![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.05.2001
![]() |
Problem z płytą 90minut
Witajcie po długiej przerwie
![]() Mam następujący problem: Nagrałem sobie płytkę 90 minutową, a w zasadzie to nagrałem tylko 87:27.74 bo więcej nie chciała przyjąć moja nagrywarka (powyżej tej wielkości nie chciała w ogóle rozpocząć nagrywania -> czyżby ograniczenie przed zepsuciem ![]() A więc nagrałem to sobie Yamahą 4416S na płytce Platinium 90min no i teraz mam problem z odczytem tego czegoś, tzn TEAC 532E-B nie widzi płytki, nagrywarka jako że ma 3 lata także jej nie widzi. Płytka jest jednak nagrana -> wieża widzi 87:27 minut danych w jednym tracku. Napęd kolegi LG52 także nie widzi tej płytki. Stąd moje pytanie czy gdzieś jest bardziej obszerna baza napędów które czytają te płytki bo nie wiem czy nagrywarka nie poradziła sobie z zapisem czy po prostu nie mam odpowiedniego sprzętu aby to odczytać. PS: Co do danych na cdrinfo.pl odnośnie nagrywarki Yamaha4416 to odczytuje ona CD-Text, jednakże go nie zapisuje (choć są wyjątki -> np. gdy przegrywam całą płytkę jako CD-Copy to przegrywa się z CD-Textem, natomiast nie mogę stworzyć nowej kompilacji z CD-Textem ![]() PS2: Co do obsługi Safedisca starszego od v2.51 to udało mi się nią przegrać SafeDisca v1 bez żadnych problemów ![]() Do tego odczytuje subkanały ale z zapisem to różnie bywa ->tzn BlindWrite do wersji 1.x jakoś to nagrywał chodź część była generowana przez nagrywarkę, a w nowych wersjach to w ogóle przy próbie nagrania subkanałów nagrywa się pusta płyta, zato CloneCD od jakiegoś czasu daje sobie znowu radę z tą nagrywarką (SAO-RAW Rulez ![]() No i jeszcze jedna ważna sprawa otóż ta nagrywarka obsłubuje Overburing -> płytki 82 minuty są normalnie czytane, natomiast nie jestem pewien co z 90 bo nie wiem gdzie to mogę sprawdzić ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spróbuj odczytać te płytę w jakimś w miarę nowym napędzie DVD, powinno się udać. Co ty masz za wieżę, że czyta ci płyty 90 minut !!!
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Wieża widzi tę płytkę ale nie umie zacząć odtwarzać z niej danych
![]() A wieża to 12 letni PHILIPS z czytnikiem CD AK630 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Czy naprawdę nikt z moderatorów nie widzi że podałem info iż Baza danych o nagrywarce Yamaha 4416 zawiera nieścisłości !!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
jesli chodzi o baze danych ... napisz do miska4 choc to moze tez nie pomoc
![]() |
#6 | |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
Napęd LG Twojego kolegi _musi_ odczytać taką płytę - mój LG 40x odczytuje je normalnie, niedawno nagrałem 870 i też pięknie działa. Wskazuje to na uszkodzenie płyty. Pokazywanie przez wieżę długości nagrania nie oznacza wcale, że przebiegło ono pomyślnie. Info o długości ścieżki jest przechowywane w TOC, więc nawet gdyby wystąpił błąd np. na początku nagrywania, to i tak wieża pokazałaby te 87 minut. Czy ta płyta nagrała się prawidłowo? Czy nie nastąpił błąd zakończenia ścieżki w trakcie nagrywania? Skłaniam się ku teorii, że to wina źle nagranej płyty, a nie napędów. PS. Czy ta płyta to nie jest może Platinum 800 ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Pozdrawiam Misiek4 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
No wiesz nie chcę się z tobą zprzeczać ale WinOnCD w różnych wersjach pokazuje w opisie tracka Autora i tytuł (nie mam aktywnego połączenia z internetem więc kwestja ściągania tych danych z internetu odpada) więc skąd on je bierze.
Jak wkładam tą samą płytkę do CD-ROMu to tych danych nie wyświetla (CD-ROM Teac 532E-B). Poza tym w zależności czy przegrywam płytkę Clone-CD w starej wersji czy BlindWrite'm to te dane są lub ich nie ma (CloneCD w wersji przed 3.0 nie nagrywał CD-Textu w trybie SAO-RAW, a BlindWrite nagrywał ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|