![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
nie wiem, moze to akurat jakis blad w tej wersji Nero
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.04.2004
![]() |
eh nic trzeba bedzie sie obejsc bez cdtextu bo to nero co mi podałes wogole nie dziala z moja nagrywarka dopiero 6.0 nagrywa płyty
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
no to chyba cos z nagrywarka jest nie tak, bo ona jest obslugiwana przez Nero od wersji 5.5.9.16
![]() |
#19 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
hmm ja uzywam nero 6.0.1.1 i jakos mam cd-text ;]. Feurio widzi all i to samo nero. Zacznij sie bawic roznymi wersjami nero ;]. A mam taka sama nagryware jak ty.
Ostatnio zmieniany przez kurde_men : 25.04.2004 o godz. 01:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.05.2003
![]() |
Witam. Mam ta sama nagrywarke, ale jeszcze nigdy nie udalo mi sie uzyskac cdtext'u. O ile pamietam chyba tylko ten glowny (nazwa plyty i wykonawca), ale poszczegolne piosenki bez nazw. Uzywalem roznych, ale zawsze nero. Zaznaczalem opcje cdtext i nagrywalem w dao itd. Moze jest jakas seria wlanietych teac'ow.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.09.2003
![]() |
Walczyłem z podobnym problemem z nagrywarkami LiteOn 5238S i AOpen CRW5232, żadna nie chciała czytać cd-textu, choć przy zapisie w Nero zaznaczałem opcję "Zapisz cd-text na CD". Nawet jetAudiio nie widział cd-textu. Okazało się, że odczyt cd-textu na komputerze (z płyt nagranych u mnie) stał się możliwy dopiero po odinstalowaniu driverów ForceASPI 1.8 i zamianie ich na 1.7. Można to sprawdzić w jetAudio i w Feurio. A Nero do tej pory nie czyta cd-textu nagranego przez siebie
![]() Ostatnio zmieniany przez edo : 06.02.2005 o godz. 15:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
Z CD-Textem walczyłem bardzo długo na starej nagrywarce na PCMCIA HP820.
Doszedłem do wniosku że nie zawsze nagrywany CD-text jest taki sam bo np. Nero nagrywa więcej informacji niż Easy CD Creator. Więc pofatygowałem się i nagrałem tę samą płytę z CD-textem programami Nero i Easy CD Creator 4. Poszedłem do sklepu RTV aby sprawdzić co wyszło bo oczywiście na komputerze obydwie płyty były odczytywane z CD-textem. Okazało się że Nero nie nagrywa kompatybilnie z stacjonarnymi odtwarzaczami CD. Więc nagrywam tylko na Easy CD Creatorze. Ten program nagrywa tylko nazwę płyty, artystę i tytyły utworów i nagrane tak płyty są poprawnie czytane w odtwarzaczach CD a nawet DVD z CD-textem firmy Philips i Yamaha oraz w JetAudio 4.8 , CDEx 1.5 .
![]() |
|
|