Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.05.2002, 23:14   #1
sssorro
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.04.2002
sssorro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
cd-rom drive kaput! Pamagitie!

Cześć
Nagrałem se płytkę z DivXem. Wyjmuję z nagrywary wsadzam do cd-romu, puszczam,
oglądam chwilę, a tu nagle stopklata, komputer się zwiesza, niebieski ekran
śmierci; resetuję, ... a tu jak w temacie . Cd-rom widziany jest przez komputer
ale nie działa. Płytka nie chce wyjść (tylko miga dioda), oczywiście też nie kręci, system zachowuje
się jakby cd-rom był pusty. Próbowałem otwierania awaryjnego (dziurka), nie działa, albo nie umiem
Czy do tego stanu przyczynić się mogła źle nagrana płytka ewentualnie wadliwa
(TDK Ultra Reflex 16x)? A może Nero Speed Drive, którym zredukowałem
prędkość do 4x? Czy to jakiś zbieg okoliczności? Może zdarzyło się wam coś takiego?
p.s. Jak otworzyć ten CD-ROM, żeby wyjąć płytę? To taki stary Creative na pilota, z głupią
klapką na zawiasach przed szufladą.
p.s.2 cd-rom jest nastawiony master, nagrywara slave.

pozdro
sssorro
sssorro jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.05.2002, 23:52   #2
sssorro
Nowy na forum

Wyciągnąłem już plytę. Czy powinienem wsadzić ją do nagrywary? Oczywiście napęd cd-rom nie działa

pozdro

sssorro
sssorro jest offline  
Stary 07.05.2002, 01:24   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Coz, moze jego kariera wlasnie sie skonczyla To jedna z tych rzeczy, ktore z reguly nawalaja w trakcie uzywania, poza tym mowisz ze byl juz dosc wiekowy. Jesli masz mozliwosc to sprawdz go jeszcze w innym kompie, moze tylko windzie cos odbilo. A bezposrednio po nagraniu odpalales film z nagrywary? I bylo OK?
Stary 07.05.2002, 01:31   #4
sssorro
Nowy na forum

[quote]grzeniu (07-05-2002 01:24):
Jesli masz mozliwosc to sprawdz go jeszcze w innym kompie, moze tylko windzie cos odbilo.
Wlaśnie, kiedyś już coś podobnego mialem, ale nie aż tak i trza bylo przeinstalować Windę. Ale teraz to chyba cos poważniejszego. Nie chce nawet wyjść tacka.

A bezposrednio po nagraniu odpalales film z nagrywary? I bylo OK?
W nagrywarce działa, sprawdziłem teraz.

pozdro
sssorro
sssorro jest offline  
Stary 07.05.2002, 01:32   #5
sssorro
Nowy na forum

[quote]grzeniu (07-05-2002 01:24):
Jesli masz mozliwosc to sprawdz go jeszcze w innym kompie, moze tylko windzie cos odbilo.
Wlaśnie, kiedyś już coś podobnego mialem, ale nie aż tak i trza bylo przeinstalować Windę. Ale teraz to chyba cos poważniejszego. Nie chce nawet wyjść tacka. Chyba powinna bez względu na Windę, jeśli jest napięcie, no nie?

A bezposrednio po nagraniu odpalales film z nagrywary? I bylo OK?
W nagrywarce działa, sprawdziłem teraz.

pozdro
sssorro
sssorro jest offline  
Stary 07.05.2002, 01:42   #6
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
No to skocz do kumpla (no nie o tej porze ;-) ) i sprawdz go na innym kompie. Albo winda albo cedek.....
Stary 07.05.2002, 13:14   #7
sssorro
Nowy na forum

Cześć ponownie,
Jaki napęd DVD-ROM opłaca sie kupić? Będę go używał głównie do cd. Widziałem, że wszystkiie są w bardzo podobnych cenach: LG, Pioneer, NEC, TEAC itd., różnica 20-30 zł, czasem LG droższy od np. NECa itp.
Nagrywarę mam LG , ale chodziło głównie o cenę, chociaż nagrywa git, jestem bardzo zadowolony.

Pozdrawiam
ssssorro
sssorro jest offline  
Stary 07.05.2002, 23:16   #8
BARTI
Gość

Gdzie widziałeś DVD ROM firmy TEAC
pozdro

Stary 08.05.2002, 00:44   #9
Bidi
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.02.2002
Bidi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
u ruskich na bazarze wyprzedaz dvd Teaca - a co u was nie sprzedaja?? )))))
Bidi jest offline  
Stary 08.05.2002, 03:17   #10
Amba
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.05.2002
Amba w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeżeli wiesza ci kompa przy odtwarzaniu płytki (nagrywarka miga i nic z tego) to znaczy, że winda nie może odczytać sektorów startowych na płytce. Być może spawarka ci go odczyta - jeżeli tak, to spróbuj zamknąc sesję - jeżeli oczywiście jest "multi". Jeśli nie - moja rada jest prosta: ucałuj płytkę i do smieci!

Pozdro
Amba jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: