![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.09.2002
![]() |
Co kupic? - do slabego sprzetu.
Witam
Zastanawialem sie nad zakupem nagrywarki do swojego komputera. No i wybralem Teac 24x. Pech w tym ze juz niema tego podobno w hurtowniach i nie moge kupic w swoim miescie. A nie bede jechal specjalnie na gielde do Warszawy. Coz, mysle wiec nad Teac 40x ale zastanawiam sie jak to bedzie dzialalo na moim sprzecie (ma juz 4 lata). Amd K6-2 333 (podkrecony do 350) plyta Soyo 5EHM na chipsecie VIA 128 MB Ram Dysk Samsunga 4,3 GB Cd-rom - LG 32x Do tego dodam ze to wszystko jeszcze w standardzie at. Co wy na to? Jak teac 40 bedzie chodzil u mnie - nie bedzie problemow. Na predkosci nagrywania mi nie zalezy. 16x mi wystarczy. Slyszalem jednak ze teac ma wysokie wymagania co do procka i czasem moze sie gryzc z podkreconymi. Jesli to za duzo na moja konfiguracje to co polecacie? Pozdrawiam Onmagarol |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Kiedyś nagrywałem sporo na Teac x24 mając procesor PII 350. Ważne tylko było żeby włączony był tryb UDMA.
Piszesz jednak że masz procesor podkręcony z 333 na 350. Domyślam się że podkręciłeś FSB. Jeśli tak, to tu mogą być problemy, bo jednocześnie podniosłeś częstotliwość pracy kontrolerów IDE. Nie wiem jak to zniesie nagrywarka ? Może wszystko będzie OK ? Musisz sam to sprawdzieć. |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Sprzet jest wystarczajacy! Ale przy podkreconym procku...warto sprawdzic! przed kupnem, jak masz taka mozliwosc.
|
![]() |
#4 | |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Re: Co kupic? - do slabego sprzetu.
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.07.2002
![]() |
![]()
No,no - mowisz o slabym sprzecie...:-D Ciekaw jestem jak teraz zareaguje cala masa wyjadaczy, kiedy ja przyznam sie, ze mam jedynie starenki P133, 24MB Ram'u, i... 40x LG. Zaraz pewnie odezwie sie cala masa komentarzy & zadziwien :o - ze prehistoria etc. A tymczasem? Plytki wypalaja sie naprawde speedem & bynajmniej 32x spoko smiga bez czekania na uzupelnienie bufora... Fakt, ze bezposrednie wypalanie plytek audio z mp3 trwa dosyc dlugo, ale coz - jak sie nie ma co sie lubi...
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Gość
|
Cytat:
W firmie jest mnostwo P200 i C366 i nagrywarka LG 8080B i pieknie sie nagrywaja kopie zapasowe. Co prawda nigdy nie probowalem nagrywac na P133, a szczegolnie z tak mala iloscia RAM-u. 64 MB RAM to wg mnie minimum dla nagrywarki! |
|
![]() |
#7 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Majac AMD K6-2 350 mozesz kupowac sprzet do woli i nagrywac ile wlezie... wszystko jest wystarczajace, a podkrecony procesor parcuje na magistrali 100 MHz wiec szyna PCI dziala jak powinna na 33 MHz
pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Cytat:
ja jak powiedziałem że mam celka 500 to mi powiedzieli że to grat iżebym kupił nowy sprzet ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.09.2002
![]() |
Czesc, dzieki za wszystkie posty. Szczegolnei ucieszyl mnie ten w ktorym sie dowiedzialem ze nie ma problemow z podkreconym prockiem.
Udalo mi sie jednak znalesc Teac 24x w sklepie internetowym. Co ciekawsze taniej niz u mnie w miescie (hehehe i przynajmniej byla bo mi gosc powiedzial ze tego juz w hurtowniach nie ma). Nie wiem czy moge reklamowac jak nie to moderatorzy niech usuna linka: http://rom.pl/sklep/index.html Ceny tanie a dostawa do domu na drugi dzien. Jej koszt to 25 zl. Fakt ze sie wystraszylem jak po otworzeniu paczki zobaczylem pudelko Litona ale okazalo sie ze w nim jest moj teac (kupilem wersje oem a byla tasma, srobki, kabel do plyty i do kardy dzwiekowej) Nagrywarka chodzi jak burza - jak na razie. Jedyny problem ze jak to teac lubia - gryzie mi sie chyba z cdr i mimo ze nagrywa plyty..... nie potrafi przestac. Konczy sie funkcja nagrywania i wszystko staje - dysk trybi - tacki nie moge wysunac. Inne urzadzenia dzialaja w tym czasie ok. Problem z operacjami na dysku. Jedyne wyjscie to restart. Trudno postaram sie wiecej cos o tym dowiedziec mzoe sie uda obejsc. Bez cdr nie ma problemow wszystko sie ladnie zamyka. Aha oczywiscie cdr i cdrw mam na tej samej tasmie i niestety to prawdopodobnie jest problemem. Mozliwe ze kontroler by cos tu pomogl bo mam tylko wejscia na dwie tasmy. Co radzicie? Pozdrawiam Onmagarol Ostatnio zmieniany przez onmagarol : 18.09.2002 o godz. 19:37 |
![]() |
![]() |
|
|