Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Co warto kupic? [Lit-on czy LG? a moze jeszcze cos innego?] (https://forum.cdrinfo.pl/f2/co-warto-kupic-lit-czy-lg-moze-jeszcze-cos-innego-31413/)

danielski 19.02.2004 20:55

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
M@X rządzi :] :spok
A Danielskiemu gratuluje trafienia jakiegoś pechowca.

Problem explodowania płyt dotyczył cd-romów, nagrywarki LG to co innego! Cd-romy fakt, troche lipne, mi w 48X wybuchła płyta :]

E tam Ciapek pracuje w serwisie i i mam z tym codziennie do czynienia i fakty mówią same za siebie LG to niestety wielka kaszana no może poza Flatronami.
Stanowczo odradzam zakup. Nie dajcie się naciągnąć na niskie ceny LG.
Ale wybór należy do ciebie.

ps. Ciapek to ja tobie gratuluje takiego zakupu :) ja nigdy w cos takiego bym nie zainwestował.

I tym optymistycznym trzaśnięciem z bicza kończe i pozdrawiam all

pawelblu 19.02.2004 16:44

Jest tez dobra i tania nagrywarka DVD 8x multi firmy NEC (2500A) za 600 zl.

nimal 19.02.2004 07:54

eh, faktycznie LG zbiera pochlebne opinie, wiec na podstawie samych testow polecic mozna wlasnie ta firme
ale:
- cdromy lg rozwalaly plyty
- nagrywarki byly uszkadzane przez linuxa (wyszly biosy ktore to poprawiaja)
- nagrywarki dvd (nie wiem czy wszystkie - mialem do czynienia z dvdram 4x, czyli jednym z najnowszych modeli) nie obsluguja "fast error skip" - wiecie ile chcial kopiowac gre zabezpieczona badsaectors? 8 godzin
wczesniej ten sam problem byl z dvdrom - na pewno te ze speedem 12, 16ten nie testowalem
- ciekawe co bedzie z combosami...

dlatego nie ufam tej firmie - nie glupie uprzedzenie, ale poparte zlymi doswiaczeniami

CIAPEK 18.02.2004 23:12

Cytat:

Napisany przez M@X.666
pawelblu : odczep sie od HH. Nie ma sensu na nowo wszczynac wojny... Ja ze swojej strony : " Podnies jointa do gory, jesli sluchasz 2H / podnies jointa do gory, tak samo jak ja. / Podnies jointa do gory, jesli RAP w sercu masz / podnies jointa do gory, jesli palisz hasz! "
danielski : ja na szczescie nei mam takich doswiadczen... Wszystkie moje LG chodzily jak zloto :-D

M@X rządzi :] :spoko: dokładnie ziomuś :)
A Danielskiemu gratuluje trafienia jakiegoś pechowca.
LG też roox ;) heh :P

Problem explodowania płyt dotyczył cd-romów, nagrywarki LG to co innego! Cd-romy fakt, troche lipne, mi w 48X wybuchła płyta :]

Bartez 18.02.2004 18:11

Cytat:

Napisany przez danielski
Pozatym na LG są kłopoty z instalowaniem Linuxa.

O ile dobrze pamietam, problem ten dotyczyl czytnikow CD-ROM tego producenta i zostal bardzo szybko rozwiazany, poprzez wypuszczenie nowych biosow. (Podalbym linka, gdzie o tym pisalem, ale cos mi glowna nie chodzi:( - tez sie dzieje u Was cos takiego??)

Piterniel 18.02.2004 16:16

LiTEoN 64/52/64/32/16/8/4 :) Cena nieznana.

M@X 18.02.2004 15:00

pawelblu : odczep sie od HH. Nie ma sensu na nowo wszczynac wojny... Ja ze swojej strony : " Podnies jointa do gory, jesli sluchasz 2H / podnies jointa do gory, tak samo jak ja. / Podnies jointa do gory, jesli RAP w sercu masz / podnies jointa do gory, jesli palisz hasz! "
danielski : ja na szczescie nei mam takich doswiadczen... Wszystkie moje LG chodzily jak zloto :-D

danielski 18.02.2004 14:38

Wszystko tylko nie LG. LG to największy szajs. Pozatym na LG są kłopoty z instalowaniem Linuxa. LG rozwala płyty :(. Napędy LG mają największy stopień awaryjności.

/\/\cDrive 16.02.2004 17:09

LG i nic innego.

pawelblu 16.02.2004 16:20

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
...
"Fakty stwierdzam rzeczywistość je potwierdza".
P.S.
spokojnie spokojnie, zaraz przyjdą przeciwnicy LG :D, ale ja swoje wiem :chytry:

I HH bo cos czuje ze twoj texcik to jakis hiphopowy banalek ||
Tak naprawde to przy combo roznica miedzy obydwoma markami jest rzedu epsilon przy czym epsilon jest dowolnie male i szacuje sie jedynie od dolu przez 0 i zalezy od konkretnego egzemplarza, tazke co wezmiesz bedzie OK, obys nie trafil na przypadkowy odpad, ktory w obu stajniach moze sie zdarzyc.
ALE ... LiteOn ma WSESa, co dodaje mu atrakcyjnosci i ma ciut latwiej z BIOSami, bo BIOS w dowolnej wersji w postaci BIN znajdziesz bez problemu.

kowanski 16.02.2004 14:17

Ja proponuje LITE-ON 52/32/52/16 :)

CIAPEK 16.02.2004 14:06

Cytat:

Napisany przez Totus
Hmmm a co takiego stalo sie na przestrzeni powiedzmy tego roku ze nagle wszyscy polecaja LG? O ile mnie pamiec nie myli to kidys i nagrywarki i cd-romy LG to byl niezly szajs... Czyzby tak jak Teac zaliczyl upadek to LG zaliczyl wzrost jakosci?

heh no rzeczywiście miło tu się robi, a LG zawsze miało swoich zwolenników, a dorównać mu może ale w zakresie cdrw tylko LiteOn.
LG jest chybe jednym z najstarszych producentów tych napędów które ukazały się w Polsce, a nagrywarki 8X palą do dziś.
"Fakty stwierdzam rzeczywistość je potwierdza".

P.S.

spokojnie spokojnie, zaraz przyjdą przeciwnicy LG :D, ale ja swoje wiem :chytry:

AnarKi 16.02.2004 13:49

czasy sie zmieniaja, producenci nagrywarek tez ;) ja polecam LG.

Totus 16.02.2004 13:36

Hmmm a co takiego stalo sie na przestrzeni powiedzmy tego roku ze nagle wszyscy polecaja LG? O ile mnie pamiec nie myli to kidys i nagrywarki i cd-romy LG to byl niezly szajs... Czyzby tak jak Teac zaliczyl upadek to LG zaliczyl wzrost jakosci?

t_e_l 16.02.2004 13:05

Ja osobiście brałbym LG:spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:23.