![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
![]()
Ostatnio jak porosiłem was o pomoc dostałem dużo odpowiedzi jeśli chodzi o przegrywanie płyt z Safe Disc 2.51 ale w sumie nie pomogło.
Bywa że jeden plik czasem się nie przegra(po wypaleniu kopi i przegraniu na dysk w nortonie) czasem czasem nawet prawie na początku się zacina. Sprawdziłem moja nagrywarka LTR-40125w na 100% kopiuje wszystkie płyty z wszystkimi wersjami Safe Disc tym bardziej że jest z biosem od LTR-48125w.Jak przegrywam to jako cdrom i cdrw używam tej nagrywarki, a może to trzeba zawsze robić w locie, ktoś z was napisał że ma cd-rom Toshiby i nagrywarke Liteona tylko starszą od mojej i nagrywa w locie, ktoś inny napisał że trzeba mieć starszą wersje CloneCD. Nie udało mi się przegrać gier: -Age of Wonders 2 -Medieval Total War -Mafia HELP!HELP!HELP!HELP!HELP! To jest tragedia , może ktoś z was kto ma Lite-on'a mógłby przesłać mi na mail'a swój profil nagrywania z CloneCD do Safe Disc. Zdażało mi się przegrać jakieś płyty z Safe Disc 2.XX ale tego sie nie da za nic ruszyć. HELP!HELP!HELP!HELP!HELP!HELP! Mój email Ostatnio zmieniany przez patryk2004 : 30.08.2002 o godz. 19:40 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Skorzystaj ze standardowych ustawien programu clony.
A plyte kopiowana umiesc w nagrywarce i zrzucaj na dysk, musi pojsc nie ma rady. |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Zrobiłem tak i jeszcze użyłem programu BetaBlocker i nic
Dodam że na płycie są następujące pliki: 00000000.016 00000000.256 00000001.tmp DrvMgt.dll SECRDV.SYS reszta to graficzne i tekstowe i exec. Ostatnio zmieniany przez patryk2004 : 30.08.2002 o godz. 22:45 |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
![]() |
A probowales programik Safedisc Cleaner? Wywala safedisca z execa (dziala do 2.51 wlacznie, na 2.6 juz niestety nie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Niestety potrzebuje przegrać w całości 1:1.
Zastanawiam się czy ta nagrywarka nie jest czasem złym zakupem , może faktycznie Plextor jest najlepszy. |
![]() |
![]() |
#6 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Ja akurat mam model 24102B i nie spotkałem się z tym problemem. Zawsze dobrze zgrywa SafeDisk
|
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
W końcu po 20 próbach i zgraniu profili do CloneCd z działu download CDRinfo udało mi się przegrać pierwszą płytę bez wzmacniania słabych sektorów,
ale z nagrywaniem miałem też dużo prób i wkońcu przy zapisie x4 udało mi się. Czy zależy to od jakości płyty (używam najtańszych) czy od nagrywarki bo czekać 18:50 na nagranie jednej płyty to trochę dłuuuuuuuugoooo? |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Ja używam płytek Xdisc
Ostatnio zmieniany przez patryk2004 : 31.08.2002 o godz. 04:45 |
![]() |
![]() |
#9 |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
To nie zalezy od plyty.Jezeli plyta jest slabej jakosci to najwyzej bedzie nieodczytywalna ale bedzie dobrze nagrana(teoretycznie).
A na xdisc troche nagrywalem i na ta partie ktora akurat mialem nie narzekam. |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() |
Cytat:
czytaj |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Według mnie jest jakaś nowsza wersja Safe Disca bo gdzie sie nie spotkam wszyscy mają problemy ze "starymi grami" typu :Red Alert 2, Cicilization 3, Warcraft 3,GTA 3, a ja bez problemu sobie z nimi radze, natomiast to z czym się teraz spotkałem jest o wieeeeleee gorsze . Clony XXL pisze zawsze to samo SAFE DISC ab v2.51, widocznie nie widzi nowszych wersji a ciekawe czy jest program który widzi te najnowsze (mam najnowszego Clony XXL)?
Jestem ciekaw czy ktoś już kopiował te gry co ja. |
![]() |
![]() |
#13 | |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Cytat:
Poza tym warcraft 3 to securom new. A co do sprawdzenia jaki to safedisk to uzyj safedisk analyzer on podaje dokladnie a clony to taka "*******ka" ![]() PS No i radze poczyatc sobie wiadomosci na stronie i wczesniejsze posty(to do wszystkich majacych problemy ![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |