![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.02.2003
![]() |
Witam.
Mam następujący problem: Posiadam nagrywarkę Teac CD-W58E. Podczas nagrywania nie ma problemów i po zakończeniu dostaję od NERO komunikat, że jest OK. Jednak jeśli próbuję otworzyć nagrane pliki to kończy się to fiaskiem bo pliki są uszkodzone. Jeśli zaznaczę w NERO weryfikacje to stwierdza, że wszystkie pliki są złe. Wszystko to dzieje się w Windows 2000. Dodam, że jak nagrywam pod 98 to jest OK i płytka chodzi. Pod W2K odinstalowałem NERO i ASPI i zainstalowałem ponownie i dalej to samo. Próbowałem również ForceASPI17 i też nie pomogło. Skoro pod 98 się nagrywa bez problemu to sprzęt jest OK. Problem leży w W2K. Czy macie jakieś pomysły co można z tym jeszcze zrobić ? Bo ja już straciłem pomysły i zastanawiam się nad przeinstalowaniem system. Aha, dodam jeszcze, że kiedyś ta nagrywarka chodziła dobrze pod W2K. Z góry dziękuję za odpowiedzi. I mimo iż temat z ASPI był wielokrotnie poruszany to nie znalazłem nic co mogłoby rozwiązać mój problem. Pozdrawiam. Darek. |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
sprobuj zalogowac sie jako administrator - nic innego do glowy mi nie przychodzi
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Dodam jeszcze, że właśnie na drugiej partycji zainstalowałem tylko W2K z SP3 oraz NERO i dzieje się to samo. Wina leży po stronie NERO czy systemu ?? Pozdrawiam i proszę o pomoc. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
A czy jak nagrywasz jesteś podłączony do sieci? To czasami powoduje problemy.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Już rozwiązałem problem.
Wyłączyłem DMA i na PIO4 chodzi dobrze. Trochę to dziwne bo powinno chodzić lepiej na DMA, no ale tylko powinno .Pozdrawiam. Darek |
|
|
![]() |
|
|