![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.04.2002
![]() |
cd-rom drive kaput! Pamagitie!
Cześć
Nagrałem se płytkę z DivXem. Wyjmuję z nagrywary wsadzam do cd-romu, puszczam, oglądam chwilę, a tu nagle stopklata, komputer się zwiesza, niebieski ekran śmierci; resetuję, ... a tu jak w temacie ![]() ale nie działa. Płytka nie chce wyjść (tylko miga dioda), oczywiście też nie kręci, system zachowuje się jakby cd-rom był pusty. Próbowałem otwierania awaryjnego (dziurka), nie działa, albo nie umiem Czy do tego stanu przyczynić się mogła źle nagrana płytka ewentualnie wadliwa (TDK Ultra Reflex 16x)? A może Nero Speed Drive, którym zredukowałem prędkość do 4x? Czy to jakiś zbieg okoliczności? Może zdarzyło się wam coś takiego? p.s. Jak otworzyć ten CD-ROM, żeby wyjąć płytę? To taki stary Creative na pilota, z głupią klapką na zawiasach przed szufladą. p.s.2 cd-rom jest nastawiony master, nagrywara slave. pozdro sssorro |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
Wyciągnąłem już plytę. Czy powinienem wsadzić ją do nagrywary?
![]() ![]() pozdro sssorro |
![]() |
![]() |
#3 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Coz, moze jego kariera wlasnie sie skonczyla
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
[quote]grzeniu (07-05-2002 01:24):
Jesli masz mozliwosc to sprawdz go jeszcze w innym kompie, moze tylko windzie cos odbilo. Wlaśnie, kiedyś już coś podobnego mialem, ale nie aż tak i trza bylo przeinstalować Windę. Ale teraz to chyba cos poważniejszego. Nie chce nawet wyjść tacka. A bezposrednio po nagraniu odpalales film z nagrywary? I bylo OK? W nagrywarce działa, sprawdziłem teraz. pozdro sssorro |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
[quote]grzeniu (07-05-2002 01:24):
Jesli masz mozliwosc to sprawdz go jeszcze w innym kompie, moze tylko windzie cos odbilo. Wlaśnie, kiedyś już coś podobnego mialem, ale nie aż tak i trza bylo przeinstalować Windę. Ale teraz to chyba cos poważniejszego. Nie chce nawet wyjść tacka. Chyba powinna bez względu na Windę, jeśli jest napięcie, no nie? A bezposrednio po nagraniu odpalales film z nagrywary? I bylo OK? W nagrywarce działa, sprawdziłem teraz. pozdro sssorro |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Cześć ponownie,
Jaki napęd DVD-ROM opłaca sie kupić? Będę go używał głównie do cd. Widziałem, że wszystkiie są w bardzo podobnych cenach: LG, Pioneer, NEC, TEAC itd., różnica 20-30 zł, czasem LG droższy od np. NECa itp. Nagrywarę mam LG ![]() Pozdrawiam ssssorro |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Gdzie widziałeś DVD ROM firmy TEAC
![]() ![]() pozdro |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
u ruskich na bazarze wyprzedaz dvd Teaca - a co u was nie sprzedaja
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.05.2002
![]() |
Jeżeli wiesza ci kompa przy odtwarzaniu płytki (nagrywarka miga i nic z tego) to znaczy, że winda nie może odczytać sektorów startowych na płytce. Być może spawarka ci go odczyta - jeżeli tak, to spróbuj zamknąc sesję - jeżeli oczywiście jest "multi". Jeśli nie - moja rada jest prosta: ucałuj płytkę i do smieci!
![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
|
|