![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Alacohol i obciazenie CPU - heh...
witam !
Win2k reszta w podpisie dma właczone a obciazenie CPU w Alcoholu 100% !!! W nero jest ok !! ASPI sa - mam powoli dosc tego progsa ! ------------------------------------------------------ Problem drugi: Wyłaczyłem autostart w windzie a NeroInfoTool twoerdzi ze nadal jest ono wlaczone - zgłupiec mozna ma ktos jakies pomysły ?? Bede bardzo wdzieczny - pozdrawiam ! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Zlotowicz
![]() |
2
ustawienia |
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.11.2002
![]() |
!!!witam!!!
Czytalem ze pod win 2000, alcohol nie dziala dobrze....... .........i NIEstety trzeba sie pogodzic i go nie instalowac....... PS. ja tylko o tym czytalem, moge sie mylic bo nie mam win 2000 |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
Widać mimo ze producent gwarantuje ze powinien działac to nie dziala jak powinien - szkoda. Moze któras z nowszysch wersji bedzie chodzic ok ?? Zobaczymy A co z tym autostartem ?? |
![]() |
![]() |
#5 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Popatrz w opcje w alcoholu, tam np jest cos takiego jak "wlacz automatyczne odtwarzanie", mozesz tez zmienic interface kontroli urzadzen z domyslnego na winaspi, no jeszcze mozesz zmniejszyc priorytet CPU. Moze ktoras z tych opcji w czyms ci pomoze?
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
No niestety - nic z tego - nadal obciazenie jest jak cholera ! Nawet myszka nie moge ruszac ! / PS: zaraz bedzie sie Weron Meczył i prześle mi co nieco - zobaczymy moze bedzie ok ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#7 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Faktycznie dziwne - ja ostatnio mogę się cieszyć z użytkowania Alcohola, a użycie procesora jest na poziomie 1-6%.
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Alacohol i obciazenie CPU - heh...
Cytat:
![]() A "Autoodtwarzanie" oznacza uruchamianie systemu specyficzengo dla win: Autorun Extension, czyli wykonywanie pliku autorun.inf. To powoduje problemy i to masz na pewno wyłączone. Ostatnio zmieniany przez pali : 26.02.2003 o godz. 17:38 |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Zainstalowałem najnowsza wesje alcohola retail oczywiscie i zmieniłem interface !! Skutek - wszytsko działa ! Dzieki wszystkim a w szczególnosci Grzeniowi ze pokazal mi to co ja na wstepie odrzuciłem ! ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
Laser a czym sprawdzałeś obciążenie CPU.
|
![]() |
![]() |
#12 |
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() |
Jak sa problemy z Alcoholem - to zagladnijcie na oficjalne forum pomocy technicznej ALC - przeciez to zaden problem poprawic bug w programie jesli takowy istnieje. Natomiast jesli developerzy nie beda wiedzieli, ze dany bug istnieje to go nie poprawia - to chyba proste, prawda? :-)
http://forum.alcohol-software.com Oczywiscie pomoc tam znajdziecie dla wersji trial i dla zarejestrowanych legalnie. |
![]() |
![]() |
#13 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Mozesz na dwa sposoby - Pierwszy pasek ktoóry jest w oknie alcohola podczas nagrywania / drugi pokazuje obciazenie pamieci Mozna tesh zobaczyc z menadzera zadan w win 2k |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() |
W Alcoholu jest caly grafik pokazujacy obciazenie procesora i predkosc odczytu/zapisu. Nie zaznaczajcie opcji zeby zamykal okienko po skonczonym odczycie to po skonczonym odczycie bedzie opcja wykres wydajnosci.
|
![]() |
![]() |
#15 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
Czołem. Myślałem (Laser) że sprawdzałeś jakimś innym zewnętrznym programem np. NU200x, CPUCOOL, HWINFO itp.
Co do Alkohol-u to mam wersję trial i zainstalowałem go niedawno nawet nic w nim nie wypaliłem i wnerwia mnie to początkowe odliczanie. A o opcji o której pisze też VLuka nie wiedziałem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|