Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 31.05.2002, 19:22   #1
Mickey
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 28.05.2001
Mickey zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem z płytą 90minut

Witajcie po długiej przerwie
Mam następujący problem:
Nagrałem sobie płytkę 90 minutową, a w zasadzie to nagrałem tylko 87:27.74 bo więcej nie chciała przyjąć moja nagrywarka (powyżej tej wielkości nie chciała w ogóle rozpocząć nagrywania -> czyżby ograniczenie przed zepsuciem )
A więc nagrałem to sobie Yamahą 4416S na płytce Platinium 90min no i teraz mam problem z odczytem tego czegoś, tzn TEAC 532E-B nie widzi płytki, nagrywarka jako że ma 3 lata także jej nie widzi. Płytka jest jednak nagrana -> wieża widzi 87:27 minut danych w jednym tracku.
Napęd kolegi LG52 także nie widzi tej płytki.
Stąd moje pytanie czy gdzieś jest bardziej obszerna baza napędów które czytają te płytki bo nie wiem czy nagrywarka nie poradziła sobie z zapisem czy po prostu nie mam odpowiedniego sprzętu aby to odczytać.

PS: Co do danych na cdrinfo.pl odnośnie nagrywarki Yamaha4416 to odczytuje ona CD-Text, jednakże go nie zapisuje (choć są wyjątki -> np. gdy przegrywam całą płytkę jako CD-Copy to przegrywa się z CD-Textem, natomiast nie mogę stworzyć nowej kompilacji z CD-Textem )

PS2: Co do obsługi Safedisca starszego od v2.51 to udało mi się nią przegrać SafeDisca v1 bez żadnych problemów
Do tego odczytuje subkanały ale z zapisem to różnie bywa ->tzn BlindWrite do wersji 1.x jakoś to nagrywał chodź część była generowana przez nagrywarkę, a w nowych wersjach to w ogóle przy próbie nagrania subkanałów nagrywa się pusta płyta, zato CloneCD od jakiegoś czasu daje sobie znowu radę z tą nagrywarką (SAO-RAW Rulez )
No i jeszcze jedna ważna sprawa otóż ta nagrywarka obsłubuje Overburing -> płytki 82 minuty są normalnie czytane, natomiast nie jestem pewien co z 90 bo nie wiem gdzie to mogę sprawdzić
Mickey jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: