![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.09.2002
![]() |
![]()
dlaczego nie moe nagrywać z prędkością x8 jak mam nagrywarkę Philips Cdrw2412a i ma ona dostępne prędkości x24 x16 x12 x4 ale x8 nie ma jak to włączyć i czy jest to możliwe. PLIS POMOCY
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Jakiego softu uzywasz do nagrywania??
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.08.2002
![]() |
Możliwe, że nie obsługuje takiej prędkości. Moja LG nie chce zejść poniżej 8x, mimo że używam różnego softu, niby umożliwiającego coś takiego. Najbardziej chciało mi się śmiać, jak zrobiłem pierwsze nagranie demówką CDRWIN'a (gdzie jest ograniczenie 1x). Zgadnijcie, z jaką prędkością mi wypala. :-D
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.08.2002
![]() |
To może z moim sprzętem jest coś nie tak? Za żadną cholerę nie mogę wymusić niższej prędkości. Oczywiście, zaczyna tak około czterech (jak jej tak ustawię), ale zaraz się "rozkręca". A naprawdę chciałbym wypalać niektóre rzeczy wolniej.
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Wyjadacz
![]() |
Cytat:
![]() |
#7 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.09.2002
![]() |
Cytat:
Skoro na stronie pisze że niektóre osoby są wstanie po dzwięku odróżnić płyte nagraną x4 a inną prędkością i na dodatek CD-AUDIO x4 jest lepjej nagrana niż CD z inną prędkością !!!:o :o :o Niech mnie ktoś uszczypnie :-D :-D :-D to jest chyba dla *****i:-D :-D :-D |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz
![]() |
Doskonale rozumiem, że najwięksi maniacy (audiofile) rozróżnią Audio nagrywane z prędkościami 1x oraz 1,000000000001x. Ale prawda jest taka, że technologia się rozwija i dziś najnowsza nagrywarka nagra DOKŁADNIE tak samo z prędkością 8x to, co przedpotopowa nagrywara nagra 1x. Nowe napędy wcale nie przypadkowo nagrywają min. 8x - mają TAK DOBRĄ optykę (w porównaniu do starszego sprzętu), że nie ma sensu wolniej. Ale róbcie co uważacie, ja nie mam zamiaru się z nikim spierać i kłócić. Koniec gadania z mojej strony.:o
![]()
#9 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Tym razem ja przejmę pałeczkę. Jest taka zasada, że nagrywarka nagrywa najlepiej z połową swojej max prędkości. Już kiedyś były takie testy. Co do audiofilstwa. Należałoby mieć naprawdę super sprzęt aby odróżnić takie rzeczy. I jest jeszcze jeden warunek, musiałby byc krążek nagrany z plików Wave (bez żadnej kompresji), a nie np. z MP3. Bo sam format MP3 już zmienia charakterystykę modulacji dźwięku.
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Cytat:
A w zyciu codziennym po co sobie je utradniac? A jesli ktos jest mega-audiofilem to powinien sobie kupowac ORYGINALNE plyty.... |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.08.2002
![]() |
Cytat:
To dlaczego nie wszystkie czytniki czytają płytkę audio nagraną x8 a x4 czytają bez problemu ![]() ![]() ![]() ![]() ech ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 |
![]() |
Dostajesz 100%. Jeśli EAC pokazuje mniej, ale nie wywala komunikatu "read error" ani "sync error", to znaczy, że którąś grupę sektorów odczytywało dodatkowo kilkanaście razy, ale uzyskało jedną wartość, która stanowi PONAD 50% wszystkich odczytanych. Więc skoro płyta nie jest mocno porysowana, to dostajesz dokładnie to, co na niej jest. Przeczytaj readme i faq dostarczone z EAC.
![]() |
![]() |
![]() |
|
|