![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
CO MOŻE ZEPSUĆ BIOS?
BAWIŁEM SIE STATNIO BIOSEM BO KUMPEL PRZYNIÓSŁ DYSK WŁĄCZAM NAGRYWARE A TU NAGLE?NAGRAWARA JAKOŚ SZWANKUJE WSZYSTKO NIBY DZIAŁA ALE JAK JUSZ SIE CHCE NAGRAĆ PŁYTKE TO WYRZUCA =KTO ZNA TEN PROBLEM
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
a konkretnie - to co zmieniales w biosie.Jesli nie pamietasz to zaladuj domyslne ustawienie biosa, zaladuj auto przy przy okreslaniu dyskow i urzadzen podlaczonych, daj auto przy DMA i zapisz te ustawienia.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Tak jest... i wiesz co - znajdź sobie inną zabawkę. ;D
#4 |
Nowy na forum
![]() |
chodzi o to że zminiałem co ma być jako pierwsze dyskk,nagrywara ,i takie tam.ale dzięki dam jak mówiłęś
|
![]() |
![]() |
#5 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
no to teraz skup sie i zobacz jak podpinasz tasmy i jak masz ustawiona zworke w nagrywarce ( master- slave)
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
może lepiej powiem tak=nie jestem zapalonym komputerowcem pytam tylko czy jeżeli nagrywara chodzi działa=tylko s ą problemy z nagraniem(płyta wyskakuje )jest to możliwe żeby to przez biosa?bo nie chce pół kompa rozłożyć a okaże sie że to jakiś błąchy problem
dzięki z góry tym którzy mi pomogą!!!! |
![]() |
![]() |
#7 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po prostu zastanow sie co zmieniales w podlaczeniach w kompie ladujac ten dysk od kumpla i teraz postaraj sie wrocic do poprzedniego ukladu. Jak mowi bgn, wyglada to na bledne podlaczenie tasm i ustawienie zworek master-slave. A na przyszlosc nie rob takich rzeczy bezmyslnie i pamietaj co robisz albo zapisuj bo pozostanie ci tylko zawolac fachowca. ;D
|
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.06.2001
![]() |
jesli wyskakuje ci plyta cd to albo jest na niej za malo miejsca zeby nagrac, albo plyta jest nagrana ;D
a jesli wyskakuje ci plyta glowna, to moze trza ja na spacer wyprowadzic ![]() Powaznie: Jakis komunikacik w trakcie kiedy plytka wyskakuje? czy tak po prostu cichociemno - hop i zadnych innych objawow?
#9 | |
Bywalec
Data rejestracji: 04.01.2002
![]() |
Cytat:
Nie sadze zeby problem lezal po stronie biosu (plyty, nagrywarki) skoro wszystko wczesniej chodzilo normalnie (wnioskuje ze zaczelo sie kaszanic po odwiedzinach kolegi z dyskiem). NIE BAW SIE BIOSEM, ani plyty ani nagrywarki jesli nie wiesz albo nie jestes pewny co robisz. Bios to nie nowy Winamp albo Gadu-Gadu! Trudno mi na odleglosc ocenic co skaszaniles. Co to znaczy 'plyta wyskakuje' ? Rozumiem ze naped wysuwa tacke, a czy soft do nagrywania identyfikuje Ci te plyty? Czy na tych plytach nagrywasz caly czas czy teraz zakupiles jakies inne? Napisz cos wiecej o konfig. kompa, plyta, podpiete urzadzenia, kontrolery itp. Moze cos tu poprzepinales nie tak ?
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
no włąśnie nie widzi nawet czystych płyt!to mnie nie pokoi?nie widzi tesz nagranych płyt=ale nagrywara chodzi.mam 3 taśmy jedna idzie do twardego=druga do cd-rom=a nagrywara osobno=na 3 taśmie tylko dyskietka=jeżeli wiesz jak mają być poprawnie zworki ustawione prosze powiedz=choć uprzedzam żadnych zworków nie zminiałem !!!podaj gg lub jakiś kontakt pogadamy on=line
|
![]() |
![]() |
#11 | ||
Bywalec
Data rejestracji: 04.01.2002
![]() |
Cytat:
Czy system (i sama plyta) ja wykrywa poprawnie? Cytat:
ICQ 36360311 - preferuje GG 18562 - nie lubie
![]() |
|