Cytat:
BD napisa***322;(a)
[B]ciesze sie, ze nie jestem sam :)
Nie wiem czy znacie taka kapelke co sie nazywa LZY www.lzy.pl tak sie sklada, ze to znajomi moich znajomych. Kiedys zaliczylem kilka koncertow i nawet mam jakies lzawe plyty :). Z tego co wiem to w przypadku pierwszych 2 CD Anka wraz z chlopakami sami wydali plyte i sami ja rozprowadzali po sklepach. Nie stala za nimi wielka wytwornia z milonami na koncie. Dlatego tez grali dziesiatki koncertow sami zabiegali o to by bylo ich slychac w roznych miejscach.
wracajac jednak do tematu to ze wszystko robili sami zaowocowaly tym, ze ich plytac kosztuje dwadziescia pare zlotych i sami na niej zarabiaja a jedyne koszty jakie poniesli to produkcja i dystrybucja
jak widac da sie! tylko szkoda, ze mlodzi i wybijajacy sie artysci tak wlasnie mysla
natomiast stare wygi maja to gdzies ... chodz brathanki cos zaczynaja kombinowac walczac z monopolem ZAIKS, ktory rowniez dba o to by plyta nie byla za tania ...
|
he, he, he, to musisz miec niedaleko do mnie, bo zespol pochodzi z pszowa (mam bliziutko), a nawet spotkalem p. anne. pamietam czasy, kiedy ich plyty byly nie do zdobycia poza slaskiem.
|