![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
CD-Rw 24x Skąd je wziąść ?
Gdzie można dostać płytki cd-rw 24x. Sprawdzam oferty kommputronik i innych slepów i nic.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Guru
![]() ![]() |
Re: CD-Rw 24x Skąd je wziąść ?
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Dobrze tez ze te RW 24x tanieja. JAk sie pojawily byly po 9zł.. ja miesiac temu kupilem za 7.50 sztuka (w pudelku), teraz stoja juz po 7 zł
![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.05.2003
![]() |
Ja kupilem w Adax-ie we Wroclawiu. Nazywaja sie Verbatim Ultra-Speed 16-24x 700 mb. Kosztowaly 8. Ladnie chodza z INCD. Czasami nawet czytaja sie w wiezy Thomson AM1480.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.04.2003
![]() |
Kupilem jakis czas temu w Poznaniu przy Piekarach w malym sklepiku Esperanze za 4,... zl
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Właśnie kupiłem Esperanze 24x w Poznaniu koło Kupca w takim sklepiku z płytkami. Płytka lyzem kosztowała ok. 6zł. Włożyłem do Litka i pokazał 10,16,24x. Zaraz coś wypale i sprawdze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
ja dziś zakupiłem cdrw mini, których temacik ostatnio poruszyłem (bo rzadko o nich mowa). Dysana 210 MB 1-4X. Polecany z małych najczęsciej
![]() Myśle, że będę zadowolony. ![]() Ze stanadardowych widze, że Esperanze nawet lubicie ![]() Ja mam Akossa i nie jest zły nie jest też szałowy ![]()
![]() |
#9 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
mam dysany takie i takie: HS chodzą dobrze, nawet lepiej bo szybciej ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Głównie chodzi o to, że: -małe RW nie chulają tak jak zwykłe płytki standardowe. -szybkość 4X jest bezpieczniejsza co do RW, napędy powinny czytać je bez problemu i bez zawieszek. -poczytaj tam jeszcze.... ![]() I tak jest to mała płytka więc poczekać, tą minutkę, dwie nie zszkodzi, a często warto i pewniej ![]() A tak pozatym myśle, że to nie ma znaczenia. Właściwie to jedno i to samo ![]() ![]() ![]()
![]() nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 29.05.2003 o godz. 23:14 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Hej,
To ja kiedyś polecałem małe RW zwykłe zamiast RW-HS, ale z jednego tylko względu - czasem przenoszę coś na komputer, w którym jest starszawy już napęd CD LG 32x, który radzi sobie z odczytem RW, a RW-HS nie odczytuje poprawnie - tzn. mieli, mieli, czasem coś odczyta, czasem nie. Zdarzyło się tak kilka razy, nie wiedziałem o co chodzi, próbowałem nagrywać je wolniej (4x) - i bez większego skutku, aż wreszcie spróbowałem na zwykłej płycie RW - i poszło. Dlatego właśnie radziłem zwykłe RW w sytuacji, gdy nosi się płytkę na wszelki wypadek i może być potrzeba nagrania jej lub odczytania gdziekolwiek. No i Ciapek oczywiście ma rację - przy tak małej płytce różnica czasu zapisu pomiędzy płytką zwykłą a HS będzie nieznaczna.
![]() |
#12 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Siema puch
![]() ![]() -Rw głównie nosi się do innych osób, aby zanieść od siebie jakieś dane. Ludzie mają różne komputery i czytniki, a nam zależy na tym, żeby wszędze te dane były odczytane. I stąd mini płytki 4X są bezpieczniejsze, pewniejsze. Pozdro @ll ![]()
![]() |
#13 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
![]() Niestety, są jeszcze w użyciu napędy CD, które w ogóle nie czytają płyt RW. Kolega ma taki w starym już laptopie (z którego czasem korzystam) - nie bardzo jest jak to wymienić na nowe, i chyba w ogóle nie warto nawet próbować, bo sprzęt stary - ale są kłopoty przy przenoszeniu danych, bo napęd CD czyta tylko płyty CD-R, i to dobre, i nagrywane z małą prędkością, a w drugą stronę trzeba już kombinować - niestety, najczęściej jest to po prostu zwykła dyskietka. W każdym razie z takimi rzeczami też trzeba się czasem liczyć przy przenoszeniu danych... ![]()
![]() |
|
|