![]() |
OK, chyba cos zaskoczylo.... leci wlasnie pierwsza plytka.
Chyba te zewnetrzne ASPI pomogly, ponagrywam teraz troche i zdam relacje jak dziala. Pozdrawiam i dziekuje za wszelka pomoc. |
wywal nero aspi oraz pliki WOWPOST.EXE WINASPI.DLL, reboot, zainstaluj adaptec aspi, reboot i pewnie będzie działać
dla 52x to zrób defrag i sprawdź czy się transfer wyrabia dopisek: uu, spóźniłem się 6 minut :) |
ok, 3 plytki juz poszly, wiec chyba bedzie dobrze :)
Pozdrawiam i mysle, ze topic mozna juz zamknac :) Rozwiazanie - najprawdopodobniej zewnetrzne sterowniki ASPI (forceASPI 1.8 ) |
Mam jeszcze pytanie techniczne - wywalales cos z Nero ?
A dokladnie chodzi mi o to: Stawiam teze ze Nero uzywa swoich sterownikow ASPI tylko w niektorych przypadkach i ze stwierdzenie "Nero uzywa wlasnych ASPI" jest bardzo powierzchownym stwierdzeniem i czesto nie do konca uzasadnionym. |
Nic nie zmienialem.
|
Ech... zgadnijcie co sie stalo.... :/
Znowu ten sam blad.... Powtorzylem wszystkie czynnosci i nic :/ Ten sam blad... |
moja opinia jest następująca. Pierwszy kanal systemowy dysk master. Slave dvd. Drugi kanal cdrw master slave dysk . To może pomoże?> Wyłącz też systemowego palacza. Autorun cdr w systemie może to coś da...
|
p.s sflasghuj biosa płyty głównej na nowszą wersję:)
|
W momencie kiedy podlacze wszystko tak jak mowisz spowolni mi to dyski, ktore dzialaja na ATA 100, a DVD i CDRW chyba na ATA 60 albo nawet 33 (nie pamietam dokladnie). Dlatego unika sie laczenia napedow w taki wlasnie sposob. Co do flashowania BIOSA to pewnie tak trzeba bedzie zrobic, ale najpier wywale to $#^&*#@! winde i zainstaluje od nowa...
|
Cytat:
a więc spróbuj więc podłaczyć dvd jako master a cdrw jako slave.I pokombinuj z dma.... |
juz pisalem, ze tak robilem... pisalem tez, ze w winxp dma jest wlaczane automatycznie.
|
Cytat:
|
Nie ma mozliwosci zmiany tego w WinXP... przynajmniej nie we wlasciwosciach sprzetu tak jak to bylo w win 9x
|
Cytat:
weź menedżer urządzeń kontrolery ide/ata i wybierz pierwszy drugi kanal wlaściwości i ustawienia zaawansowane i zmień na coś innego niż dma to wszuystkoi |
Wiem co jest z tym problemem - ja mialem wszystko ok dopoki nie zainstalowalem nowego firmware'u. nie wiem dlaczego ale na innych predkosciach tez u mnie sie to dzieje. Ten blad wyskakuje przy zapisywaniu plytek od 700-704 MB. Dziwne co - pomimo, przeinstalowywany byl system testowale - chociaz nie zawsze tak jest (u mnie raczej to wyskakuje). Ten blad nie oznacza ze [lytka jest zepsuta.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:40. |