![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.03.2002
![]() |
Brak nosnika w nagrywarce.
Witam.
Mam film na dysku o pojemnosci 724 MB i chce go zgrac na płyte o pojemnosci od 700 do 730MB firmy samsung jednak przy kilku probach ciągle pojawia sie komunikat "Brak nosnika w nagrywarce". Uzywam programu Nero 5.5.4.2 OEM i nagrywarke firmy Memorex. Co zrobic zeby jednak widział ten nosnik. Dzieki za wskazówki. Pozdrawiam.
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Nie widzi płyty w ogóle, czy nie chce wykonać overburningu?
Jakby co masz tu link http://www.cdrinfo.pl/software/stronafaqid.php3?id=2072014343 |
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witam.
Nie widzi płyty wysówa tace z nagrywarki i wywala komunikat ze brak płyty w napędzie. Sprawdzałem na dwóch płytach i jest to samo. Pozdrawiam.
|
|
#4 |
|
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Spóbuj nowszej wersji nero.
Ale być może twoja nagrywarka nie widzi płyt wiekszych od 700MB |
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witam.
Sorki za głupie pytanie ale jak sprawdzic czy moja wypalarka obsługuje płyty wieksze niz 700MB? Szukałem jej w spisie ale niestety jej nie ma. Rok temu została zakupiona w Niemczech i nie moge znalesc do niej opisu. Acha sprawdziłem na nowszej wersji Nero i bez zadnych rezultatów. Tak na wszelki wypadek jakby ktos wiedział cos na temat tej nagrywarki to jest: "Memorex twelve maxx 1032". Dzieki z góry za jakąkolwiek podpowiedz. Pozdrawiam.
|
|
#6 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zdaje sie, ze w nero cd speed (z pakietu nero) wyswietla mozliwosci nagrywarki a jesli nie (bo nie pamietam), to wrzuc plyte 800 mega i zrob test na overburning. Jesli w tescie pojdzie dalej niz 700 to znaczy ze obsluguje.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witam.
Moich pytan ciąg dalszy i jesli ktos wie niech pomoze. Odpaliłem Nero CD Speed włozyłem płytke 800MB i zrobiłem test na overburning. Wynik jest następujący: Capacity 79:59:74 ; 703MB (data) 807MB. Manufactures unknown (code 97m00s06f ). Własnie robiłem składanke ktora miała 670MB i włozyłem płytke 730Mb i bez problemu zajarzyła, a jak chce zgrac film który ma 724 wtedy nagrywarka wywala ze brak nosnika. Probowałem tez na płytach 800MB zgrac i efekt ten sam, oczywiscie overburning jest zaznaczony i na płytach 800MB ustawione na 90min. Sprawdzałem na kilku wersjach nero i wynik negatywny. dzieki z góry i pozdrawiam
![]() |
|
|