Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.04.2002, 18:43   #1
Stefan
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.04.2002
Stefan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jaka jest skutecznosc...

smiertelnego porazenia pradem z gniazdka 220v. Jakoze wiele osob tutaj duzo wypala odpowiedzi powinny sie sypac. Interesuje mnie czy gdybym sie zetknal czyms metalowych z gniazdkiem to czy by mnie zabilo. Wieszania ani skoku nie planuje bo to tylko sprawi innym klopot. Moze czytaliscie jakies artykuly? Za wszelkie doradztwo dzieki.
Stefan jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.04.2002, 19:38   #2
norbic
Bywalec

Data rejestracji: 29.04.2002
norbic w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mowisz ze chcesz nagrac plyte cd ? ( to takie formum ? ) pradem 220v ? i czyms metalowym ? - niewiem ale interesuje mnie ten temat moze ktos da odpowiedz
Stary 30.04.2002, 20:11   #3
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Stefan (30-04-2002 18:43):
smiertelnego porazenia pradem z gniazdka 220v. Jakoze wiele osob tutaj duzo wypala odpowiedzi powinny sie sypac. Interesuje mnie czy gdybym sie zetknal czyms metalowych z gniazdkiem to czy by mnie zabilo. Wieszania ani skoku nie planuje bo to tylko sprawi innym klopot. Moze czytaliscie jakies artykuly? Za wszelkie doradztwo dzieki.
Stefan ja ci dobrze radze przejdz sie do lekarza...
Weron jest offline  
Stary 30.04.2002, 20:18   #4
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
i to najlepiej takiego od glowy ktory kwateruje ludzi w pokojach bez zadnych metalowych elementow

swoja droga - z pradem jak z kobieta: nigdy nic nie wiadomo - mozez przezyc 1kV z moze cie zabic 40V...

odradzam
Stary 30.04.2002, 23:19   #5
SoBal
Były user

Data rejestracji: 08.04.2002
SoBal zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Bosz co to sie na świecie porobilo, co z topic Dobra, wracajac do tematu, ponikąd troszkę humorystycznego, ale pytam z ciekawości - wątpie by był tu jakiś człowiek który przeżył coś takiego: Wyobraźcie sobie sytuację: Spawarka 380V dajmy na to że uziemienie podłączam do jakiegośtam pręta z jednej strony, no i najciekawsze: chwytam kabel (od elektrody) w jedną rękę a w drugą rękę elektrodę, po czym.... dotykam elektrodą do pręta... co się stanie ?[html]<br>[/html] a) NIC[html]<br>[/html] b) będę hardkor ogień z ręki [html]<br>[/html]c) wyląduję w szpitalu[html]<br>[/html] d) pogadam ze św. Piotrem [html]<br>[/html]
Stary 30.04.2002, 23:41   #6
dragal
Forumator

Data rejestracji: 28.02.2002
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
mnie to juz wzielo z 5 razy. Ale nie wiem czy zdajecie sobie sprawe ze zabija natezenie ( ampery ) a nie napiecie ( volty) np paralizator 10 000V , a przezyje sie starcie z takim
Stary 01.05.2002, 09:38   #7
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
poniewaz sa nierozlaczne z soba to zabijaja oba
zreszta pisalem o tym w topicu o tym jak popsuc nagrywarke - i doszlismy w syskusjach do pastuchow, trafopowielaczy i w/wym paralizatorow

sam przezylem 40V/1.2A - nie czulem reki przez 4 godziny, oparzenia leczylem miesiac - a ze wciaz jestem muzykiem znaczy to ze nic mi sie w sumie nie stalo
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: