnie sprawdz u nich czy nagrywarka bedzie poprawnie pracowac z maksymalna predkoscia. Jesli tak to wniosek oczywisty, sprzet jest sprawny, a problem jest wylacznie w Twoim komputerze... i wtedy bedzie mozna zaczac szukac przyczyny.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.06.2002
![]() |
Panowie, sprawa wyglada tak:
naped byl podpinany we wszystkich mozliwych konfiguracjach i jego "zachowanie" nie uleglo zmianie :/ sterowniki rozniez nic nie zmieniaja, a jesli chodzi o bios, to wyskakuje mi blad i nie chce sie aktualizowac :/ Nie mam pojecia co jest do jastej cholery z tym napedem. Sprawa jest conajmniej dziwna. Ja juz wyczerpalem mozliwosci ktore znam i ktore mi tu podpowiedziano. Nie wiem co jeszcze moge zrobic. |
![]() |
![]() |
#18 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
1. Czy dalej masz problemy z transferem? Jeśli tak, włóż ją do innego kompa i wtedy będziesz wiedział czy z nią jest coś nie tak. 2. Aktualizacja biosu. Wyłączasz MultiwordDMA oczywiście na ten czas, co pewnie zrobiłeś. Sprawdź czy oprogramowanie do zmiany BIOS akceptuje win xp, o ile masz xp. 3. Błędy na płytkach. Wrzuć tutaj kilka screenów z testów płytek - moze ktoś wpadnie na pomysł. |
|
![]() |
![]() |
#19 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.06.2002
![]() |
Hmm, testu plytek jako takiego nie przeprowadzalem. Ale zrobie to jak bede mial wiecej czasu. Po nagraniu jakiegos filmu sa kwadraty na ekranie, obraz staj itp. Po wypalenie na taka sama plyte w PIO lub Multi-Word DMA film chodzi normalnie - grami jest tak samo, nie istaluja sie (bledy w CABach) jak wypale na zwyklym DMA, a inaczej wypalone chodza. Wlasnie zaniose ja jak tylko bede mial chwilke wolnego czasu i sprawdze, wtedy wlasnie dokladnie bede widzial co jest nie tak. A bios nie wiem jak updateowac - program wspolpracuje z winxp (tak bylo napisane na oficjalnej stronie plextora) a bios mimo to nie wgrywa sie na zadnym z trybow (DMA, PIO, MW-DMA) wiec nie mam pojecia co jest :/
|
![]() |
![]() |
|
|