![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.09.2003
![]() |
![]()
Witam!
Wczoraj kupiłem LG GCE-8523B 1.01. Podczas aktualizacji firmewareu nastąpił zwis kompa i teraz już kicha ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
![]() Coś Ci nie działało czy co? Jeszcze nowa nagrywarka! Ten temat jest dowodem na to, że flashowanie nagrywarki to nie jest żadna zabawa hop siup ![]() Nie znam się na tym dobrze, ale proponuje użyć wyszukiwarki, przejżeć starsze posty, na pewno coś znajdziesz bo tego jest dużo. Nie idź czasem do serwisu. Bo Ci gwarancje anulują!
#3 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
![]()
no prosze tak sobie oglądam i identyczna sprawa (prawie) niżej!
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=25397
#4 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
spokojnie
sprawa jest do naprawienia (na 99%) ogólnie wygląda to tak: po pierwsze (i chyba najtrudniejsze) to musisz zdobyć taką samą nagrywarkę, następnie włączasz komputer z dobrą i popsutą nagrywarką (kable sieciowe podpięte, taśma IDE tylko do dobrej nagrywarki), odpalasz program do flashowania, w momencie kiedy wykryje model nagrywarki, zanim klikniesz flash/update/ok/czy coś tam innego przepinasz taśmę IDE do starej nagrywarki i dopiero zaczynasz flashowanie sposób jest ryzykowny ale sprawdzony, może nie zadziałać pod Windows, wtedy trzeba próbować pod DOS-em (inny program do flashowania np. MTKFlash) zaryzykować warto bo nic nie tracisz (ryzyko, że przy odpinaniu taśmy IDE z włączonego napędu można go uszkodzić jest małe, ale jest...)
I otrze z Ich oczu wszelką łzę, a śmierci już odtąd nie będzie. Ostatnio zmieniany przez eloise : 10.09.2003 o godz. 23:11 |
![]() |
![]() |
#5 | |
Dobry Człowiek
![]() |
Cytat:
aktualizacja oprogramowania ma sens
![]() |
#6 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Piszesz także rzeczy oczywiste, które wiem kolego. Tak jak ja napisałem rzecz oczywistą do ktorej wielu sie przychyli, że jak działa to po co ruszać. Można, ale nie trzeba.
![]() |
#7 |
Dobry Człowiek
![]() |
nie miałem w zamiarze rozpoczęcie dyskusji na tematy oczywiste, tylko poinformowanie nowego użytkownika forum, o tym, że aktualizacja oprogramowania nie jest czymś strasznym ani zakazanym (a tak subiektywnie odebrałem Twą wypowiedź, to "naskoczenie" na nowego człowieka)
może forma mojego postu winna być inna: nie powinienem cytować Twej wypowiedzi a jedynie poinformować GoostleeK-a o sprawach związanych z aktualizacją biosu nagrywarek nie wątpię, że wiesz w tym temacie sporo, być może nawet więcej odemnie nie chcę wywoływać konfliktów przepraszam, już mnie tu nie ma
#8 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Eloise!
![]() Nie wiem w temacie dużo, ale wiem co się dzieje na forum i wiem jak wszyscy nakłaniają, wypominają i mają nawet w podpisach, żeby korzystać z wyszukiwarki, tematy się tak licznie powtzrazają. Byłem żdziwony tym, że tak zabrał się za zmianianie biosu, a w sumie sam nie wie po co (rozmawialem z kolega na GG). To nie jest żadne naskakiwanie tylko pouczanie i pomoc jaka byla zawarta w tym, że poinformowalem go o wyszukiwarce i dałem jeszcze link. Nie ma mowy o konfliktach. No co ty ![]() ![]() A twoj tekst Cytat:
Pokój ![]()
![]() |
#9 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
no to teraz jeszcze dajcie sobie buzi na dobranoc
![]() ![]() ![]() ![]()
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Już naprawiłem
![]() Wielkie Dzięki! |
![]() |
![]() |
#11 | ||
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Hej
Zważywszy na to, iż zmartwychwstanie napędu miało miejsce o 3.00 AM Nie chciałem budzić znajomych w srodku nocy, aby udostępnili nagrywarkę... W skrócie: MtkWInFlash 1.5.3.6 (IDE Version) + aktualny BIOS + samotnie podłączona nagrywara pod Secondary Slave... PS. Pamiętajcie aby przełączyć w tryb PIO PS2. Komu jeszcze sflashować 8) ?? Pozdrawiam i dzięki ![]() EOT |
![]() |
![]() |
|
|