Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.09.2002, 10:44   #1
stolek
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.09.2002
stolek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Thumbs down bez prędkości x8

dlaczego nie moe nagrywać z prędkością x8 jak mam nagrywarkę Philips Cdrw2412a i ma ona dostępne prędkości x24 x16 x12 x4 ale x8 nie ma jak to włączyć i czy jest to możliwe. PLIS POMOCY
stolek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.09.2002, 11:08   #2
Druss
Costam

Data rejestracji: 20.05.2002
Druss zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jakiego softu uzywasz do nagrywania??
Druss jest offline  
Stary 04.09.2002, 19:27   #3
mihau
Bywalec

Data rejestracji: 28.08.2002
mihau w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Możliwe, że nie obsługuje takiej prędkości. Moja LG nie chce zejść poniżej 8x, mimo że używam różnego softu, niby umożliwiającego coś takiego. Najbardziej chciało mi się śmiać, jak zrobiłem pierwsze nagranie demówką CDRWIN'a (gdzie jest ograniczenie 1x). Zgadnijcie, z jaką prędkością mi wypala. :-D
mihau jest offline  
Stary 04.09.2002, 19:36   #4
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
mihau napisa***322;(a)
Możliwe, że nie obsługuje takiej prędkości. Moja LG nie chce zejść poniżej 8x, mimo że używam różnego softu, niby umożliwiającego coś takiego. Najbardziej chciało mi się śmiać, jak zrobiłem pierwsze nagranie demówką CDRWIN'a (gdzie jest ograniczenie 1x). Zgadnijcie, z jaką prędkością mi wypala. :-D
No z jaką? 8x? To pytanie mnie od dawna nurtuje. Tak samo było w demie CloneCD 2 - zapis max 2x.
Stary 04.09.2002, 19:50   #5
mihau
Bywalec

Data rejestracji: 28.08.2002
mihau w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To może z moim sprzętem jest coś nie tak? Za żadną cholerę nie mogę wymusić niższej prędkości. Oczywiście, zaczyna tak około czterech (jak jej tak ustawię), ale zaraz się "rozkręca". A naprawdę chciałbym wypalać niektóre rzeczy wolniej.
mihau jest offline  
Stary 04.09.2002, 20:27   #6
ZiP
Wyjadacz

Cytat:
mihau napisa***322;(a)
To może z moim sprzętem jest coś nie tak? Za żadną cholerę nie mogę wymusić niższej prędkości. Oczywiście, zaczyna tak około czterech (jak jej tak ustawię), ale zaraz się "rozkręca". A naprawdę chciałbym wypalać niektóre rzeczy wolniej.
Nie da się, gdybyś czytał FAQ, to byś wiedział. Po co chciałbyś wypalać wolniej? To bez sensu, nawet dla audio.
Stary 04.09.2002, 21:46   #7
DJ_LukBoj
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 02.09.2002
DJ_LukBoj zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
ZiP napisa***322;(a)

Nie da się, gdybyś czytał FAQ, to byś wiedział. Po co chciałbyś wypalać wolniej? To bez sensu, nawet dla audio.
Jak to wypalanie AUDIO na mniejszych prędkościach jest bez sensu ?!?!?!
Skoro na stronie pisze że niektóre osoby są wstanie po dzwięku odróżnić płyte nagraną x4 a inną prędkością i na dodatek CD-AUDIO x4 jest lepjej nagrana niż CD z inną prędkością !!!:o :o :o

Niech mnie ktoś uszczypnie :-D :-D :-D to jest chyba dla *****i:-D :-D :-D
DJ_LukBoj jest offline  
Stary 04.09.2002, 21:57   #8
ZiP
Wyjadacz

Doskonale rozumiem, że najwięksi maniacy (audiofile) rozróżnią Audio nagrywane z prędkościami 1x oraz 1,000000000001x. Ale prawda jest taka, że technologia się rozwija i dziś najnowsza nagrywarka nagra DOKŁADNIE tak samo z prędkością 8x to, co przedpotopowa nagrywara nagra 1x. Nowe napędy wcale nie przypadkowo nagrywają min. 8x - mają TAK DOBRĄ optykę (w porównaniu do starszego sprzętu), że nie ma sensu wolniej. Ale róbcie co uważacie, ja nie mam zamiaru się z nikim spierać i kłócić. Koniec gadania z mojej strony.:o
Stary 05.09.2002, 01:27   #9
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tym razem ja przejmę pałeczkę. Jest taka zasada, że nagrywarka nagrywa najlepiej z połową swojej max prędkości. Już kiedyś były takie testy. Co do audiofilstwa. Należałoby mieć naprawdę super sprzęt aby odróżnić takie rzeczy. I jest jeszcze jeden warunek, musiałby byc krążek nagrany z plików Wave (bez żadnej kompresji), a nie np. z MP3. Bo sam format MP3 już zmienia charakterystykę modulacji dźwięku.
ThanatoS jest offline  
Stary 05.09.2002, 12:13   #10
QBUS
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 26.08.2002
QBUS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
ThanatoS napisa***322;(a)
Bo sam format MP3 już zmienia charakterystykę modulacji dźwięku.
.. i to O WIELE WIELE bardziej niz nagranie plytki np x16. To samo tyczy sie samego momentu zgrania plytki z oryginalnej do wavow - juz wtedy nie jest to dokladnie to samo co na plycie, wiec co tu mowic o nagrywaniu.
A w zyciu codziennym po co sobie je utradniac? A jesli ktos jest mega-audiofilem to powinien sobie kupowac ORYGINALNE plyty....
QBUS jest offline  
Stary 05.09.2002, 12:31   #11
robsme
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.08.2002
robsme w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
ZiP napisa***322;(a)
Doskonale rozumiem, że najwięksi maniacy (audiofile) rozróżnią Audio nagrywane z prędkościami 1x oraz 1,000000000001x. Ale prawda jest taka, że technologia się rozwija i dziś najnowsza nagrywarka nagra DOKŁADNIE tak samo z prędkością 8x to, co przedpotopowa nagrywara nagra 1x. Nowe napędy wcale nie przypadkowo nagrywają min. 8x - mają TAK DOBRĄ optykę (w porównaniu do starszego sprzętu), że nie ma sensu wolniej. Ale róbcie co uważacie, ja nie mam zamiaru się z nikim spierać i kłócić. Koniec gadania z mojej strony.:o

To dlaczego nie wszystkie czytniki czytają płytkę audio nagraną x8 a x4 czytają bez problemu?

ech
robsme jest offline  
Stary 05.09.2002, 12:37   #12
QBUS
Wyjadacz ;)

Cytat:
robsme napisa***322;(a)

To dlaczego nie wszystkie czytniki czytają płytkę audio nagraną x8 a x4 czytają bez problemu?

ech
Bo sa mizernej jakosci
QBUS jest offline  
Stary 05.09.2002, 17:08   #13
Marius_The_Mad
Avatar użytkownika Marius_The_Mad

Data rejestracji: 25.07.2002
Marius_The_Mad zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
QBUS napisa***322;(a)

To samo tyczy sie samego momentu zgrania plytki z oryginalnej do wavow - juz wtedy nie jest to dokladnie to samo co na plycie, wiec co tu mowic o nagrywaniu.
Heh - mylisz się. EAC, dobrze skonfigurowane, lub NOWE PlexTools, dobrze skonfigurowane, plus niezbyt mocno porysowana płyta i możesz mieć PEWNOŚĆ, że dostaniesz dokładnie to, co jest na krążku. Ale tylko wtedy. 8)
Marius_The_Mad jest offline  
Stary 06.09.2002, 10:37   #14
QBUS
Wyjadacz ;)

Cytat:
Marius_The_Mad napisa***322;(a)

Heh - mylisz się. EAC, dobrze skonfigurowane, lub NOWE PlexTools, dobrze skonfigurowane, plus niezbyt mocno porysowana płyta i możesz mieć PEWNOŚĆ, że dostaniesz dokładnie to, co jest na krążku. Ale tylko wtedy. 8)
I dostajesz 97-99% oryginalu
QBUS jest offline  
Stary 07.09.2002, 03:14   #15
Marius_The_Mad
Avatar użytkownika Marius_The_Mad

Data rejestracji: 25.07.2002
Marius_The_Mad zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dostajesz 100%. Jeśli EAC pokazuje mniej, ale nie wywala komunikatu "read error" ani "sync error", to znaczy, że którąś grupę sektorów odczytywało dodatkowo kilkanaście razy, ale uzyskało jedną wartość, która stanowi PONAD 50% wszystkich odczytanych. Więc skoro płyta nie jest mocno porysowana, to dostajesz dokładnie to, co na niej jest. Przeczytaj readme i faq dostarczone z EAC. :-D
Marius_The_Mad jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: