Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.06.2003, 20:37   #1
mqy
Wymiatacz

Data rejestracji: 06.11.2002
mqy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
"Communication Failure" w Nero

!!!witam!!!

Mam problem moja nagrywara(TEAC CD-W540E 2.4A) nie nagrywa, po prostu przestala, a wyglada to tak, zapuszczam cos w Nero, nagrywa 50% i przestaje, przy czym nawet nie zdarzy sie uruchomic wskaznik od "Poziom bufora nagrywarki/Stan", "Uzycie bufora Odczytu" jest w granicach 0% - 50%(Dokladnie nie wiem)........ Caly bląd nazywa sie "Communication Failure" ---- zapewnie blad z komunikacja, jak myslicie to tasma ide?... podkreslam ze gruntownie zmienialem ustawiena na kontroleze(ide) pozbylem sie hdd i napedu.......
Wymiana tasmy pomoze??
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
&quot;Communication Failure&quot; w Nero-1.jpg  
mqy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.06.2003, 23:08   #2
mqy
Wymiatacz

nikt nic nie wie
Stary 05.06.2003, 23:08   #3
Nol
TDI
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.09.2001
Nol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W takich wypadkach w zasadzie można próbować wszystkiego. Myślę, że najlepiej byłoby sprawdzić nagrywarę na jakimś innym kompie pod innym softem, a jeśli tam działa, to napisz - poradzimy.
Stary 03.07.2003, 13:44   #4
mqy
Wymiatacz

!!!witam!!!

...minelo troche czasu, a ja wkoncu mialem okazje sprawdzic ta nagrywarke iii DZIALA, u kumpla dzial, nagrala bez problemu, u siebie na kompie zmienilem tasmy IDE(obie na nowe, 40-zylowe), i tak samo, ale inaczej ,to znaczy Nero nagrywa np. 59 Mb bez problemu, ale podczas 'Weryfikacji Kompilacji' pokazuje bledy, pliki sam sprawdzalem i nic im nie jest...........
......raz tez w Nero nagrywalem ok. 300Mb - dwa filmiki - w polowie przerwal blad : 'Communication Failure', filmik 1 nagral sie dobrze, a 2 nie caly.....
.....A najciekawiej jest w Feurio! pokazuje blad podobny jak z Nero(troche inaczej sie nazywa)ale nagrywa dalej... nie przestaje... komputer jest zawieszony a nagrywa, jedyne co moge wtedy zrobic to reset, ale takim sposobem moge nagrac i cala plyte....

PS.1 Nie probowalem jeszcze zadnych reinstalacji softu(Nero, Windows), ale niedlugo bede robil format dysku i zainstaluje wszystko od nowa............

PS.2 Moge jeszzce zamiescic jakes screen'y........
Stary 03.07.2003, 17:00   #5
CrazyLucas
Forumator

Data rejestracji: 30.12.2002
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
skoro kable zmieniles to sprawdz jeszcze czy problem bedzie wystepowal dalej jak nagrywara bedzie sama na kablu (nie podales jak masz podpiete dyski i napedy - to moze byc wazne)
z software - standardowe sprawy: ASPI, DMA, stery do mobo (via, sis), defragmentacja dyskow i ogolne odsmieciowanie systemu
CrazyLucas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2003, 17:02   #6
/\/\cDrive
Mój żółw,Hellsing,LG FAN

Data rejestracji: 19.05.2003
/\/\cDrive zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie wiem ale to może byś problem z kontrolerem IDE na twojej płycie albo masz jakieś konflikty. Nie wiem naprawde??.

