Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.06.2004, 16:45   #1
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Błędne pole parametru... [?]

Witam!

To teraz ja mam problem. Powiem szczerze, ze sie z tym spotkalem po raz pierwszy i nie wiem co zrobic. Do rzeczy:
Chcialem nagrac na cd [800mb] film - shrek 2 [796mb/834 708 380 bajtow], format pliku - mpg.
Oczywiscie overburning ustawilem na max. rozmiar cd 99min, sposob zapisu - DAO, nacisnalem "zapisz", potwierdzilem, ze chce nadpalic plytke i wyskoczylo mi cos takiego jak na zalaczonym obrazu . Plytka dalej pozostaje nietknieta (czysta).
Jak juz pisalem, wczesniej nie mialem czegos takiego.

Nero 6.3.1.15
Aspi wgrane
nagrywarka - NEC 2500

Ps. jedna plytke spalilem, bo nie zauwazylem, ze mialem zaznaczone TAO. O dziwo zapisz ruszyl, ale w trakce wypalania wyskoczyl mi blad, ze nie mozna zapisac sciezki, czy cos takiego. Jak ustawie DAO, to zapis nawet nie chce ruszyc.

Ps2. zrobilem jeszcze taki maly test. Nagralem na plytke [800mb] dwa pliki o lacznej pojemnosci - 756mb i wszystko pieknie poszlo, bez najmniejszego zgrzytu. Nawet mnie nie pytalo o potwierdzenie, ze chce nadpalic cd .
Nie kapuje.
Moze rozwiazanie jest bardzo banalne, ale ja jakos nie moge na nie wpasc .

Z gory dziekuje za pomoc.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-bledne-pole-parametru.jpg  

Ostatnio zmieniany przez czero : 29.06.2004 o godz. 16:48
czero jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.06.2004, 17:24   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Chm tez nie slyszalem o takim bledzie. Moze sprobuj tego mpg'a wrzucic do kompilacji vcd/svcd bo widze ze zwykle iso robiles? Wtedy powinien (chyba) wejsc nawet na 700MB.
Stary 29.06.2004, 18:13   #3
czero
-=| GodFather |=-

czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu
Chm tez nie slyszalem o takim bledzie. Moze sprobuj tego mpg'a wrzucic do kompilacji vcd/svcd bo widze ze zwykle iso robiles? Wtedy powinien (chyba) wejsc nawet na 700MB.
Dokladnie, przez vcd normalnie nagrywa sie na 700mb.
Ale mi bardziej zalezy zeby to bylo wypalone na zwyklym iso.

Nie wiem, sprobuje przeinstalowac Nero - tak jak mowil Pawek, moze to cos pomoze...

Dam znac czy cos dalo...
czero jest offline  
Stary 29.06.2004, 17:45   #4
Pawek
Dorzuca 3 po 3

Data rejestracji: 29.06.2004
Pawek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja bym na dobry początek przeinstalował Nero... Może nawet wgrał jakąś odrobinę starszą wersję... Bo Twoje faktycznie jakoś dziwnie się zachowuje...

"Primum non nocere" - "Po pierwsze nie szkodzić"
Pawek jest offline  
Stary 29.06.2004, 21:26   #5
czero
-=| GodFather |=-

Przeinstalowanie Nero nic nie dalo, dalej wyskakuje ten sam blad .
Nie mam pojecia o co w tym chodzi.
Kurcze, chyba nie pozostaje mi nic innego jak nagrac tego Shreka w vcd, trudno... .

Ale jeszcze sie wstrzymam, moze ktos jednak znajdzie jakas przyczyne i rozwiazanie problemu .
czero jest offline  
Stary 29.06.2004, 22:02   #6
grzeniu
XV1100

grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tak mi jeszcze wpadlo do glowy, sprobuj zrobic z tego obraz i pozniej w nero (czy alcoholu) wypal jako plik obrazu. Wiem ze to dziwne i naokolo, ale kiedys jak mi nagrywara siadala i tez rozne errory widzialem to takie manewry dawaly skutek. Sprobowac nie zawadzi. 8)
Stary 30.06.2004, 00:06   #7
czero
-=| GodFather |=-

Wykonalem obraz w UltraISO i sprobowalem go nagrac przez Nero oraz Alcohola. W obu wyskoczyl taki sam blad jaki jest opisany w pierwszym poscie .
Wiec to chyba nie nagrywarka, przynajmniej mam taka nadzieje...
czero jest offline  
Stary 30.06.2004, 00:36   #8
grzeniu
XV1100

Jak mu zmienisz na image recorder to tez wywala ten error?
Chyba zostanie ci nagrac to jako vcd, albo zmienic soft do wypalania.
Stary 30.06.2004, 11:27   #9
Pawek
Dorzuca 3 po 3

Data rejestracji: 29.06.2004
Pawek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Piszę to już z pewnym zrezygnowaniem, ale już nie takie rzeczy przechodziły, więc może akurat...

Usuń nagrywarkę z menadżera urządzeń, wyłącz kompa, odłącz ją, włącz kompa, wyłącz kompa, podłącz nagrywarkę, włącz kompa, módl się

"Primum non nocere" - "Po pierwsze nie szkodzić"
Pawek jest offline  
Stary 30.06.2004, 18:18   #10
czero
-=| GodFather |=-

Cytat:
Napisany przez Pawek
Usuń nagrywarkę z menadżera urządzeń, wyłącz kompa, odłącz ją, włącz kompa, wyłącz kompa, podłącz nagrywarkę, włącz kompa, módl się
Nie pomoglo .
Nie mialem wyboru, nagralem ten film w vcd, trudno... .
czero jest offline  
Stary 24.02.2005, 15:15   #11
djneo
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.12.2003
djneo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
cholera mam ten sam problem czy ktos rozwiazal go ? wiem, ze odkopalem post ale nie bede pisal nowego, aby nie robic syfu
mam nagrywarke LG GS-4802B
do tej pory nagrywałem bez problemu ale dzisiaj jednak coś jest nie tak, wersja nero to 6.3.1.6 niestety jest to firma więc nie moge zainstalować innego oprogramowania a nero jest licencjonowany.
Kolega mi przyniosl zgrana impreze na SVCD i nie moge tego przegrac, ciagle wyskakuje blad parametru, system to XP z SP2. Zrzucalem na ISO i to samo nie mam drugiego cd zeby sprawdzic ale podejrzewam, ze bedzie to samo, overburning uaktywniony. Prosze o pomoc. dziekuje.
djneo jest offline  
Stary 24.02.2005, 15:19   #12
Bródka
Technik Informatyk

Data rejestracji: 22.01.2005
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
djneo zainstaluj sobie nowsze nero bo to co masz ma problemy z SP2

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline  
Stary 24.02.2005, 15:22   #13
djneo
Nowy na forum