![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.08.2004
![]() |
BIOS - CD Writer+ 7500
Witam,
Jestem nowy na forum i mam taki o to problem ![]() Posiadam nagrywarke HP CD Writer+ 7500 2x2x24. Na predkosc nagrywania nigdy nie narzekalem, lecz problem stanowi fakt, iz nagrywarka nie obsluguje plyt o pojemnosci 700 MB. Probowalem sciagnac jakiegos BIOS'a, lecz nie umialem go znalezc. Szukalem na forum i dowiedzialem sie ze HP montowal czesci innych producentow. W jednym z watkow przeczytalem, ze moja nagrywarka to albo SONY CRX100E, albo JVC XR-W2080. Jako ze ta pierwsza jest nagrywarka zewnetrzna, pomyslalem sobie ze bedzie to JVC - sciagnalem wiec Firmware w wersji 2.53 do tego urzadzenia. Po rozpakowaniu sciagnietego firmwaru uruchomilem plik Tez.exe. Przy probie aktualizacji (po kliknieciu na przycisk "Update") wyskakuje okno wyboru pliku - wybieram plik tez253a.hex. Efekt tych dzialan to - http://rybnet.pl/~tk/inne/screen.jpg. Program sie nie zawiesza lecz okno z napisem "Downloading DATA" nie znika. Zauwazylem tez ze w katalogu z firmwarem, po dokonaniu ww. czynnosci pojawiaja sie dwa pliki tmp.asc - 1,38 MB tmp.bin - 325 KB Pytania: 1) Jak moge sie dowiedziec ktora tak naprawde nagrywarke posiadam? 2) Jak poprawnie (i czym jesli to ma znaczenie) zaktualizowac BIOS nagrywarki? Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|