Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.02.2004, 11:25   #1
Totus
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.02.2004
Totus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Co warto kupic? [Lit-on czy LG? a moze jeszcze cos innego?]

Po przeczytaniu sporej ilosci tematow na tym forum i uwzglednieniu wielu wpowiedzi doszedlem do wniosku ze wartymi rozwazenia sa 2 combosy (palarka CD i odtwarzarka DVD):

LiteOn LTC-48161H
i
LG GCC-4521B

Sprzet bedzie uzywany i jako czytnik CD-romow czy DVD oraz do nagrywania takze zrezygnowalem z Plextora (slaba korekcja bledow... :/)

Wiem ze takie uzytkowanie nie jest najlepsze no ale majac do wyboru ktorybyscie polecili? (jestem otwarty na inne propozycje... oczywiscie takich modeli z ktorymi nie ma problemow na forum )

[powiedzmy ze cena nie jest super istotna...]
Totus jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.02.2004, 11:31   #2
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
LG w przypadku Combosów wypada lepiej.
Przejrzyj jeszcze dział forum dvd/vcd.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 16.02.2004, 13:05   #3
t_e_l
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 19.11.2003
t_e_l zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja osobiście brałbym LG
t_e_l jest offline  
Stary 16.02.2004, 13:36   #4
Totus
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.02.2004
Totus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hmmm a co takiego stalo sie na przestrzeni powiedzmy tego roku ze nagle wszyscy polecaja LG? O ile mnie pamiec nie myli to kidys i nagrywarki i cd-romy LG to byl niezly szajs... Czyzby tak jak Teac zaliczyl upadek to LG zaliczyl wzrost jakosci?
Totus jest offline  
Stary 16.02.2004, 13:49   #5
AnarKi
.:Never Again:.

Data rejestracji: 07.02.2004
AnarKi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
czasy sie zmieniaja, producenci nagrywarek tez ja polecam LG.
AnarKi jest offline  
Stary 16.02.2004, 14:06   #6
CIAPEK
CDRinfo VIP

CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Totus
Hmmm a co takiego stalo sie na przestrzeni powiedzmy tego roku ze nagle wszyscy polecaja LG? O ile mnie pamiec nie myli to kidys i nagrywarki i cd-romy LG to byl niezly szajs... Czyzby tak jak Teac zaliczyl upadek to LG zaliczyl wzrost jakosci?
heh no rzeczywiście miło tu się robi, a LG zawsze miało swoich zwolenników, a dorównać mu może ale w zakresie cdrw tylko LiteOn.
LG jest chybe jednym z najstarszych producentów tych napędów które ukazały się w Polsce, a nagrywarki 8X palą do dziś.
"Fakty stwierdzam rzeczywistość je potwierdza".

P.S.

spokojnie spokojnie, zaraz przyjdą przeciwnicy LG , ale ja swoje wiem :chytry:

CIAPEK jest offline  
Stary 16.02.2004, 14:17   #7
kowanski
Guru

Data rejestracji: 24.02.2003
kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ja proponuje LITE-ON 52/32/52/16
Stary 16.02.2004, 16:20   #8
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
...
"Fakty stwierdzam rzeczywistość je potwierdza".
P.S.
spokojnie spokojnie, zaraz przyjdą przeciwnicy LG , ale ja swoje wiem :chytry:
I HH bo cos czuje ze twoj texcik to jakis hiphopowy banalek
Tak naprawde to przy combo roznica miedzy obydwoma markami jest rzedu epsilon przy czym epsilon jest dowolnie male i szacuje sie jedynie od dolu przez 0 i zalezy od konkretnego egzemplarza, tazke co wezmiesz bedzie OK, obys nie trafil na przypadkowy odpad, ktory w obu stajniach moze sie zdarzyc.
ALE ... LiteOn ma WSESa, co dodaje mu atrakcyjnosci i ma ciut latwiej z BIOSami, bo BIOS w dowolnej wersji w postaci BIN znajdziesz bez problemu.
pawelblu jest offline  
Stary 16.02.2004, 17:09   #9
/\/\cDrive
Mój żółw,Hellsing,LG FAN

Data rejestracji: 19.05.2003
/\/\cDrive zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
LG i nic innego.

/\/\cDrive jest offline  
Stary 18.02.2004, 14:38   #10
danielski
Bywalec

Data rejestracji: 04.01.2003
danielski w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wszystko tylko nie LG. LG to największy szajs. Pozatym na LG są kłopoty z instalowaniem Linuxa. LG rozwala płyty . Napędy LG mają największy stopień awaryjności.
Stary 18.02.2004, 15:00   #11
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
pawelblu : odczep sie od HH. Nie ma sensu na nowo wszczynac wojny... Ja ze swojej strony : " Podnies jointa do gory, jesli sluchasz 2H / podnies jointa do gory, tak samo jak ja. / Podnies jointa do gory, jesli RAP w sercu masz / podnies jointa do gory, jesli palisz hasz! "
danielski : ja na szczescie nei mam takich doswiadczen... Wszystkie moje LG chodzily jak zloto :-D

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline  
Stary 18.02.2004, 16:16   #12
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
LiTEoN 64/52/64/32/16/8/4 Cena nieznana.
Piterniel jest offline  
Stary 18.02.2004, 18:11   #13
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez danielski
Pozatym na LG są kłopoty z instalowaniem Linuxa.
O ile dobrze pamietam, problem ten dotyczyl czytnikow CD-ROM tego producenta i zostal bardzo szybko rozwiazany, poprzez wypuszczenie nowych biosow. (Podalbym linka, gdzie o tym pisalem, ale cos mi glowna nie chodzi - tez sie dzieje u Was cos takiego??)

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 18.02.2004, 23:12   #14
CIAPEK
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez M@X.666
pawelblu : odczep sie od HH. Nie ma sensu na nowo wszczynac wojny... Ja ze swojej strony : " Podnies jointa do gory, jesli sluchasz 2H / podnies jointa do gory, tak samo jak ja. / Podnies jointa do gory, jesli RAP w sercu masz / podnies jointa do gory, jesli palisz hasz! "
danielski : ja na szczescie nei mam takich doswiadczen... Wszystkie moje LG chodzily jak zloto :-D
M@X rządzi dokładnie ziomuś
A Danielskiemu gratuluje trafienia jakiegoś pechowca.
LG też roox heh

Problem explodowania płyt dotyczył cd-romów, nagrywarki LG to co innego! Cd-romy fakt, troche lipne, mi w 48X wybuchła płyta

CIAPEK jest offline  
Stary 19.02.2004, 07:54   #15
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
eh, faktycznie LG zbiera pochlebne opinie, wiec na podstawie samych testow polecic mozna wlasnie ta firme
ale:
- cdromy lg rozwalaly plyty
- nagrywarki byly uszkadzane przez linuxa (wyszly biosy ktore to poprawiaja)
- nagrywarki dvd (nie wiem czy wszystkie - mialem do czynienia z dvdram 4x, czyli jednym z najnowszych modeli) nie obsluguja "fast error skip" - wiecie ile chcial kopiowac gre zabezpieczona badsaectors? 8 godzin
wczesniej ten sam problem byl z dvdrom - na pewno te ze speedem 12, 16ten nie testowalem
- ciekawe co bedzie z combosami...

dlatego nie ufam tej firmie - nie glupie uprzedzenie, ale poparte zlymi doswiaczeniami
nimal jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: