![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.11.2002
![]() |
"Communication Failure" w Nero
!!!witam!!!
Mam problem moja nagrywara(TEAC CD-W540E 2.4A) nie nagrywa, po prostu przestala, a wyglada to tak, zapuszczam cos w Nero, nagrywa 50% i przestaje, przy czym nawet nie zdarzy sie uruchomic wskaznik od "Poziom bufora nagrywarki/Stan", "Uzycie bufora Odczytu" jest w granicach 0% - 50%(Dokladnie nie wiem)........ Caly bląd nazywa sie "Communication Failure" ---- zapewnie blad z komunikacja, jak myslicie to tasma ide?... podkreslam ze gruntownie zmienialem ustawiena na kontroleze(ide) pozbylem sie hdd i napedu....... Wymiana tasmy pomoze ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
![]() |
nikt nic nie wie
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
W takich wypadkach w zasadzie można próbować wszystkiego. Myślę, że najlepiej byłoby sprawdzić nagrywarę na jakimś innym kompie pod innym softem, a jeśli tam działa, to napisz - poradzimy.
![]() |
#4 |
Wymiatacz
![]() |
!!!witam!!!
...minelo troche czasu, a ja wkoncu mialem okazje sprawdzic ta nagrywarke iii DZIALA, u kumpla dzial, nagrala bez problemu, u siebie na kompie zmienilem tasmy IDE(obie na nowe, 40-zylowe), i tak samo, ale inaczej ![]() ......raz tez w Nero nagrywalem ok. 300Mb - dwa filmiki - w polowie przerwal blad : 'Communication Failure', filmik 1 nagral sie dobrze, a 2 nie caly..... .....A najciekawiej jest w Feurio! pokazuje blad podobny jak z Nero(troche inaczej sie nazywa)ale nagrywa dalej... nie przestaje... komputer jest zawieszony a nagrywa, jedyne co moge wtedy zrobic to reset, ale takim sposobem moge nagrac i cala plyte.... ![]() PS.1 Nie probowalem jeszcze zadnych reinstalacji softu(Nero, Windows), ale niedlugo bede robil format dysku i zainstaluje wszystko od nowa............ PS.2 Moge jeszzce zamiescic jakes screen'y........ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
skoro kable zmieniles to sprawdz jeszcze czy problem bedzie wystepowal dalej jak nagrywara bedzie sama na kablu (nie podales jak masz podpiete dyski i napedy - to moze byc wazne)
z software - standardowe sprawy: ASPI, DMA, stery do mobo (via, sis), defragmentacja dyskow i ogolne odsmieciowanie systemu |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Nie wiem ale to może byś problem z kontrolerem IDE na twojej płycie albo masz jakieś konflikty. Nie wiem naprawde??.
__________________________ Powered By: Intel Pentium III 633E Mhz, 128 Ram, k graf intel i82810 32 MB(zintegrowana), k dźw AC 97 (zintegr), pł gł procomp i810, CD-Rom 50x, LG GCE8400B, Maxtor 40 GB i Windows 98 se |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Czasami naprawianie czegos jest zbyt kosztowne i lepiej po prostu zburzyc i postawic od nowa. Tak moze byc tez w tym wypadku.
(jezeli standartowe sprawy z posta CrazyLucasa nie pomoga to format i zaczynamy od nowa - moze na innym, nowym systemie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
.......Jesli chodzi o soft to obecnie mam na kompie WIELKI, WIELKI nieporzadek, spowodowany zabawami z dyskami twardymi(mam 2), takze soft jest w stanie... hmmm.... lekko mowiac okropnym..... .....w naj blizszym czasie bede bral sie za instalacje wszystkiego od nowa Win 98 -> Win 2000 Pro!!!! ![]() Ostatnio zmieniany przez mqy : 03.07.2003 o godz. 18:45 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.07.2003
![]() |
Mqy Mam ten sam problem
Mam ten sam problem tylko ze z nagrywarką TEac W58E, przy zapisie malych danych np calej plytki z mp3 nie mam problemow, ale przy zapisie pojedynczego duzego pliku np Filmu, lub plyty audio, zapis zostaje przerwany tym wlasnie komunikatem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Wymiatacz
![]() |
!!!witam!!!
u mnie blad polegal jednak na sofcie, (NIE zainstalowalem jeszcze Windowsa ponownie - brak czasu... ![]() ...teraz to opisze ![]() pokazuje sie blad, procenty "nie ida w gore", czas leci, a nagrywarka nagrywa, wszystko przerwac moge tylko... Reset'em...... ....jak myslicie jak temu zaradzic, prosze o szybie podpowiedzi, pasuje mi wypalic kilka CdAudio........pale testy zawsze na Cd-Rw takze nai zalujcie pomyslow..... ![]() 1/2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wymiatacz
![]() |
2/2 ===== co o tym myslicie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Te AudioCD mozesz wypalic w nero skoro ci juz dziala, a co do Feurio to on lubi jak masz aspi w porzadku i chyba najlepiej wersje 4.60. Sprawdzales te aspi u siebie? Moze dlatego ze nero ma wlasne aspi to w tej chwili dziala a feurio nie?
PS Moze jak wreszcie zarzucisz winde na nowo to sie wszystko unormuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wymiatacz
![]() |
look'ne(dzis sie dowiedzalem ze tak sie teraz mowi, ach ta mlodziez)
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|