![]() |
Co warto kupic? [Lit-on czy LG? a moze jeszcze cos innego?]
Po przeczytaniu sporej ilosci tematow na tym forum i uwzglednieniu wielu wpowiedzi doszedlem do wniosku ze wartymi rozwazenia sa 2 combosy (palarka CD i odtwarzarka DVD):
LiteOn LTC-48161H i LG GCC-4521B Sprzet bedzie uzywany i jako czytnik CD-romow czy DVD oraz do nagrywania takze zrezygnowalem z Plextora (slaba korekcja bledow... :/) Wiem ze takie uzytkowanie nie jest najlepsze no ale majac do wyboru ktorybyscie polecili? (jestem otwarty na inne propozycje... oczywiscie takich modeli z ktorymi nie ma problemow na forum ;) ) [powiedzmy ze cena nie jest super istotna...] |
LG w przypadku Combosów wypada lepiej.
Przejrzyj jeszcze dział forum dvd/vcd. |
Ja osobiście brałbym LG:spoko:
|
Hmmm a co takiego stalo sie na przestrzeni powiedzmy tego roku ze nagle wszyscy polecaja LG? O ile mnie pamiec nie myli to kidys i nagrywarki i cd-romy LG to byl niezly szajs... Czyzby tak jak Teac zaliczyl upadek to LG zaliczyl wzrost jakosci?
|
czasy sie zmieniaja, producenci nagrywarek tez ;) ja polecam LG.
|
Cytat:
LG jest chybe jednym z najstarszych producentów tych napędów które ukazały się w Polsce, a nagrywarki 8X palą do dziś. "Fakty stwierdzam rzeczywistość je potwierdza". P.S. spokojnie spokojnie, zaraz przyjdą przeciwnicy LG :D, ale ja swoje wiem :chytry: |
Ja proponuje LITE-ON 52/32/52/16 :)
|
Cytat:
Tak naprawde to przy combo roznica miedzy obydwoma markami jest rzedu epsilon przy czym epsilon jest dowolnie male i szacuje sie jedynie od dolu przez 0 i zalezy od konkretnego egzemplarza, tazke co wezmiesz bedzie OK, obys nie trafil na przypadkowy odpad, ktory w obu stajniach moze sie zdarzyc. ALE ... LiteOn ma WSESa, co dodaje mu atrakcyjnosci i ma ciut latwiej z BIOSami, bo BIOS w dowolnej wersji w postaci BIN znajdziesz bez problemu. |
LG i nic innego.
|
Wszystko tylko nie LG. LG to największy szajs. Pozatym na LG są kłopoty z instalowaniem Linuxa. LG rozwala płyty :(. Napędy LG mają największy stopień awaryjności.
|
pawelblu : odczep sie od HH. Nie ma sensu na nowo wszczynac wojny... Ja ze swojej strony : " Podnies jointa do gory, jesli sluchasz 2H / podnies jointa do gory, tak samo jak ja. / Podnies jointa do gory, jesli RAP w sercu masz / podnies jointa do gory, jesli palisz hasz! "
danielski : ja na szczescie nei mam takich doswiadczen... Wszystkie moje LG chodzily jak zloto :-D |
LiTEoN 64/52/64/32/16/8/4 :) Cena nieznana.
|
Cytat:
|
Cytat:
A Danielskiemu gratuluje trafienia jakiegoś pechowca. LG też roox ;) heh :P Problem explodowania płyt dotyczył cd-romów, nagrywarki LG to co innego! Cd-romy fakt, troche lipne, mi w 48X wybuchła płyta :] |
eh, faktycznie LG zbiera pochlebne opinie, wiec na podstawie samych testow polecic mozna wlasnie ta firme
ale: - cdromy lg rozwalaly plyty - nagrywarki byly uszkadzane przez linuxa (wyszly biosy ktore to poprawiaja) - nagrywarki dvd (nie wiem czy wszystkie - mialem do czynienia z dvdram 4x, czyli jednym z najnowszych modeli) nie obsluguja "fast error skip" - wiecie ile chcial kopiowac gre zabezpieczona badsaectors? 8 godzin wczesniej ten sam problem byl z dvdrom - na pewno te ze speedem 12, 16ten nie testowalem - ciekawe co bedzie z combosami... dlatego nie ufam tej firmie - nie glupie uprzedzenie, ale poparte zlymi doswiaczeniami |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:58. |