Powered By:

Intel Pentium III 633E Mhz,
128 Ram,
k graf intel i82810 32 MB(zintegrowana),
k dźw AC 97 (zintegr),
pł gł procomp i810,
CD-Rom 50x,
LG GCE8400B,
Maxtor 40 GB i Windows 98 se
/\/\cDrive jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2003, 18:27   #7
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Czasami naprawianie czegos jest zbyt kosztowne i lepiej po prostu zburzyc i postawic od nowa. Tak moze byc tez w tym wypadku.
(jezeli standartowe sprawy z posta CrazyLucasa nie pomoga to format i zaczynamy od nowa - moze na innym, nowym systemie )
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2003, 18:42   #8
mqy
Wymiatacz

Cytat:
CrazyLucas napisa***322;(a)
skoro kable zmieniles to sprawdz jeszcze czy problem bedzie wystepowal dalej jak nagrywara bedzie sama na kablu (nie podales jak masz podpiete dyski i napedy - to moze byc wazne)
z software - standardowe sprawy: ASPI, DMA, stery do mobo (via, sis), defragmentacja dyskow i ogolne odsmieciowanie systemu
A wiec tak... Nagrywarke mam na kanale sama.......
.......Jesli chodzi o soft to obecnie mam na kompie WIELKI, WIELKI nieporzadek, spowodowany zabawami z dyskami twardymi(mam 2), takze soft jest w stanie... hmmm.... lekko mowiac okropnym.....
.....w naj blizszym czasie bede bral sie za instalacje wszystkiego od nowa Win 98 -> Win 2000 Pro!!!!

Ostatnio zmieniany przez mqy : 03.07.2003 o godz. 18:45
Stary 05.07.2003, 11:53   #9
suriv
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.07.2003
suriv w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mqy Mam ten sam problem

Mam ten sam problem tylko ze z nagrywarką TEac W58E, przy zapisie malych danych np calej plytki z mp3 nie mam problemow, ale przy zapisie pojedynczego duzego pliku np Filmu, lub plyty audio, zapis zostaje przerwany tym wlasnie komunikatem , nie wiem dlaczego znalazłes jakies rozwiązanie prosze o odpowiedz suriv@go2.pl
Stary 25.07.2003, 20:44   #10
mqy
Wymiatacz

!!!witam!!!

u mnie blad polegal jednak na sofcie, (NIE zainstalowalem jeszcze Windowsa ponownie - brak czasu...) mialem problemy z dyskami pomieszalem sobie w windzie Particion Magic'iem.....ale na wszystko znalazl sie sposob co ciekawe CloneCD dzialal przedtem i dziala teraz..... Nero juz dziala bez problemu, ale(zawsze jest jakies "ale")....Feurio!(1.66 PL) jak niedzialalo tak nie dzala i teraz, nie pomoglo nawet przeinstalowanie......
...teraz to opiszenazwe bledu dostaniecie na screen'ie, i faze nagrywania)
pokazuje sie blad, procenty "nie ida w gore", czas leci, a nagrywarka nagrywa, wszystko przerwac moge tylko... Reset'em......
....jak myslicie jak temu zaradzic, prosze o szybie podpowiedzi, pasuje mi wypalic kilka CdAudio........pale testy zawsze na Cd-Rw takze nai zalujcie pomyslow..... ... sorry za zdjecie ale takie wyszlo...

1/2
Dołączone obrazki
&quot;Communication Failure&quot; w Nero-gut1.gif 
Stary 25.07.2003, 20:45   #11
mqy
Wymiatacz

2/2 ===== co o tym myslicie
Dołączone obrazki
&quot;Communication Failure&quot; w Nero-gut2.gif 
Stary 25.07.2003, 21:15   #12
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Te AudioCD mozesz wypalic w nero skoro ci juz dziala, a co do Feurio to on lubi jak masz aspi w porzadku i chyba najlepiej wersje 4.60. Sprawdzales te aspi u siebie? Moze dlatego ze nero ma wlasne aspi to w tej chwili dziala a feurio nie?

PS Moze jak wreszcie zarzucisz winde na nowo to sie wszystko unormuje.
Stary 25.07.2003, 21:21   #13
mqy
Wymiatacz

look'ne(dzis sie dowiedzalem ze tak sie teraz mowi, ach ta mlodziez) ^_^ ^_^ ^_^
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: