![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.08.2002
![]() |
![]()
chcialbym sie dowiedziec czy firmware: ZS01-ZS2Z(to chce zainstalowac) jest nowsze od firmware: ZS0J(to juz mam) i czy moge to uaktualnic.jest to nowa nagr. Lite-On LTR-40125S (na gwarancji-jesli to ma cos do rzeczy).prosze o pomoc
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Wydaje mi sie ze najnowszy firmware do LTR-40125S to ZS0K
http://www.liteonit.com/webfw/LTR-40125S/R40ZS0K.zip |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 02.08.2002
![]() |
Sebastian997 ma racje, ZS0K to najnowszy bios dla wersji "S". Niedawno uaktualnialem wlasnie do tej wersji, kupiony byl z wersja ZS0J
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
i mozna to zrobic bez ryzyka ze cdrw nie bedzie dzialac?
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
Data rejestracji: 06.08.2002
![]() |
Cytat:
![]() :-D |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki all. bede kombinowal
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Prawdziwy Shider ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
chyba nieale mam nastepny problemik:
dlaczego w "Nero CD Speed" moja nagr. (LTR-40125S-40x12x!48!) w tescie Transfer Rate Test uzyskuje: Speed Average ok. 24-25, przy starcie ok. 21-22 i koniec ok. 23-24. dlaczego nie moge uzyskac wynikow powyzej 26 albo ?48? czym moze to byc spowodowane? w opcjach mam read speed-max i current na 48x (i nic). ale jak robie obraz plyty (w Nero v.5.5.8.0 bundled) (jakies dane, mp3 itp. =693MB), ustawiam predkosc na 48x to obraz mam w ok. 5min.nic juz z tego nie rozumiem, moze to nic a ja sie przejmuje, no ale ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.01.2002
![]() |
Raczej to samo co z innymi spawarkami. Po takiej operacji będziesz miał fajną podstawkę pod browar
![]() A mi się wydaje że nie. Jak na razie nie spotkałem wypalarki która by nie posiadała bootblocka. A testowałem na LG8160, LG 8320B, HP8100, HP8250. Jedynie co spotkałem to napęd CDROM bez bootblocka był to Teac CD540E (chciałm go na siłe popsuc ale było to ogromnie trudne nawet wyłaczając prąd. Jedynia możliwość ukatrupienia tego gada i dostanie nowego było specjalna modyfikacja firmwaru i po problemie). W każdym razie po tym nie uruchomił mi sie boot block na żaden sposób (podczas startu przytrzymanie przycisku tacki). Pozdrawiam Dawid Partyka SafeLock@CDRinfo.pl
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.08.2002
![]() |
a w serwisie moga to naprawic
mi sie wydaje ze wszystko chodzi odpowiednie dogranie biosu EUREKA8) |
![]() |
![]() |
#12 |
Prawdziwy Shider ;)
![]() |
co rozumiesz pod pojeciem bootblock?
#13 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
niewymazywalny (nie (E)EPROM tylko ROM) fragment BIOSu nagrywarki zrealizowany w tym samym (BIOSy nagrywarek) lub sasiednim module (czesc plyt glownych) - po normalnie fatalnym w skutkach padzie pradu pozwala na prawidlowa prace urzadzenia - ROM jest niewymazywalny w zaden sposob
![]() |
#14 | |
Prawdziwy Shider ;)
![]() |
Cytat:
ale z tego co ja wiem to takie sektory tez sa wymazywalne i mozna je zaktualizowac (mialem tak w swojej plycie glownej) jeszce jedno pytanie czy po padzie pradu idzie samodzielnie przywrocic liteona do zycia?
![]() |
#15 | |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A mi się wydaje że nie. Jak na razie nie spotkałem wypalarki która by nie posiadała bootblocka. A testowałem na LG8160, LG 8320B, HP8100, HP8250. Jedynie co spotkałem to napęd CDROM bez bootblocka był to Teac CD540E (chciałm go na siłe popsuc ale było to ogromnie trudne nawet wyłaczając prąd. Jedynia możliwość ukatrupienia tego gada i dostanie nowego było specjalna modyfikacja firmwaru i po problemie). W każdym razie po tym nie uruchomił mi sie boot block na żaden sposób (podczas startu przytrzymanie przycisku tacki). Pozdrawiam Dawid Partyka SafeLock@CDRinfo.pl [/B][/QUOTE] czyzbys mowil o moim teac'u ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|