![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() |
Bios do nagrywarki Teac 512EB
Jak zmienic Bios w/w nagrywarce czy mozna wgrac od razu wersje biosu 2.0h czy trzeba robic to od poczatku. Jakie niebezpieczenstwa czekaja na moja ngrywarke w czasie wymiany biosu.
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
najwieksze niebezpieczenstwo to awaria zasilania w czasie flashowania. o reszcie niech wypowie sie ktos inny.
btw. to moj setny post
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Na stronie producenta jest specjalny program wraz z samym biosem. Upewnij się czy nie jest konieczne na czas flashowania wylaczenie tryby UDMA. Zmieniałem bios kilka razy w tej nagrywarce i nie bylo zadnych problemow. Wszystko odbywalo sie pod windowsem i bylo banalnie proste. Dokladnie juz nie pamietam bo to bylo dosc dawno ale wystarczylo doslownie kilka klikniec i po wszystkim. Oczywiscie to o czym pisal kolega, czyli zanik napiecia albo zwis kompa faktycznie moga narobic niezlego bigosu ale to sie na szczescie zdarza sporadycznie. Niemniej zawsze takie operacje robisz na wlasne ryzyko...
Co do kolejnosci to ja wgrywalem bios "d" do nagrywarki z wersja "a" i bylo OK. Ale na wszelki wypadek poczytaj najpierw na stronce Teaca Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 22.10.2002 o godz. 09:04 |
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() |
Dzieki ale zanim przeczytalem ta wiadomosc to juz bylem po zmianie biosu. Zaryzykowalem i poszedlem na calosc, pierwsza byla wersja d a potem od razu gale h i jest ok.
![]() |
|
|