![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.05.2002
![]() |
Audio??
Mam nowego Teaca W540E
chcialbym wiedzieć z jaką prędkością mogę wypalać cd-audio,by CDki nie sprawiały problemów wieżom Hifi i odtw.samochodowym...10x
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
muzy najlepiej nie wypalac szybciej niz 8-12x, niektorzy twierdza ze nawet 8 to za duzo, ale to sa przyzwoite szybkosci, dlugo nie czekasz a zapis jest w miare dokladny
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.05.2002
![]() |
10x m8!
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2001
![]() |
Ja tam pale od 2 lat na maxa. Najpierw mialem Teac 12x i wszystko chodzilo na kazdym sprzecie cacy. Taraz na LiteOn 24x tez super. Czyli nagrywara ma tu duze znaczenie oraz nosnik a nie predkosc zapisu.
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
hehehe mam teaca 40 i tyle wypalilem najszybciej muze, ale na sprzecie audio u qmpla slychc roznice pomiedzy 12x a 40x, a sprzet ma dobry (Maranz za 6500), co prawda nie gralo zle ale jak sie przysluchac to jakies szumy byly (niewielkie bo niewielkie ale zawsze), a palilem ten sam album na takich samych plytach(na sprobe).
|
![]() |
![]() |
#6 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Kiedyś, kiedyś nagrywałem tylko x2, potem x4, teraz x6 lub x8. I z wavów - nie w locie. Cdwiter ma rację - sporo zależy od nagrywarki i płyt.
#7 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
najwiecej od nagrywarki, polecam 8x
#8 |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
a ja powiem tylko tyle ze palilem audio nawet z 16x bo tyle ciagnie piecyk
ale osobiscie to zalaczam 4x (wolniej sie nie da bo i po co) i ide robic cos innego. dobra predkosc do zapisu to raz. dobry sprzet to dwa, ale wazny jest tez nosnik. ostatnio znajomy nagrywal na yamaszce audio takze 4x na plytkach akosa i nie mogle tego odtworzyc w cdpalyerze (panasonic), sigme, platinium, i esperanza przy tym samym piecyku i predkosci lapal bez problemow. dalem mu plytke palona 16x i tez nie bylo roblemow, wiec ja raczej stawiam na nosnik niz na predkosc. pzdrw Nikita_Bennet
|
|