Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.11.2003, 20:45   #1
Spectral
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.11.2003
Spectral w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z Audio Cd

Taki magiczny problem mam. Nagrywam sobie audio cd easy creatorem. Wszystko wydaje sie byc ladnie pieknie.Elegancko konczy nagrywac bez zadnego bledu.Jak plytke dam do wiezy to maly bonus. Pierwszy utwor zaczyna sie w polowie i jak sie konczy od razu dolaczany jest poczatek drugiego utworu.Nastepne tracki sa tak samo laczone 2 z 3 3 z 4 4 z 5 itd.Nagrywarke pozyczylem od qmpla.Wlozylem ja zamiast cd-romu.7plytek mi sieprzylo w ten sposob. Juz wczesniej robilem takiego patenta ale wszystko bylo ok. Pare dni temu wogole wyjalem nagrywarke odlaczylem przedmuchalem sloty i z powrotem podlaczylem. Wlozylem sobie plytke rw. Nagralo mi na nia dobrze. Predkosc nagrania na rw 4 a wczesniejszych plytek 40 i 32.Dzisiaj sobie chcialem nagrac muze na normalna plyte i gowno.Znowu kolejna plyta spieprzona. Potem probowaslem nagrac zwyklego cd-eka na predkosci 4. Taki sam rezultat. Zaczalem sie znowu bawic rw. Wlozylem nagrywam 4x i znowu zle nagrane. Potem probowalem jeden pierwszy utwor. Tez zle.Nastepnie jeszcze raz i przylookalem ze tam tym easu cd creatorem najpierw sobie przygotowuje elegancko a potem zaczyna nagrywac utwor od 75%!!!Czyli tylko 1/4 calej piosnki mi sie nagrywa. Co jest z a zasrana nagrywarkaJeszcze dodam ze wczesniej nagrywalem rowniez na innym programie i rezultat byl taki sam.
Prosze pomozcie....
Spectral jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.11.2003, 23:21   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
do spawania audio najlepszy jest Feurio, ewentualnie WinOnCD albo Nero - EasyCD zdecydowanie nie nadaje sie do niczego ^_^
jak sie nagrywa audio mozesz poczytac - ludzie tu juz cale ksiazki o tym napisali na forum - w duzym skrocie: tryb DAO, 2sec przerwy przed pierwszym utworkiem (reszta wg preferencji osobistych ), zamknac plyte na koncu...
nagrywanie z predkoscia z zarkresy 8x - 16x inne moga powodowac bledy
zawsze pozwalaj zbuforowac utworki przed nagraniem (tak sie dzieje domyslnie w kazdym sofcie)

pozdro
nimal jest offline  
Stary 03.11.2003, 08:13   #3
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Może nagrywareczce się coś pochrzaniło na amen - wypróbuj innych programów do audio i zobacz co się stanie, ewentualnie wizyta ze sprzętem u kolegi i wykluczenie lub potwierdzenie niesprawności sprzętu. Dalsze porady nie mają sensu do momentu wykluczenia uszkodzenia nagrywarki.
paput2000 jest offline  
Stary 03.11.2003, 23:08   #4
Spectral
Nowy na forum

Nagrywalem jeszcze jakims gownianym programem. fire burnenr chyba.Ale chozi mi o to ze na plyte rw nagralo mi dobrze.I jak wczoraj patrzylem tyo jeden utwor jak nagrywalem to raz bylo zle (oczywiscie na rw) a potem 3 razy i jak sie dobrze nagrao to nagralem cala plytke (rw() dziala dobrze. Jak potem chcialem nagrac na zwykly cd to oczywiscie kupa.Nagralo mi pare razy dobrze na rw a na zwykle plyty nie chce.Mimo ze probowalem nagrywac i predkoscia 4x (taka nagrywa moje rw) 8x i 24x i 40x. Wszedzie na zwyklych olytach kupa. Nie wiem co jest grane.
Spectral jest offline  
Stary 04.11.2003, 00:23   #5
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
kiedy spawa poprawnie na rw a niezadobrze na zwyklych to mozliwe jest zabrudzenie soczewki lub konczenie sie spawary smiercia naturalna...
zanim sie zaczniesz rozgladac za nowym sprzetem to: wyczysc soczewke i sprawdz sprzet na innnym kompie

pozdro
nimal jest offline  
Stary 04.11.2003, 16:25   #6
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1.) zmniejsz predkosc nagrywania ... max 16
2.) Sterowniki aspi [najlepiej Force]
3.) wlacz dma
4.) nagrywaj Disc At Once
5.) zamykaj sesje
6.) Nagrywaj fuerio
7.) pozdro
Stary 05.11.2003, 16:58   #7
Spectral
Nowy na forum

Moglbys jakos tak opisac bardziej szczegolowo co powinienem zrobic...Bo na nagrywarkach to ja sie wogole nie znam. Mam ja od qmpla i wiem tylko jak ja podlaczyc Kompletnie zielony jestem jesli o to chodzi.

A co do nagrywania. Zapomnialem dodac ze bez zadnych problemow nagrywa mi Data CD. Ma to jakies znaczenie?
Spectral jest offline  
Stary 05.11.2003, 21:51   #8
nimal
Author
Zlotowicz

Cytat:
Spectral napisa***322;(a)
A co do nagrywania. Zapomnialem dodac ze bez zadnych problemow nagrywa mi Data CD. Ma to jakies znaczenie?
dosyc - wtedy bym mojego ostatniego posta pominal...

zrob jak napisal mallow - po sa standardy przy problemach z audio, wiec zrob to
nimal jest offline  
Stary 05.11.2003, 21:56   #9
Spectral
Nowy na forum

ok ok
Spectral jest offline  
Stary 06.11.2003, 20:31   #10
Wojtek@oo
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.04.2003
Wojtek@oo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mi tez sie tak raz robilo.
liteon 48246s, nero, WinXP, troche porysowana plytka audio
Przy kopiowaniu plyty dziwnie podzielilo utworki.
Pomoglo ripowanie EAC do WAVow, i wypalanie z nich dopiero CDAudio.
Wojtek@oo jest offline  
Stary 06.11.2003, 23:07   #11
Spectral
Nowy na forum

Dziex. Sprobuje tego sposobu
Spectral jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: