Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.01.2003, 00:54   #16
ob@r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 27.01.2003
ob@r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no i zagotowałem

na początku pragne powitać starych i nowych bywalców tego najlepszego forum - myśle ze nie przesadzam - w Polskim internecie

nie lubie strasznie wypowiadać sie w tego typu postach gdyż uważam że one nic nie wnoszą a to zaraz postaram sie udokumentować.

może niektórych zdenerwować moja wypowiedz za co z góry przepraszam ale wode to ja jakoś od urodzenia lać umiałem

przez tego posta musiałem sie zarejestrować tak mnie sprowokował kolega otoyom a juz konkrtetnie CrazyLukas... no ale mimowszystko pozdrawiam.

Na pewno nasunie sie szanownym kolegom pytanie: co ten gośiu pisze - po kiego wała?

A własnie ostatnio troche "dystrybuuje" jak to nazwał kolega Sid (pozdrawiam) płytki "z niższej półki" czyli te na które są największe narzekania, a to że moja dystrybucja nie jest na szeroką skalę to przy okazji mam możliwość przetestowania płytek które sprzedawałem bo i sam używam i polecam znajomym. Z rozmów z "większymi" ode mnie wiem też co nieco o płytkcha których nie używam i pewnie nigdy nie użyje bo sie kiedyś na nich przejechałem a inni sobie chwalą.
Otóż sęk w tym że co jedni chwalą inni będą lżyć i nigdy nie będzie tak że sie wydrukuje BlackListe najgorszych płyt.
Można probowac ale zawsze znajdą sie zwolennicy i przeciwnicy płytek i mowcie co chceci drodzy czytelnicy prawdy nikt do końca nie dojdzie.

To tak ogólnie rzecz biorąc na przywitanie... (kurcze ile tu postów niektórzy nabili) nie podam żadnej marki bo to bedzie tylko i wyłącznie subiektywna ocena która zalezy od wielu czynników.
Np.: od używanej nagrywarki, czytając testy łatwo się przekonać że niektóre płytki w ogóle nie są rozpoznawalne przez czytniki - to znaczy ze sa złe ?
Moze byc partia nieudana - to b. często sie zdarza ostatnio, zwłaszcza w najniższym segmencie, firmy obniżają koszty , ale i jakość wyrobów...
Tester może mieć zły humor.. bo kolor czerwony nie jest jego ulubionym - Ci co pisali - wiedza o jakich płytkach teraz pisze (nie nie jest to Flamingo >>> brrr)

tak wiec jednoznacznie nie mozna okreslić które sa Totalnie Złe - może bardziej sformułowanie lepsze - gorsze by pasowało?

to tak tytułem wstępu ... pozdrawiam wszystkich ...

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.01.2003, 01:17   #17
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Re: Cala prawda o nosnikach CDR

Cytat:
otoyom napisa***322;(a)

Verbatim - .... Niektore czytniki (szczegolnie dvd lg) maja problemy z czytaniem tych kompaktow...
... nie mogę się zgodzić z tobą otoyom, akurat mój DVD LGx12 nie ma żadnych kłopotów z czytaniem Verbków
Stary 27.01.2003, 01:27   #18
otoyom
Bywalec

Data rejestracji: 23.01.2003
otoyom w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No prawda to, prawda... Jezeli chodzi o wypalanie to na caly proces ma wplyw taka ilosc czynnikow, ze nie mozna jednoznacznie powiedziec, ze dana marka jest do bani... Piszac o czarnej liscie mialem na myli plyty do ktorych boje sie powrocic, ze wzgledu na radosne przygody z przeszlosci... Czlowiek naprawde moze sie zdenerwowac, gdy ladnie wypalona przy niskiej predkosci plytka po wyjsciu z nagrywarki i probie odczytu odmawia pracy i zwiesza system (uzywam Win95 - ach, ta szybkosc...) Nigdy bym nie wypowiadal sie na temat, powiedzmy, Esperanzy czy tez Spear'a jezeli bylaby to moja wina - tzn. porysowalbm plyte, wzial w tluste paluchy, czy tez wypalil pojedynczy egzemplarz i pozniej mial z nim problemy. W takiej sytuacji ocena nie ma sensu... Tyle ze o nosnikach, ktore wymienilem (glownie Esperanza, Spear i Mmore, ale raczej o wszystkich) toczylem juz tak rozwlekle i aktywne dyskusje (niekiedy nawet agresywne, wygrazanie sprzedawcy, rekoczyny - wyzszosc Lg nad Samsungiem, itp.), ze postanowilem wyrazic swoje zdanie.

A jezeli chodzi o 'siec dystrybucyjna'... To nie lepiej wypalic towar na lepszych nosnikach? Przeciez i tak jedna plytka idzie po 20 zl. (Moj rynek)
otoyom jest offline  
Stary 27.01.2003, 01:28   #19
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a ja dodam ze verbatimy crystal sa jedynymi verbatimami do ktorych mam zastzezenia - przyanje to z przykroscia - ale z 80 nagracnyh (katalog reklamowy) 7 wrocilo do mnie bo sie nie chcialy czytac (dobrze ze choc pudelka wrocily ) - byl to pierwszy przypadek ze plyta nagrana poprawnie (nero - succesfuly) NIE czytala sie...
byl to dla mnie szok i podstawa do rewizji mojej opini o tej marce
i trzymam sie tylko pasteli i tych granatowyh (ostatnio pojawily sie jasne verby, z napisem azo choc jasnozielone - kolega fido2001 przejechal sie na nicj bolesnie...)

kazdy powod jest dobry zeby sie zarejestrowac na naszym pieknym i kochanym forum

PS nigdy nie bawilem sie w dystrybucje, ale wiem, ze z tych 20 zeta spora czesc idzie na konieczne i wysokie koszty dodatkowe

Ostatnio zmieniany przez -Sid-The-Rat=> : 27.01.2003 o godz. 01:32
-Sid-The-Rat=> jest offline  
Stary 27.01.2003, 01:35   #20
ob@r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 27.01.2003
ob@r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
otoyom napisa***322;(a)

A jezeli chodzi o 'siec dystrybucyjna'... To nie lepiej wypalic towar na lepszych nosnikach? Przeciez i tak jedna plytka idzie po 20 zl. (Moj rynek)
...oj dobry rynek, ale uważaj - KONKURENCJA NIE ŚPI

przy wiekszych ilościach to te róznice cenowe na pojedyńcze egzemplarze CDR'ów przerodzić sie moga w całkiem niemałe oszcżedności stąd taki popyt zapewne na te płytki z niższej półki...
Stary 27.01.2003, 02:13   #21
rusek
Bywalec

Data rejestracji: 29.04.2002
rusek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Co do CD to trzeba uważać:
1) TDK D-View, Pastel & Speed-X są O.K. - producent: TDK, ale jest jeszcze w obiegu wersja Metalic - producent Ritec i potrafią pojawić się "niechciane kwadraciki"
2) Paltinum Multispeed - producent: Ritec - absolutna porażka
3) Akoss - producent: Nanya - loteria
rusek jest offline  
Stary 27.01.2003, 04:25   #22
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
remix napisa***322;(a)
Witam!

to PLATINUM czy PLATINIUM? bo to zasadnicza roznica!
e tam.. jedne i drugie o kant dupy rozbic ze krotko i dosadnie powiem (tak, wiem, zupelnie nieuzasadnione przeklenstwo ale taki mam teraz humor ;-) )
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: