![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
Zobacz rezultaty głosowania: Czy chcesz mieć wpływ na przebieg testów ? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 78.95% |
Nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 21.05% |
Wszystkich głosów: 38. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#4 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
HA HA!
dwie dobre wiadomości: 1) mam dostęp do mikroskopu elektronowego, więc jeżeli wszystko dobrze pójdzie (trzymać kciuki!!) to będziemy mile dobre zdjęcia ![]() 2) rozwiązałem już problem pomiaru szybkości obrotowej płyt. Wykorzystam odpowiednio przystosowaną wirówkę laboratoryjną - osiąga do 30000 obr/min, więc na pewno więcej niż najlepsza płyta może wytrzymać. Dodam do niej tylko układ optyczny odpowiedzialny za pomiar prędkości obrotowej - fotodioda + mała czarna plamka na powierzchni płyty - nie wydaje mi się żeby plamka mogła wpłynąć negatywnie na wynik testu... i zmienie trochę konstrukcję rotora. moi drodzy spodziewałem się czegoś więcej po Was, forumowiczach - 44 odsłony topicu, a tylko jedna osoba zabrała głos i 6 zagłosowało.... Może jakieś inne pomysły ? Co będzie lepsze mikroskop skaningowy czy zwyklly elektronowy ? A może do zrobienia zdjęć pitom i landom wystarczy dobry mikroskop optyczny ? Może ktoś zabrać głos w tej sprawie ?
|
|