Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Co warto kupic? [Lit-on czy LG? a moze jeszcze cos innego?] (https://forum.cdrinfo.pl/f2/co-warto-kupic-lit-czy-lg-moze-jeszcze-cos-innego-31413/)

Totus 16.02.2004 11:25

Co warto kupic? [Lit-on czy LG? a moze jeszcze cos innego?]

Po przeczytaniu sporej ilosci tematow na tym forum i uwzglednieniu wielu wpowiedzi doszedlem do wniosku ze wartymi rozwazenia sa 2 combosy (palarka CD i odtwarzarka DVD):

LiteOn LTC-48161H
i
LG GCC-4521B

Sprzet bedzie uzywany i jako czytnik CD-romow czy DVD oraz do nagrywania takze zrezygnowalem z Plextora (slaba korekcja bledow... :/)

Wiem ze takie uzytkowanie nie jest najlepsze no ale majac do wyboru ktorybyscie polecili? (jestem otwarty na inne propozycje... oczywiscie takich modeli z ktorymi nie ma problemow na forum ;) )

[powiedzmy ze cena nie jest super istotna...]

CIAPEK 16.02.2004 11:31

LG w przypadku Combosów wypada lepiej.
Przejrzyj jeszcze dział forum dvd/vcd.

t_e_l 16.02.2004 13:05

Ja osobiście brałbym LG:spoko:

Totus 16.02.2004 13:36

Hmmm a co takiego stalo sie na przestrzeni powiedzmy tego roku ze nagle wszyscy polecaja LG? O ile mnie pamiec nie myli to kidys i nagrywarki i cd-romy LG to byl niezly szajs... Czyzby tak jak Teac zaliczyl upadek to LG zaliczyl wzrost jakosci?

AnarKi 16.02.2004 13:49

czasy sie zmieniaja, producenci nagrywarek tez ;) ja polecam LG.

CIAPEK 16.02.2004 14:06

Cytat:

Napisany przez Totus
Hmmm a co takiego stalo sie na przestrzeni powiedzmy tego roku ze nagle wszyscy polecaja LG? O ile mnie pamiec nie myli to kidys i nagrywarki i cd-romy LG to byl niezly szajs... Czyzby tak jak Teac zaliczyl upadek to LG zaliczyl wzrost jakosci?

heh no rzeczywiście miło tu się robi, a LG zawsze miało swoich zwolenników, a dorównać mu może ale w zakresie cdrw tylko LiteOn.
LG jest chybe jednym z najstarszych producentów tych napędów które ukazały się w Polsce, a nagrywarki 8X palą do dziś.
"Fakty stwierdzam rzeczywistość je potwierdza".

P.S.

spokojnie spokojnie, zaraz przyjdą przeciwnicy LG :D, ale ja swoje wiem :chytry:

kowanski 16.02.2004 14:17

Ja proponuje LITE-ON 52/32/52/16 :)

pawelblu 16.02.2004 16:20

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
...
"Fakty stwierdzam rzeczywistość je potwierdza".
P.S.
spokojnie spokojnie, zaraz przyjdą przeciwnicy LG :D, ale ja swoje wiem :chytry:

I HH bo cos czuje ze twoj texcik to jakis hiphopowy banalek ||
Tak naprawde to przy combo roznica miedzy obydwoma markami jest rzedu epsilon przy czym epsilon jest dowolnie male i szacuje sie jedynie od dolu przez 0 i zalezy od konkretnego egzemplarza, tazke co wezmiesz bedzie OK, obys nie trafil na przypadkowy odpad, ktory w obu stajniach moze sie zdarzyc.
ALE ... LiteOn ma WSESa, co dodaje mu atrakcyjnosci i ma ciut latwiej z BIOSami, bo BIOS w dowolnej wersji w postaci BIN znajdziesz bez problemu.

/\/\cDrive 16.02.2004 17:09

LG i nic innego.

danielski 18.02.2004 14:38

Wszystko tylko nie LG. LG to największy szajs. Pozatym na LG są kłopoty z instalowaniem Linuxa. LG rozwala płyty :(. Napędy LG mają największy stopień awaryjności.

M@X 18.02.2004 15:00

pawelblu : odczep sie od HH. Nie ma sensu na nowo wszczynac wojny... Ja ze swojej strony : " Podnies jointa do gory, jesli sluchasz 2H / podnies jointa do gory, tak samo jak ja. / Podnies jointa do gory, jesli RAP w sercu masz / podnies jointa do gory, jesli palisz hasz! "
danielski : ja na szczescie nei mam takich doswiadczen... Wszystkie moje LG chodzily jak zloto :-D

Piterniel 18.02.2004 16:16

LiTEoN 64/52/64/32/16/8/4 :) Cena nieznana.

Bartez 18.02.2004 18:11

Cytat:

Napisany przez danielski
Pozatym na LG są kłopoty z instalowaniem Linuxa.

O ile dobrze pamietam, problem ten dotyczyl czytnikow CD-ROM tego producenta i zostal bardzo szybko rozwiazany, poprzez wypuszczenie nowych biosow. (Podalbym linka, gdzie o tym pisalem, ale cos mi glowna nie chodzi:( - tez sie dzieje u Was cos takiego??)

CIAPEK 18.02.2004 23:12

Cytat:

Napisany przez M@X.666
pawelblu : odczep sie od HH. Nie ma sensu na nowo wszczynac wojny... Ja ze swojej strony : " Podnies jointa do gory, jesli sluchasz 2H / podnies jointa do gory, tak samo jak ja. / Podnies jointa do gory, jesli RAP w sercu masz / podnies jointa do gory, jesli palisz hasz! "
danielski : ja na szczescie nei mam takich doswiadczen... Wszystkie moje LG chodzily jak zloto :-D

M@X rządzi :] :spoko: dokładnie ziomuś :)
A Danielskiemu gratuluje trafienia jakiegoś pechowca.
LG też roox ;) heh :P

Problem explodowania płyt dotyczył cd-romów, nagrywarki LG to co innego! Cd-romy fakt, troche lipne, mi w 48X wybuchła płyta :]

nimal 19.02.2004 07:54

eh, faktycznie LG zbiera pochlebne opinie, wiec na podstawie samych testow polecic mozna wlasnie ta firme
ale:
- cdromy lg rozwalaly plyty
- nagrywarki byly uszkadzane przez linuxa (wyszly biosy ktore to poprawiaja)
- nagrywarki dvd (nie wiem czy wszystkie - mialem do czynienia z dvdram 4x, czyli jednym z najnowszych modeli) nie obsluguja "fast error skip" - wiecie ile chcial kopiowac gre zabezpieczona badsaectors? 8 godzin
wczesniej ten sam problem byl z dvdrom - na pewno te ze speedem 12, 16ten nie testowalem
- ciekawe co bedzie z combosami...

dlatego nie ufam tej firmie - nie glupie uprzedzenie, ale poparte zlymi doswiaczeniami

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:58.