![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
:o szok:o cda palone na philipsie po scandisku pokazuje samo zielone po surface test:o i qrcze wziąlem inny cd tegoż dysana ale jest od :o Manufacturer : Gigastorage Code : 97m26s66f Disc Type : CD-R Usage : General Recording Layer : Dye Type 6: Short Strategy (Phthalocyanine) Recording Speed : n/a Capacity : 79:59.74 703 MB Additional Capacity : n/a Overburn Capacity : not tested to byly dwa pudelka po 5 czy jest to możliwe ![]() ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Juz kilka razy poruszany byl temat wiarygodnosci narzedzia o nazwie neroCDspeed: surface scan i bynajmniej wnioski nie byly zbyt optymistyczne. Bo wiesz nagram Hawka za 85 gr i tez bedzie mail same zielone, ale ok 20 bledow C1 srednio (a metalic tez ma same zielone ale ok 0,1 bledu C1 srednio)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Bywalec
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
Re: test
Cytat:
TDK CD-R74 reflex i BASF ceram guard CD-R74 trochę wiekowe obie mają oznaczenie PM XXXXX producent - Taiyo Yuden
![]() |
![]() |
#21 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
a moze jakis 80 (700MB) od Taiyo Yuden?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered
Data rejestracji: 21.05.2003
![]() |
Właśnie przetestowałem te HAWK'i z topica. I uwazam, że za cene 0,89
sa nie do pobicia. Produkcja Riteka. Nagrywaja się x32 bezbłędnie a x40 błedy ponizej 0,2% POLECAM. Testowałem na Litku 48246S |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Młody żonkoś
![]() |
Kupilem wczoraj za 1 zeta sztuka cdka 50 sztuk tych hawków są oki jak zawsze zresztą mam już 10 cdkow wypalonych hawka i powiem że firma lepiej pasuje mi od dysana cdr ze zlotym od cmc magnetics ale uważam że emtec core jest troszkę lepszy do niektórych zastosowań...co do dysana ti shitt szczególnie od cmc magnetic kupilem sobie cdrw 3 jedno już wywalam po 4 nagraniu i nie wiem ale dysan się psuje troszkę..
p.s jakie CDRW polecacie? czy tdk cdrw są dobre? czy verbatima.
![]() |
#24 |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
CD-RW tylko Verbatim (nie słyszałem żeby się popsuł
![]()
![]() |
#25 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
to idę dzisiaj po verbatima cdrw a co sądzisz o cdkach marki emtec esperanza silver silver o firmie prodisc
![]() |
![]() |
#26 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Kiedyś - jeszcze jako producent taśm i kaset audio - firma BASF (obecnie Emtec) miała dużą renomę (w końcu był to chyba pierwszy producent taśm magnetycznych na świecie), ale potem nawet z taśmami jakoś zaczęła zjeżdżać w dół z jakością. Na dyskietkach BASFa kiedyś bardzo się zawiodłem - już po kilku zapisach i odczytach były błędy. Niestety ich obecne płyty CD-R są również mało rewelacyjne (dotyczy to też płyt Core - to ten sam producent), może z wyjątkiem płyt Ceram Guard, ale te są drogie.
O firmie Esperanza nie mam zdania, bo w zasadzie nie używam.
![]() |
#27 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() |
Co do Core ,to kupilem jedna plytke na probe i plyta poszla w ?#@%!,chwile potem nagrywalem to samo na esperanzie z takimi samymi parametrami i bez problemow. Nie wiem dlaczego ale jak widze, ze plytki sa Made in India, to mnie zniecheca, pare razy przeechale sie na plytkach z tamtad
MMore tez sa niby z Indi i je omijam, ale czy słusznie?Jakie macie doswiadczenia z tymi plytkami(MMore) |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Mam jedną MMORE nagraną u koleżanki w nagrywarce NEC i jest na razie OK, ale była nagrana bardzo wolno (16x - na wszelki wypadek), i mam jedną czystą 90 min, której jeszcze nie nagrywałem. Ta fabryka w Indiach produkuje dla Emtec'a (BASF'a), produkuje też Core (są rozprowadzane u nas przez Emtec'a - więc to chyba to samo) - i nie są to rewelacyjne płyty.
![]() |
#29 |
Guru
![]() ![]() |
CD-R Verbatim 48x Extra Protection Surface - chyba też jest wyprodukowany w Indiach, kiedyś były od Tayo Yuden
![]()
![]() |
#30 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|
|