![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
![]()
jak w temacie, jaką paczke 10 płytek warto kupić że tak powiem z tej średniej półeczki max do 13 zł może
![]() ![]() Płytki mi potrzebne właściwie tylko do danych. Dziś byłem w Biedronce liczyłem, że trafie jeszcze na Akossy za 9,99 zł! ale się spóźniłem ![]() Carrefour kiedyś zapodał Esperanze za 7,99 zł co było szokiem i chyba dla nich potem też bo były one po tyle tylko przez pare dni, teraz wachają się koło 12 zł, a też wg. mnie płytki całkiem całkiem. Co polecacie? Tak na marginesie dawno nie było dyskusji o płytkach ![]() (ewentualnie co poelcacie w slimach, może jakieś tańsze, lepsze płytki, żeby przy 10 sztukach nie wyszła dość duża sumka a porównywalna do cake'ów) pzdr
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Ja ostatnio kupiłem płytki Hawk producent Ritek, płytki są koloru jasno niebieskiego, płytki nabyłem w Tesco 10szt/12 zł. Nagrywałem z prędkością 16X na LG płytki nagrały się bez problemów.
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
tak sobie myśle i równie dobrze zadaje pytanko jakie "ogólnie" płytki "luzem" bo szpindel mi nie jest koniecznie potrzebny
![]()
#4 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
W geant u mnie sa X-disc Flash 10pak chyba za 9.99 Normalnie kosztuja ok 12 zl.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Ave Che!
Data rejestracji: 03.01.2004
![]() |
Akoss sa w Auchan po 0,99 zł / 1 szt., polecam!
#6 | |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() Hawki da się odróznić po numerze nadrukowanym przy otworze płytki na części bez nośnika te syfiaste numer mają na A. Te Hawki z niebieskim spodem mają białą górę, tzn te od Riteka są lekko srebrzyste, a te syfy matowo białe. (mam tego chol...... 30 sztuk). Są jeszcze Hawki z żółtym nadrukiem - od CMC - nic szczególnego ale palą się dobrze. Do Ciapka: te Esperanze, po 10 w cake'u są od Riteka już ze 30 wypaliłem, bardzo dobre przy prędkości 32x średnio 0,5 błędów C1. Akossy tez ostatnio są bardzo dobre.
![]() |
#7 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Jęzor, w MiniMalu w FotoJokerze sa Datexy, 10szt. za 9,99 w CakeBox'sie
![]() i nie Akoss tylko Vakoss, rowniez polecam ![]()
#8 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W MM są eProFormance 11,99/10szt CAKE. U mie C1 wychodzi lepiej niż na Pastelach - przedział błędów w zależności od płyty 0.2-0.35 C1 i są chyba jak pamiętam od Prodisc.
Zauważyłem także na płytach innych producentów że generalnie dobre sztuki ostatnio Prodisc robi - niezależnie co to. Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 02.03.2004 o godz. 22:36 |
![]() |
![]() |
#9 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
szukajcie Vakossow i potestujcie je u siebie, bo ja jestem nimi zachwycony
![]() palona 32x w Alco, a wynik koncowy na screenie ![]()
#10 | |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Zdaje mi się, że nie wszystkie Esperanze są od Riteka, ja miałem od innego producenta, ale zawsze byłem zadowolony z tych płyt. Mówiłeś wogóle o silver-silver czy silver-blue?
Akossy tez zawsze mi podpasowywały, pytanko do użytkowników, kto jest obecnym ich producentem? (Akoss 700MB/80min x40-tak podaje sklep, ale zdaje mi się, że one są 48X). Coś trza zakupić, kupie luzem płyteczki, w sumie jak mówiłem szpindel mi tak niepotrzebny. 10 Akossów za 10 zł, zastanawiam się jeszcze nad: - Verbatim Extra - 14 zł - TDK Metalic - 15 zł - moge troszke dołożyć więcej kaski ![]() ![]() - Esperanze są po 11 zł te słynne, a słuchajcie! Espere "Diamond" co to takiego?? pierwszo słysze (12 zł) - może zakupie z dobrą myślą, że to nie jakieś padaki. - Dysany to nie wiem co tam u nich teraz słychać (12-13 zł) - Datexy to nie miałem nigdy do nich przekonania i mają dużą palete wyboru nie wiem nawet jakie są najlepsze (10-12 zł). pozdrawiam!
#12 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł