![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 03.05.2004
![]() |
Nic z ATIP nie mogę odczytać.
Hej, ani nero ani "cdr atip reader 0.92", ani "CDR indetifier 1.63" nie potrafią mi nic wyczytać z ATIP. Jest jeszcze jeden niuans.
Dwa ostatnie wogóle nie widzą nagrywarki SCSI (puste pole) - ja mam na IDE oczywiście. A nero ogólnie widzi napęd tylko żadnego info o nośniku nie mogę uzyskać. Także testu przepalania nie mogę przeprowadzić. Mem Nero 6.3.1.6 Ultra Edition, WIN XP, palare LG GCE-8320B@GCE-8400B. Enyłan łil help? Oka mam też alkohola i w opcjach odchaczyłem ptaszka przy emulacji, jest ok....... ALE!!!! Nero CDspeed pokazuje info o nośniku, tylko że: 1. Mam wsadzoną płytę Philips CD-RW daję Dodatki --> informacja o dysku i producenta pokazuje "Plasmon", gdy dam test nadpalania to tam zaś jest "Ritek" więc o co chodzi?? Jak jest prawda? 2. "cdr atip reader 0.92", ani "CDR indetifier 1.63" nie widzą nagrywarki, ani CD-ROMa, tylko dalej ******ą coś o SCSI. Ostatnio zmieniany przez vatzeque : 07.05.2004 o godz. 23:37 Powód: Znalazłem CZĘŚCIOWO rozwiązanie. |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
jesli masz Alco to wylacz opcje 'Ignoruj typ nosnika (ATIP)'
w przypadku CloneCD jest to 'Ukryj nosnik CDR'
|
|
#4 |
|
Bywalec
![]() |
Nie widzita, że już to zrobiłem
![]() Oka mam też alkohola i w opcjach odchaczyłem ptaszka przy emulacji, jest ok....... ALE!!!! Nero CDspeed pokazuje info o nośniku, tylko że: 1. Mam wsadzoną płytę Philips CD-RW daję Dodatki --> informacja o dysku i producenta pokazuje "Plasmon", gdy dam test nadpalania to tam zaś jest "Ritek" więc o co chodzi?? Jak jest prawda? 2. "cdr atip reader 0.92", ani "CDR indetifier 1.63" nie widzą nagrywarki, ani CD-ROMa, tylko dalej ******ą coś o SCSI. Ktoś odpowie na te dwa punkty ? P.S. Z ASPI mam wsio ok. |
|
|
|
|
#5 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
jakie sterowniki instalowałeś do IDE ? Masz może pł.główną na Nforce?
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 08.05.2004 o godz. 11:03 |
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
![]() |
Mam płytę gł. na VIA, oczywiście Hyperiony są wgrane.
Płyta ECS K7VTA3 ver. 1.0. |
|
|
![]() |
|
|