![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Registered
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
![]()
Z czego może wynikać problem z nagrywaniem płyt
![]() Wcześniej tego nie było ale ostatnio przy nagrywaniu cała seria ok. 10 szt. płyt HIT w ogóle nie dało się ich w ogóle nagrać ![]() Teraz to samo stało się z Platinkami. Przy ustawieniach x40, nawet x32 i x24 wogóle nie nagrywa. Czasami zatrzymuje się na 4 czasami na 23%. Dwie płyty napoczęte poszły do kosza ![]() Dioda odczytu miga i....nic. Rozpędza się i zwalnia. Płyty nie można wyjąć. Niby na x12 daje się coś czasem nagrać. Z czego to wszystko wynika ![]() Uaktualniłem BIOS z wersji LG GCE-8320B 32x10x40 (oryginalny model) na wersję dla LG GCE-8401B 40x12x40. Wcześniej nic takiego nie było ![]() Poza tym NeroCD Speed wogóle nie umożliwia dokonania testu. Przed zmianą biosu test można było zrobić. Czy zmiana biosu może być winą ![]() Pozdrowienia Pablo |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
Czy po zmianie biosu nagrywarka nagrywala normalnie na wszystkich predkosciach, czy te przypadlosc masz zaraz po zmianie tego biosu ?
sprawdz w menagerze urzadzen czy sa powlaczane dma ! przeinstaluj nero ! czasem pomaga jak wyinstalujesz aspi ! jest specjalny programik kiler czy cos takiego nawet znajdziesz go na tej stronie. i napisz cos wiecej jaki windows itd. ![]()
#3 |
Registered
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
Winda 2000 SP3. Tu nie ma żadnych DMA do włączenia
![]() Do tego czasu wszystko było git ![]() Jakieś 2-3 tygodnie temu trafiłem na te HITY i to był jedyny przypadek, że coś było nie tak ![]() Przeinstalowałem i aspi i Nero. I nic. Co jeszcze sprawdzić? Zaraz |
![]() |
![]() |
#4 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
1 wyinstaluj te aspi !
2 wyinstaluj w menager urzadzen nagrywarke,niech wina ja zainstaluje jeszcze raz ! 3 wyinstaluj Nero i zainstaluj powtornie ! 4 zawsz mozesz wrocic do starego biosu, ale jak po wgraniu biosu pracowalo to powinno pracowac dalej. moze lens masz zabrudzony ? ale na 100% wyinstaluj te aspi ! powodzenia ![]()
|
|