Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.07.2003, 23:17   #1
DemonPi
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.07.2003
DemonPi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Durne bledy

Dalem znajomemu plyte, no on ma naped 2 tygodnie, no i plyta nie chodzi sprawdzalem u niego tym bledy bylo 40 tys, i tez zolte sektory, wziolem plyte do domu i dziala na nagrywarce o bledow, zielone cale, dalem do starego cd-romu troche dlugo mieli przy uruchamianiu, ale uruchamia a czasami staje sprawdzilem plyte coz znajduje troche bledow gora cos sredio 100, cala zielona. No skopiowalem to na dysk raz wyszlo ze plik uszkodzony z dyku twardego nie chcialo czytac, a drugim chodzilo, a bylo to na tym 6 letnim cd-romie, a na nagrywarce totalnie dobrze, no wiec nie wiem czy akurat to moja nagrywarka psyje plyty czy wogole znajomego nowa 2 tygodniowe combo jest walniete bo uszkodzonych plyt nie mam zamiaru nagrywac jak mi nawala za pol roku
DemonPi jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.08.2003, 08:15   #2
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Durne bledy

Cytat:
DemonPi napisa***322;(a)
Dalem znajomemu plyte, no on ma naped 2 tygodnie, no i plyta nie chodzi sprawdzalem u niego tym bledy bylo 40 tys, i tez zolte sektory, wziolem plyte do domu i dziala na nagrywarce o bledow, zielone cale, dalem do starego cd-romu troche dlugo mieli przy uruchamianiu, ale uruchamia a czasami staje sprawdzilem plyte coz znajduje troche bledow gora cos sredio 100, cala zielona. No skopiowalem to na dysk raz wyszlo ze plik uszkodzony z dyku twardego nie chcialo czytac, a drugim chodzilo, a bylo to na tym 6 letnim cd-romie, a na nagrywarce totalnie dobrze, no wiec nie wiem czy akurat to moja nagrywarka psyje plyty czy wogole znajomego nowa 2 tygodniowe combo jest walniete bo uszkodzonych plyt nie mam zamiaru nagrywac jak mi nawala za pol roku
Raczej nagrywarka nie psuje płyt, raczej wina leży po stronie nośnika którego używasz, a fakt iż na jędnym napędzie czyta lepiej,a na drugim gorzej wynika ze sprawności systemu korekcji błędów w każdym z poszczególnych użytych napedów.

PS. Czy możesz nauczyć się pisać po polsku ?
paput2000 jest offline  
Stary 01.08.2003, 08:33   #3
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Pewnie nagrales to na max predkosci i na jakims szajskim nosniku no i teraz ten zapis wyglada tak, jak ten twoj post tutaj - wszystko zalezy kto go i czyta i ile z niego zrozumie. Choc troche interpunkcji by sie przydalo, ona nie jest po to zeby tekst ladnie wygladal ale zeby byl zrozumialy jak sie go czyta.
Stary 01.08.2003, 12:32   #4
DemonPi
Nowy na forum

to byl Akkos, plyta nagrane z szybkoscia 12x <płaczę>
DemonPi jest offline  
Stary 01.08.2003, 12:45   #5
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
DemonPi napisał(a):
to byl Akkos, plyta nagrane z szybkoscia 12x <płaczę>
Ja juz dawno pozegnalem sie z akossami z tych wlasnie powodow, choc przyznam ze jak je wypalalem 12x to jeszcze chodzily dopiero od 16x w gore byla kaszana. Czesto jest tak ze najlepiej plyte czyta ten naped ktory sam ja wypalil, no ale wypada zeby inne tez czytaly bez problemow. Z moich doswiadczen akossy sa bardzo nietrwalymi nosnikami, najlepiej to widac na muzyce - np po 2-3 tygodniach ona juz nie brzmi tak jak swiezo po nagraniu, pojawiaja sie trzaski itp, mimo ze stan plyty jest idealny. Sprobuj na innych plytkach, przypuszczam ze bedzie lepiej. Nie piszesz tez jaka masz nagrywarke, mam nadzieje ze te 12x to nie byla jej maksymalna predkosc nagrywania?
Stary 01.08.2003, 13:05   #6
DemonPi
Nowy na forum

Aha, no coz Akossy troche na tym nagralem a nagrywarke mam 24x, to wogole nagrywalem tez na innych plytach tdk,emtc to zadnego problemu nie bylo, jednynie cos na mediastore, i jakis tam badziewnych.
DemonPi jest offline  
Stary 01.08.2003, 13:46   #7
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)
Pewnie nagrales to na max predkosci i na jakims szajskim nosniku no i teraz ten zapis wyglada tak, jak ten twoj post tutaj - wszystko zalezy kto go i czyta i ile z niego zrozumie. Choc troche interpunkcji by sie przydalo, ona nie jest po to zeby tekst ladnie wygladal ale zeby byl zrozumialy jak sie go czyta.

wreszcie ktoś złamał stereotyp że tylko memorando pisze bez przecinkówdlaczego ggrzeniu mnie jeszcze tak niezjechałeś hihihihi
Stary 01.08.2003, 13:48   #8
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
DemonPi napisał(a):

tdk verbaitm dysan ewentualnie imation to polecam głownie palę na tych 3 pierwszych czyli verbatimy tdk i dysan
Stary 01.08.2003, 14:00   #9
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na Akossach bardzo się zawiodłem - jakieś półtora roku temu kupiłem ich kilka, nagrywałem je w trzech różnych nagrywarkach (4x, 12x, 16x - a więc nie były to prędkości oszałamiające) - i kilka razy płyta nie dawała się odczytać zaraz po zapisie, kilka razy - nie chciała się czytać w innych napędach. W tej chwili została mi z nich wszystkich tylko jedna dobrze nagrana, ale pojawiły się na niej brązowe plamy - jakby coś się utleniało.

Od Akossów trzymam się więc z daleka - może niesłusznie, bo przez ten czas wyroby jako takie bardzo się zmieniły - ale czy zmieniła się ich jakość?
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: