![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Registered
Data rejestracji: 19.01.2003
![]() |
![]()
No wiec tak. jak nagrywam z full predkosc czyli 52 to mi sie czest oproznia bufor ale to jest tylko wtedy jak nagrywam w locie( napedy sa na tej samej tasmie) ale to podobno normalne ze tak sie dzieje
Pyt. nr. 2 czas nagrania 700 mb na na esperanzie 48x (plyta 48x a mozna nagrywac 52 , dziwne co ??) wynosi 2min. i 40 sec. czy to dobry czas? pyt nr. 2 gdy zobaczylem plyte od spodu zobaczylem ze jest ciemna tylko do plowy , pomyslalem ze to przez to ze nagrywam w locie z predkoscia 52? ale plyta dziala i to zero bledow? Prosze o odpowiedz na pytania bo jestem poczatkujaczym wypalarzem |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Zacznijmy od początku:
NIE NAGRYWAJ W LOCIE!! A poza tym, to zadbaj, żeby napędy, z których kopiujesz dane były, na innej taśmie niż Twoja nagra... 2:40 to nie jest zły czas. Jeśli ktoś miał o parę sekund lepszy, to być może miał inny sprzęt, a jeśli nawet ten sam, to wierz mi, o te parę sekund nie opłaca się robić krzyku ![]() To, że płyta jest "ciemna" do połowy najprawdopodobniej oznacza, iż nagrany materiał zajmuje 50% pojemności płyty. //edit - zwracam honor - tryb zapisy sie liczy of course ![]() P.S. Widzę, że jesteś początkującym wypalaczem, więc radzę Ci poczytać artykuły na stronie www.cdrinfo.pl oraz wnikliwie przeczytać niektóre posty (np. te przyklejone) na forum.
Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Nol : 27.11.2003 o godz. 23:31 |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#4 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
![]() ![]() czesto jest tak ze nadruk 52x a mozesz tylko 40x albo 48x (i na odwrot z reszta tez ![]()
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
zwiazane jest to z trybem zapisu Z-CLV (inny odcien = inna predkosc) albo tak jak kolega mowil material nie zajmuje calej plyty
a co do czasu to nie jest on tak wazny - dla mnie moze sie i plyta wypalac 10min byle by nie bylo zonkow -dlatego od predkosci powyzej x24 trzymam sie z daleka |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#7 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002